!! Смотрич - АХТУНГ!

Автор GROMOZEKA, 03 Вересня 2012, 21:34:35

« попередня тема - наступна тема »

Luiram

Цитата: GROMOZEKA від 05 Вересня 2012, 15:59:57

Не можу зрозуміти, нафіга мені кам'янчанину такі неудобства, якщо я плочу за електрику як усі, без усіляких знижок!

Так пишеш, що складається враження, ніби якби платив менше, то й мовчав би?

Я взагалі  думала, що там працює тільки кафешка якась - вічно дим від шашликів піднімається. Якщо  станція працює, то хто саме споживає ту енергію і хто отримує прибутки?
В жизни бывает главное и не главное, а мы часто тратим силы на пустяки(с)

GROMOZEKA

Цитата: GROMOZEKA від 05 Вересня 2012, 17:08:17
Та нафіга мені той зелений тариф? Мені потрібна річка, та Трінітротолуол для жовтого трахтора!
я все пояснив)))
Дзвін шабель, пісні, походи, воля соколина, тихі зорі, ясні води — моя Україна.

Парильщик

Цитата: серый від 05 Вересня 2012, 17:19:01
Реально - цю ГЕС потрібно закривати.
От-так-завжди...Відновили,а потім закривати  бл№ть!!
Ситуація нагадує колишній колгосп,в якому всі ферми розібрали,а в одній бички тримають,от на того хазяїна всі нападають,бо смердить!!!
А суть-то в іншому.Річку Смотрич дуже багато людей сприймають як стічну яму,от і гадять. А саме-Якби замість двох турбін працювала-б одна-питання не виникало-би взагалі-річка наповнювалася-б водою,якби дядько не лляв помиїв в річку,не кидав сміття не було-би так бридко,якби спиртзавод не лляв каналізацію у Дібруху-не смерділо би так під древніми мурами.
Не хто інший,як ми самі довели каньйон до фекально-каналізаційно-звалищного стану. Бо не прилетів чорний негритос від обами, чи від пуціна,і не вчить як річку загаджувати. Тому, що власник станції - чийсь брат,той,що врубає турбіни-сват,тойщо лляє помиї-теж родич ,та і спиртзавод-НАШ.От і засрались по свойськи...Якось-не так воно має бути...

серый

Багато букофф, а нічого не зрозуміло....
Відновляли не жителі СМ, а дядько бізнесмен, який отримує прибуток (не знаю яких розмірів, але Luiram каже, що шашлики хватає).
Звідки інформація, що одна турбіна врятує? Хоча, можливо..., якщо лише в нічний час, але толку тоді з ГЕС - не бачу.

Цитата: Парильщик від 05 Вересня 2012, 18:47:43
річка наповнювалася-б водою,якби дядько не лляв помиїв в річку,не кидав сміття не було-би так бридко,якби спиртзавод не лляв каналізацію у Дібруху-не смерділо би так під древніми мурами.
Шось з комами не те...Я так поняв, що річка не наповнюється бо хтось виливає в неї нечистоти?

Парильщик

Цитата: серый від 05 Вересня 2012, 19:40:40
Багато букофф, а нічого не зрозуміло....

А ви-так-спробуйте. Тра напрягтись.
Реальна проблема в тому,що-ми-кам"янчани сприймаємо р.Смотрич включно з каньйоном як вигрібну яму,або як-вмістилище для нечистот.В іншому випадку-я-би начистив пику тому бику, що лляє помиї прямо в річку,GROMOZEKA взяв-би кусачки,і порізав-би колючий дріт,яким загородили берег,ви-би зайшли на ГЕС, взяли за барги електрика,що запускає турбіни,популярно з внесенням в грудну клітку пояснили-би,що можна вмикати тіко одну турбіну,Хтось ще взяв-би монтажну піну,і запінив-би каналізаційні труби,що виходять в річку,з внесенням доганної в грудну клЄтку хазяїну фекальної труби,ЗМІ-би дружно про це все написали,і-глядиш-маємо чистий каньйон,і всього через дві неділі.
А-ми-так-соплі жуємо,нюхаємо сморід дібрухи,шукаємо трипільські черепки у  осушеному Смотричі під оплески туристів,що катаються там на БРДМі ...   

серый

Куди писати "лист невдоволення" БРДМом? Почнемо з нього.
Коли виходити і перегороджати йому дорогу?
Я за.

