!! Смотрич - АХТУНГ!

Автор GROMOZEKA, 03 Вересня 2012, 21:34:35

« попередня тема - наступна тема »

Ecojama

Виходить вони заповнюють водойму ГАЕС, цим пояснюється падіння рівня води. Значить це тимчасово?

Xen

Почитайте про принцип дії ГАЕС, все стане зрозумілим.
В мене там тесть і кум працюють, то я трохи в курсі.
Самурай без меча подобен самураю с мечом, но только без меча.

nik?-nik!

та чмарили Дністер, як могли, ще починаючи з кінця 70-х.  *аццтой*
я десь в 75-му там власноруч стерлядок лапав по 1,5 кг в р-ні Вел. Слободи.

Horus

Минулої суботи був на тому ж місті, вода трохи піднялась. З боку Браги, якщо на око,  метрів на 5.
Наповнять водосховище мабуть буде так як раніше.
Sol lucet omnibus

Horus

Для протоколу
Ключ - "ДНІСТЕР ЗМІЛІВ. ТАКОГО НЕ СПОСТЕРІГАЛОСЯ 100 РОКІВ"
ЦитуватиПроїжджаючи мостом через річку Дністер, одразу кидається у вічі, що могутня водна артерія втратила свою велич та міць. Рівень води в одній із найбільших річок західного регіону держави впав найбільше за останні 100 років ведення спостережень. Така ситуація є доволі небезпечною і може призвести до непоправних наслідків.
За даними спеціалістів, рівень води у Дністровському водосховищі нижчий на чотири метри від норми. Дефіцит води відчувають на самій Дністровській ГЕС. Спочатку тут планували щосекунди скидати 300 кубічних метрів води, та, зважаючи на таку ситуацію, були змушені перейти на скидання втричі менше метрів кубічних.
Головними причинами обміління Дністра називають посушливе літо та поганий екологічний стан басейну річки. Великого негативу додає масова вирубка лісових насаджень. Усе це в комплексі негативно позначилося на запасах ґрунтових вод.
На думку фахівців, цю ситуацію можна виправити весною, коли розпочнеться танення снігу та весняні паводки. У разі, якщо ситуацію не вдасться покращити, відбудеться справжня екологічна катастрофа: розпочнеться гниття річки, яке призведе до масової загибелі риби та розповсюдження хвороб.

Сергій СОКАЛЬСЬКИЙ
Sol lucet omnibus