Концерт "Запаски" 20 січня в Кам"янці

Автор 105, 25 Січня 2011, 12:37:24

« попередня тема - наступна тема »

105

20 січня в місті відбувся концерт гурту "Запаска" (спільний проект Павла Нечитайла ("Пропала грамота") і Яни Шпачинської (гурт "ЧеЧе")). Проект доволі молодий, ще й року нема, але вже доволі відомий у певних колах - ви ж знаєте, що в Україні великого пласту сучасної музики не почуєш ні на радіо, ні на телебаченні - лише на фестивалях та в музичних клубах. Яких у Кам"янці нема жодного. Тому ми, кам"янчани, про молоду, цікаву, прогресивну українську музику або не знаємо зовсім нічого, або, в кращому разі, відслідковуємо її в інтернеті.

Павло нещодавно повернувся жити до Кам"янця, давно мав бажання виступити для своїх друзів. А інші кам"янецькі хлопці-музиканти саме знімають підходяще приміщення для своїх репетицій. Коротше, створили антураж, підтягнули апаратуру і стільці, і влаштували концерт, причому по-взрослому, на високому технічному рівні, з повноцінною програмою.

[вложение устарело и удалено Администратором]

105

Дует Павла і Яни особисто для мене був доволі несподіваним. Такий собі фундаментальний "гоблін" Нечитайло з його потужною глоткою - і поряд з ним така вся тендітна, зефірна, витончена Яна, чистий ельф:) А вдвох вони творять щось дуже цікаве, гармонійне, романтичне й навіть трохи казкове.

Та ще є "третій учасник проекту" - loop station. Це, в двох словах, коробочка з двома педальками, яка дає змогу просто під час виступу награвати чи наспівувати окремі музичні фрази і тут же їх відтворювати, створюючи таким чином враження цілого ансамблю. Не буду довго переказувати, що це за музика - дивіться і слухайте:)

Відео на пісню "Несподівано" http://www.youtube.com/watch?v=8nUVxAhsT54&feature=player_embedded
"Будинок чарівних гномів" http://www.youtube.com/watch?v=beru2k-c3IE&feature=related

"Запаска" вже випустила свій перший міні-альбом на 6 композицій, що має назву «LANKA». Прослухати пісні можна тут: http://www.myspace.com/3apaska

105

Фішка Павла (не зовсім нова, але особливо яскраво проявилась саме у цьому проекті) - незвичні, навіть екзотичні музичні інструменти: дитячий баянчик "Калінка" (Павло каже, що бабуся ще в дитинстві подарувала), губна гармошка, африканська скрипка ребаба (собі таку хочу), африканське "піанінко" - дошка з металевими пластиночками, за які треба дринькати, і буде гарний звук, ну і ще всілякі-різні звукоімітації.

105

Фішка Яни - це її гітара, на якій вона творить різними способами що-завгодно, її чудовий трохи дитячий голос. А ще вона дуже хвацько підморгує очками;). На жаль, не вдалося зробити жодного вдалого знімка Яни :-[
До речі, оцим концертом у Кам"янці-Подільському "ЗАПАСКА" розпочала свій гастрольний тур через Київ і Львів аж до Європи - Ченстохова і Краків (Польща) та 5 міст Чехії *applouse*

105

Окремо про платівки на стінах. Це - власна колекція Сергія Кощеєва. Це саме він та його друзі - Михайло Кубряк, Андрій Гончаров та Денис Бойко (просили нікого не забути ;)) разом знімають приміщення для своїх репетицій і організували цей концерт. Більше того, вирішили створити тикий собі клуб, музичну студію "КОМОРА.ОМ", щоб і надалі час від часу проводити подібні концерти і запрошувати цікаві гурти з інших міст. Та й нарешті почати розвивати клубну культуру в нашому місті *баяннище*

Сергій і його колекція *respekt*

nik?-nik!

Цитата: Bulbaszkaero від 25 Січня 2011, 12:57:12
Це - власна колекція Сергія Кощеєва. Це саме він та його друзі - Михайло Кубряк, Андрій Гончаров та Денис Бойко (просили нікого не забути ;))... вирішили створити тикий собі клуб, музичну студію "КОМОРА.ОМ", щоб і надалі час від часу проводити подібні концерти і запрошувати цікаві гурти з інших міст. Та й нарешті почати розвивати клубну культуру в нашому місті *баяннище*
усім вищезгаданим -  *respekt*
завжди казав, що при певних зусиллях Кам'янець може позбутися провінційного (в поганому сенсі цього слова) статусу.