Kapnyxa

Цитата: Парильщик від 05 Вересня 2012, 21:11:13
Реальна проблема в тому,що-ми-кам"янчани сприймаємо р.Смотрич включно з каньйоном як вигрібну яму,або як-вмістилище для нечистот.В іншому випадку-я-би начистив пику тому бику, що лляє помиї прямо в річку,GROMOZEKA взяв-би кусачки,і порізав-би колючий дріт,яким загородили берег,ви-би зайшли на ГЕС, взяли за барги електрика,що запускає турбіни,популярно з внесенням в грудну клітку пояснили-би,що можна вмикати тіко одну турбіну,Хтось ще взяв-би монтажну піну,і запінив-би каналізаційні труби,що виходять в річку,з внесенням доганної в грудну клЄтку хазяїну фекальної труби,ЗМІ-би дружно про це все написали,і-глядиш-маємо чистий каньйон,і всього через дві неділі.
А-ми-так-соплі жуємо,нюхаємо сморід дібрухи,шукаємо трипільські черепки у  осушеному Смотричі під оплески туристів,що катаються там на БРДМі ...    
Підписуюсь під кожним словом.

І одразу задаю питання: коли ми усі, приборкавши за рахунок масовості, свої страхи, -  ідем пояснювати/брати кусачки/чистити морду/закривати ГЕС/писати у "Правду"??

Впевнений, що Грёма піде, Луірамка також  ;) нікуди не дінеться, та й я до кУмпанії, якщо їхня ласка.
А Вас, шановний, я не впевнений бачити у цьому атакуючому натовпі. Мєшкі ворочать - ано сложнєє.
Чи помиляюсь?
.

серый

Цитата: Kapnyxa від 05 Вересня 2012, 21:46:42
А Вас, шановний, я не впевнений бачити у цьому атакуючому натовпі
Причина?

Serega36

у меня есть кусачки *horce*
пойду воевать за речку, на которой в детстве плавал на лодках и купался на пляже
Се аз воздам!

Kapnyxa

Цитата: серый від 05 Вересня 2012, 21:52:33
Причина?
Це було до Вас питання?
Хоча й Вас, теж не бачу. Спростуйте.
.

Парильщик

За дєло правоє-йа завжди стояти буду...  Прийду, і стоятиму крепко.
Питання в іншому-в критичній масі..  
Допоки тема каньйону не стане актуальною для більшості кам"янчан-доти нічого не зрушиться з місця.Скажу навіть більше-зустрічав тезу,що ще у середньовіччі вода з р. Смотрич була непридатна для використання по причині забруднення. Такщо-лляти помиї в річку-це сидить ще доволі глибоко в мізках.....  

серый

Цитата: Kapnyxa від 05 Вересня 2012, 22:04:48
Хоча й Вас, теж не бачу.
Де?
Скільки було подібних ситуацій?

Kapnyxa

2 Парильщик:
Критична маса - це ми з тобою, Дружищє. Не тра чекати інших.
98 відсотків кам'янчан і не знають якої глибини має бути річка.
Доки ми всі чекаємо, Володя продає землю, воду, електрику, скоро буде повітря чисте під патронатом продавати.
.

Kapnyxa

Цитата: серый від 05 Вересня 2012, 22:10:17
Де?
Скільки було подібних ситуацій?
Сєрий. Я Вас не знаю взагалі. Ви чудово приховуєте своє спражнє Я.
Про що взагалі може бути мова? Ви з СБУ чи звідки?
Чому я тут відкритий повністю, а Ви - Сєрий?
Питання.
.

серый

Знач не багато було)
Цитата: Kapnyxa від 05 Вересня 2012, 22:13:33
Ви чудово приховуєте своє спражнє Я.
Та, здається ніхто ніколи й не пробував "викривати")
Цитата: Kapnyxa від 05 Вересня 2012, 22:13:33
Чому я тут відкритий повністю, а Ви - Сєрий?
Тому що ви модератор) А країна повинна знати своїх героїв в обличчя)))) До речі я вас теж не знаю)
А зараз без жартів. Бачу по фото, що ситуація дійсно не добра. Готовий виходити зі всіма.
В Кам"янці народився, місто своє люблю і зовсім мені не байдуже, коли в заповіднику зникає річка, з"являється смітник і це все доповнює гул, сцука, якогось трактора.

Luiram

Для того, щоб почати розбиратися в цій ситуації і щось робити, нас цілком достатньо. Інша справа - робити треба з розумом, бо загриміти на 15 діб за дрібне хуліганство (пошкодження чужого майна всілякого) - не штука, а що зміниться? Спочатку розвідку треба зробити:що чиє, на яких підставах працює, які документи є. Впевнена, що знайдеться багато протизаконного - з того і починати. Пригадую, проти тієї жовтої звірюги щось починали - заглохло. А чому? Треба витягати нагору все, що тоді розкопали. А то щодня йду через міст і згадую човнову станцію, що в декого в планах, еклмн, була *dead*. А там кури вбрід переходять... :'(
В жизни бывает главное и не главное, а мы часто тратим силы на пустяки(с)

серый

Да, я вже давно задаюсь питанням, хто ж це видав цьому ПП (а я думаю, що він офіційно оформлений) такий дозвіл на проведення екскурсій по заповіднику і з ким він погоджував маршрут?

