Дозвіл на зброю.

Автор Парильщик, 28 Січня 2013, 23:48:12

« попередня тема - наступна тема »

Парильщик

От сиділи з кумом - куштували Каберне.  Про армію згадували.  Про стрільби.. 
Він - каже - непогано стріляв , та і я - ніби не саме гірше.. 
Та - і цікаво - скільки зараз коштує дозвіл на зброю. І на яку саме.  І що для цього потрібно? Ато - товариш все на полювання  запрошує. А я- ні в зую ногою... У що - це вильється???

Дмитрик

гугл руліт  *search*
відгук датований березнем 2012 року
ЦитуватиЯк придбати зброю в Україні.
Я вважаю, що кожен свідомий громадянин повинен володіти зброєю. Тобто мати зброю вдома і уміти нею користуватися.

Нещодавно я вирішив реалізувати цю свою ідею, мрію і врешті-решт право, адже відповідно до Постанови Верховної Ради України від 17 червня 1992 року №2471-12 «Про право власності на окремі види майна», громадяни України за дозволами міліції можуть придбати:
-    Мисливську гладкоствольну зброю коли вони досягли 21-річного віку;
-    Мисливську нарізну зброю – з 25-річного віку;
-    Холодну та пневматичну зброю, газові пістолети, револьвери – після досягнення 18-річного віку.

Кількість зброї, яку може мати громадянин України, не обмежена.

По ходу вирішення цього питання я з'ясував що все робиться "по-нашому, по-бразильські", тобто через сраку. А саме: сам процес отримання дозволу поділяється на дві частини - 1. отримання дозволу на придбання, 2. отримання дозволу на зберігання і носіння. Навіщо так ускладнювати? Не зрозуміло.

Щоб отримати дозвіл громадянин має звернутися до дозвільної системи МВС за місцем проживання. (Не прописки, а саме постійного проживання). Що я і зробив. Там чемний інспектор розповів мені, що я маю надати три довідки. Довідку про відсутність судимості, медичну довідку за формою № 127/О і довідку про проходження курсів з вивчення матеріальної частини зброї та правил поводження з нею.

На мій погляд всі ці довідки нафіг не потрібні. По-перше, "Про відсутність судимості". Чому я маю ДОВОДИТИ відсутність кримінального минулого? Це принизливо. Хоча б назвали цю довідку інакше, наприклад "Довідка про кристальну чистоту". Таку і отримувати приємніше, не дивлячись на бюрократичну процедуру, про яку розповім нижче. Та головне питання "Навіщо?" Адже інспектор міг би звернутися факсом або є-мейлом до відповідного відділу МВС і отримати цю інформацію, а я не витрачав би свій час на цю дурню.

По-друге, мед.довірка - фарс. Я її фактично купив. Тобто мене приймали лікарі, брали аналізи, зі мною бесідував нарколог-психіатр. Але раніше слід було надавати довідку з псих.диспансера і нарко.диспансера. Хоча і цю інформацію дозвільна система могла б отримати вище описаним способом.

Третя довідка - геть непотрібна. Тобто ці курси з вивчення матеріальної частини зброї мають бути необов'язковими. Адже, за логікою, людина, яка збирається придбати зброю ВЖЕ має уміти нею користуватись, хоча кому яка справа, уміє чи ні? Людину мають попередити про необхідність цього уміння і відповідальність (у т.р. кримінальну), яку вона отримує разом зі зброєю. А заглиблюватись у вивчення всього цього чи ні, людина має вирішувати самостійно.

Але, закон є закон. І я мав його дотримати.

Це відбувалося восени 2011 року і тут сталося непередбачуване. Один високопосадовець заявив, мовляв, населення скуповує зброю для нападів на держустанови. ППЦ. Я, як народжений в сере-сере, вирішив трохи перечекати.