Kapnyxa

Bulbaszkaero, якщо Ваша ласка, попереджайте форумську спільноту про такі події. Декому, я впевнений, було б дуже цікаво відвідати. Мені, наприклад...  :(
.

105

Рада, що вам цікаво, і дуже вибачаюся. Але насправді, дізналась майже випадково і сама не сподівалась, наскільки це буде класно:))) Наступного разу щось буду знати - проанонсую *bantik*

Ingvard

Bulbaszkaero  *bantik*
Дякую за тему, шкода що не знав
Ніхто нам не збудує держави, коли ми самі її собі не збудуємо,
і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути.

105

Якщо хочете познайомитися з "Запаскою" поближче - я знайшла дуже класне, цікаве інтерв"ю з ними:

http://www.best-bc.tv/index.php?Itemid=13&catid=4:vipstudio&id=129:vip-1305-2010-&option=com_content&view=article

105

Horus

Можна було і в Афіші розмістити, але продовжуючи тему гурту.

інформація сайту Хронікер
Sol lucet omnibus

Luiram

Я про оцей захід, якщо раптом комусь цікаво.

В жизни бывает главное и не главное, а мы часто тратим силы на пустяки(с)

Luiram

Дивлюся - ніхто ні словечка, то я, з вашого дозволу, висловлюся.
Минулого разу на Запаску не потрапила в силу об'єктивних причин, а тепер мала причини суб'єктивні, але пересилила - дуже вже хотілося.
Нехай це виглядає в кращих традиціях газет районного масштабу, але насамперед подякую організаторам за саму подію і дуже уважне ставлення до відвідувачів *respekt*. Концерт видався на славу і ті, хто прийщов послухати-подивитися, залишилися задоволені. А ті, хто за пивком троха забував, що то не футбол по телевізору - ну, се ля ві, були й такі. Та це було не показово.
Про величе-е-езну ложку дьогтю. Можливо, це лиш я не звикла до атмосфери спорт-барів, де всі випивають і курять, але накурено було просто жахливо. (Як на мій погляд, не курила там приблизно половина залу, і підозрюю, що їм було так само важко, як і мені). І, на превеликий жаль, практично весь виступ Кузьміч Оркестри я була зайнята тим, що намагалася не кашляти, дуже вже дерло в горлі - не до мистецтва було(за що прошу артистів мені вибачити ) . Мій  кавалер не витримав лихої долі і запросився додому - навіть на підлітковий вік це виявилося занадто (про що потім, звісно, жалкував, бо дуже хотів Запаску послухати).
Та це, власне, всі мої претензії. Все інше було добре. Чехи такі...медитативні. Дорота має чудовий голос і так цікаво розмовляє :) Мені сподобалося про "зимнік" - зимове пальто, що лежить на пляжі, а його хоче забрати хвиля :)
Не знаю, які умови створюють для їх виступів в інших містах, але чомусь мені здалося, що перший дует був трохи розгублений. Та це моє враження.(задимленій голові що завгодно могло здатися)

Luiram

Загалом, для такого голосу хочеться трохи більшого приміщення, хоч я і прихильник камерності. А от відеоряд мені сподобався безумовно - було дуже органічно. Не знаю лише, чи не занадто сліпило музикантів.
До початку виступу Запаски приміщення трохи провітрили і в голові в мене проясніло. Напевно, те ж сталося і з іншими слухачами, бо зал відчутно пожвавішав. Хоча, причиною могло послужити ще й те, що другий дует  знайомий більшості, та й співає зрозумілішою мовою. Своя ж сорочка завжди ближча до тіла. Особливий успіх мала пісня про будівельників ;D
Я страшенно люблю оті всі екзотичні інстрУменти, котрі використовує Павло, натішитися ними не можу. А що цього разу була практично в першому ряду, то і роздивилася добре. Мій кавАлер, котрий утік,  теж має отакі дрібні нескладні інструменти - дримбу, дощовицю, єгипетський барабанчик, але то більш звично. Хоча, я думаю, якщо б до отого Запасчиного "музичного полотна" додати звуки дримби чи дощовиці, було б непогано. Відволіклася трохи.
Яна зі своєю здоровою чорною гітарою - то взагалі чудо :) Є у ній щось таке невимовно зворушливе.
Загалом, гарний концерт вийшов. До речі, цього разу приблизно половина облич у залі - нові, принаймні, для мене. Мабуть, це зв'язано з тим, що серед звичних організаторів таких дійств цей раз була Маша, котра проводила активну рекламу серед студентів. Та я можу й помилятися.

Horus

А мені на концерті сподобалась підтанцьовка ;D
Sol lucet omnibus