Kapnyxa

Цитата: серый від 05 Вересня 2012, 22:21:38
Готовий виходити зі всіма.
В Кам"янці народився, місто своє люблю і зовсім мені не байдуже, коли в заповіднику зникає річка, з"являється смітник і це все доповнює гул, сцука, якогось трактора.
Ще ніби ніхто нікуди і не йде, але до того йде (соррі за тавтологію).
Дякую, що таки можете.

2 Луірам. Проти "жовтої зверюги"  все було тільки на словах. Грёма намагався зачепити, але не вийшло. Хоча я теж обурений тою баердеемою. Потрібен між нас, маленьких незгодників,  лідер, а його немає, хіба може ти візьмешся?
.

georg

Цитувати...взяли за барги електрика,що запускає турбіни,популярно з внесенням в грудну клітку пояснили-би,що можна вмикати тіко одну турбіну,Хтось ще взяв-би монтажну піну,і запінив-би каналізаційні труби,що виходять в річку,з внесенням доганної в грудну клЄтку хазяїну фекальної труби...
авобля. ніжинський робінгуд. перелікстатей-групоюосіб-запопередньоюзмвою. Щиро вдячний, але нумененах з таким закликами

Тут тра не критичну масу з кусачками, а  для початку ярку і громку фреймутоподібну ляльку  з великого каналу, із камерою та мікрофоном - ну і далі по схемі - максимум медіа, фахівців різної масті та прочіх органів.

А для затравки- як варіант - зняти ефектий аматорський вірус:наплив з супутника; гарні фотки,краса-іділія потім внєзапно    ГЕС;-повний Смотрич-сухий Смотрич/;  гори сміття, баба з відром, труба з подвір'я; Мальок який дохне в склянці води з Дібрухи, вихлоп брдма закрмває сонце.
не довше двох-трьох хвилин, щоб не було нудно.

сльозні субтитри двома мовами,  розсилка по всім контатам у формі "листа щастя". Додаткова інфа для копачів - у коментах до відео.

Може й не спрацювати. Але привід для зустрічі форумчан  досить поважний, як на мене ;)
"Якшо  ти, падло,не любиш неньку - ти і є падло! І ім'я тобі - падло!"(c)

georg

ЗИ. Єкшо вийде цікаво - можна подати на фест аматорського кіно в рамках "Республіки" , напрімєр, і не тільки

Horus

До того, як викликати фреймутоподібну ляльку з великого каналу, пропоную
організувати флейм, зі скарг та запитів у відповідні органи.

Відповідні - Міністерство екології та природних ресурсів України, та підпорядковані йому структури: Державне управління екології та природних ресурсів в Хмельницькій області,
в обласне управління водних ресурсів, я так розумію, скарги в електронному вигляді вже відправлені.

Сайт Державного управління охорони навколишнього природного середовища
в Хмельницькій області, так і пропонує:
Поставте запитаня! Телефон гарячої лінії Держуправління 0382 70-28-70

В  Міністерстві екології організовано постійну роботу Громадської приймальні,
яка працює в трьох режимах:
•  безпосередній прийом громадян;
телефонний зв'язок за номером телефону - 044- 206-33-02;
•  листування на електронну адресу   polishuk@menr.gov.ua

Гаряча телефонна лінія Міністерства екології та природних ресурсів України працює щоденно з 9:00 до 18:00 години.

Працівники Громадської приймальні Мінекології ведуть облік звернень громадян, надають усні консультації та залучають до вирішення питань структурні підрозділи центрального апарату, урядові органи державного управління і територіальні органи.
    Контактна особа - Поліщук Василина Василівна

Також громадська приймальня Міністерства екології та природних ресурсів України працює в безпосередньому контакті, через код доступу,
з Урядовою гарячою лінією -0-800-507-309.
За телефонними зверненнями до Урядової гарячої лінії з компетенції Міністерства екології та природних ресурсів України готуються окремі доручення Державній екологічній інспекції, територіальним органам і урядовим органам державного управління, згоди на позапланові перевірки спеціальним підрозділам,  приймаються рішення та вживаються заходи за телефонними зверненнями громадян. За результатами розгляду телефонних звернень громадяни інформуються по телефону та листами.