Після Нового року знову взявся за цю справу. Звернувся в те віконце, де безкоштовно видають довідку про несудимість. Виявилося, що воно працює три рази на тиждень по дві (чи три?) години. І черга така довга та просувається так повільно, що можна крейзанутись. Термін видачі довідки - місяць. Але в черзі почув, що довідку можна швидко і якісно оформити за гроші в турфірмах. (Ця довідка потрібна, також для отримання закордонного паспорту). Виявилось, що це легко. У фірмі, яка є "офіційним партнером ОВІРу" , зробили довідку про несудимість за два тижні + 310,00 грн.

Про мед. довідку я вже казав. Прийшов до клініки, заплатив 370,00 грн., пройшов по лікарях - готово! Правда, ще фото треба. Єдиний нюанс у тому, що попередньо я звернувся до місцевих Державних поліклінік. Там таких довідок не дають. Лише у приватних, за гроші.

Курси з вивчення матеріальної частини зброї і т.д. пройшов у тирі "Ібісу". Прийшов туди, там мені дали матеріали для самостійного вивчення (Цитати з ККУ, Правила, пурга про балістику, тощо) і квитанцію на оплату  ~ 150,00 грн. За два тижні (коли вже була готова довідка про несудимість) повернувся, здав легесенький екзамен (білети можна обирати), зробив п'ять пострілів з пістолета Марголіна (вибив 43) і за пару днів отримав довідку.

Після цього - знову до дозвільної системи. Приніс довідки, написав заяву, отримав ще квитанції на плату різних зборів і мит, загалом щось близько 150,0 грн. і за місяць отримав дозвіл на придбання однієї одиниці мисливської гладкоствольної зброї.

І ось вам результат - ATA Arms Neo-12
ЦитуватиЯк отримати дозвіл на зброю?

Дозвіл для придбання гладко ствольної, мисливської нарізної, комбінованої, пневматичної, арбалетів видають органи внутрішніх справ (відділ дозвільної системи) за місцем проживання громадянина. При цьому, для отримання дозволу на зброю, необхідно подати наступні документи:
      -          письмове клопотання щодо видачі дозволу для придбання зброї на ім'я керівника міліції;
      -          за місцем необхідно заповнити картку-заяву;
      -          медична довідка про відсутність протипоказань для придбання зброї;
       -          висновок проходження наркологічного огляду; 
       -         довідка про проходження навчання з матеріальної частини зброї, поводження та застосування її;
       -          квитанція про сплату послуг за видачу зброї;
       -         три фотокартки 3х4 см.

Дозвіл видається після пред'явлення паспорта громадянина України, або документа, що посвідчує особу.
Придбана громадянами зброя (мисливська нарізна, гладко ствольна тощо) на протязі десяти днів реєструється в органах внутрішніх справ (відділі дозвільної системи).
      Зберігається придбана зброя за місцем проживання громадян у металевій шафі обладнаній замком, та розташованій у вільно не доступному місці. При зберіганні трьох одиниць і більше зброї помешкання громадян повинно бути обладнане сигналізацією.
      Транспортування зброї проводиться в спеціальних чохлах, в неспорядженому вигляді та з спеціальними замками на спускових гачках.
      За порушення правил зберігання або носіння (перевезення) зброї (вогнепальної, холодної, бойових припасів тощо) передбачена адміністративна відповідальність (ст.191 КУпАП).
Мы думаем, что убиваем время, а в этот момент оно убивает нас.

KILLER.SG

резину тяжелее купить, жду пока депутаты упростят приобретение, вроде по тв и радио об этом начали говорить
Грамматический словарь читал, не помогает

Juk

Я конечно глубоко извиняюсь за флуд, но не могу отписать. С таким логином как "KILLER.SG" не то что оружие запретить, а рогатку нельзя в руки давать!
Только самка самосвала в год в дом приносит до 11 тонн земли!!!

alexei4

Надибав статейку про пневматичну зброю oчень хороший сайт[/b]
Буду знати.. чим стріляти)  *Ukraine*

Митрий

И, да. недельку тому, прикупил Фонарь Nitecore SENS AA.
У вас он более, чем на 200 грн дороже, чем среднесетевая его стоимость. Многовато.
Ссилку удалил.