*umnik* Робота Урядової гарячої лінії є на контролі особисто у Прем'єр-міністра України.  ;D

P.S. Було б непогано усні телефоні консультації відповідно фіксувати,
щоб було що пред'явити, у випадку бездіяльність посадових осіб.
Sol lucet omnibus

Kapnyxa

А може просто напрягти Ростіка або Вову? Боротьба за електорат вимощена благими намєрєніями)
.

georg

Цитуватипропоную
організувати флейм, зі скарг та запитів у відповідні органи.

Давай текстА.
Роздрукую, підпишу й  відправлю

Митрий

Цитата: Kapnyxa від 06 Вересня 2012, 02:14:50напрягти Ростіка або Вову?

Перший ніц не зробить, а другий вирубає корчів сто триста сорок три погонних мєтра. точняк. georg таки правий - треба озвучувати та показувати "ефектий аматорський вірус"- навіть сценарій уже є.
Бо більшості камянчан не відомо, шо такоє Смотрич (фотки з мене). Так, звук якийсь.

А поки що "маслаувогонь": як це у людей буває)))

Річка посеред міста - розкіш!. Ми цього НЕ ЗАСЛУГОВУЄМО!

[вложение устарело и удалено Администратором]

серый

З понеділка можу підійти в приймальню в міністерство.

Митрий

У Хмельницькому - Буг, У Пітері - Нєва, У Кійові - Дніпро, Дніпропєтровська набережна знову ж таки.....хотів щось дурне написати...

Serega36

Цитата: Митрий від 06 Вересня 2012, 09:15:26
Річка посеред міста - розкіш!. Ми..................!

Я даже размечтался! Плывут по Смотричу гондолы.... (я не оговорился!)
А в них колоритнi козаки поют серенады....   Эх!   Приснится же такое...  *вау, запалюеш*
Се аз воздам!

ambalboy

Можемо запропонувати критичну масу.21,22,23 ми будемо чистити каньон на 5-6 участках,нас чоловік 30,до нас обіцяли приєднатися місцеві волонтери,скаути,діти миротворці,тобто чоловік 60-70 в день може бути,тобто екологічну акцію можна прикрасити радикальним еко рухом.

GROMOZEKA

Я знав, що тема має право на життя!...
П.с.  В річцці води більше....але це все маленька реакція....
п.с. може сходимо на шашлик на ЕЛЕКТРОСТАНЦІЮ? а там...
Всежжжж таки, щось мусить ломатись)))) мені потрібно 5хв...
Дзвін шабель, пісні, походи, воля соколина, тихі зорі, ясні води — моя Україна.

Парильщик

Йа рибалка з більш ніж 30-річним стахем. Останні 20 років-бродячий рибалка.За рибалку прохожу по берегам річок та водосховищ в середньому по 10 км. В тиждень в середньому 1.5 рибалки.Рибалю круглорічно-незважаючи на погодні умови,сезони року та самопочуття. Це все я пишу для того,щоби сказати,що я пройшов пішки не один десяток тисяч кілометрів по берегам водойм та річок як у нашому регіоні, так іза його межами ,та і за межами України..
Але- НІДЕ. повторююсь-НІДЕ я не бачив такого паскудства як у каньйоні р. Смотрич у межах Старого Міста. Туррррррристична бека-млінннннн.
Смітники, гноярки, загороди,фекальні труби та джерела......    Але-вершина всього-це- обезвожування каньйону електростанцією.....
В чому причина, що МИ САМІ знищуємо річку?? Певно- ми не гідні мати ріку у центрі міста. І ця картина-не притягнуте за вуха сьогодення,не відголоски минулого.Так було завжди... Принаймі мені так казали батьки, та і те-ж записано в давніх документах.
Проблема насправді дуже глибока і дрєвня.
Батьки завжди забороняли мені купатися в Смотричі.
Тонкочєєв побудував пляж з лодочною станцією (шлюзи),яку закрила санстанція.
Жителі низів"я-що по - при річку повально виводять фекальні труби в річку.Каналізаційна система у Старому місті будувалась за царя Тимка,і не витримує навантапжень, особливо ливньових. Якщо іде крепкий дощ-люки каналізаційних колодців зриває,і сморід неймовірний-Дєятелі новітніх готелів позапускали позапускали дощові стоки в каналізацію,а діаметр труби вже малий-не вистачає Як брансбойтом промиває каналізаційні комунікації, і в наружу-на запах туристам.Завжди по вул.Довга- під новоплановським мостом тече після дощу фекальна річка, завжди нижче Клеопатри-по при баню ливневі фекалії виходять на світ божий.Існують постіно діючі джерела із смердючої води. І це все стікаєв річку, що звивається під древніми мурами по-при гноярки та смітники..... 
Хтось- фоти - обіцяв- млінннн