Чи помітили б ми економічну кризу якби не ЗМІ?

Автор Lina, 13 Листопада 2008, 13:21:11

« попередня тема - наступна тема »

Lina

Любіть у труді, у коханні, в бою,
як пісню, що лине зорею...
Всім серцем любіть Україну свою -
і вічні будемо із нею!

Snake

я в был в отпуске за свой счет, а так фигня не заметно почти *вау, запалюеш*

Парильщик

ЗМІ  формують  суспільну  думку.  І  дуже  часто  роблять  це  по  замовленню.

Чи помітили б ми економічну кризу якби не ЗМІ?
---------
Думаю   щоби  не  помітив,  а  те,  що  вітчизняні  матеріали  дешевшають,  а  імпортні  дорожчають  ,  нестабільність  грошової  одиниці  сприйняв  би  як  те,  що само  собою  розуміється  на  фоні  загальної  державної  нестабільності.
Турбує  інше-  тоді  ,  коли  криза  дійсно  була-  ураганне  підвищення  цін на  матеріали,  оренду, інфляція  яку  здавалось  вже  ніщо  не  зупинить, і це  все  на  фоні  загального  падіння  конкурентноспроможності  українських  товарів  спричиненого  різким  укріпленням  гривні -  тоді  всі  ЗМІ  волали  про  дефляцію  та  ревальвацію,  український  прорив,  та  успіхи  уряду   *mad*
На  мій  погляд  ЗМІ  освітлюють  ситуацію  однобоко  та  некоректно *аццтой*

OlalaZhm

Blacky

З 5 видань, з котрими співпрацювала, 4 закрились через кризу. Найбільше шкода "Карпати" - єдиний в своїй ніші туристичний український журнал. Але в банях і на ставках кризу помітити важче :о).

Kapnyxa

Помітив. Ще й як. Другий місяць за свій рахунок. Та й бізнес, який і до цього ледве-ледве, зараз зовсім зупинився. Спілкуюся зі всієї України з підприємцями (металлургія, машинобудування, будівництво, перевізники тощо) - у всіх, від Одеси до Луганська - натягує ледве 30% від обороту за, припустимо, липень чи серпень. *Ukraine*  *mad*
.

Lina

Мене цікавить інше.
Якби ні по телебаченню, ні в газетах, ні по радіо не говорилося ні слова про економічну кризу, чи вона набула б такого розмаху?
Чи не роздута ця вся проблема саме через паніку?
і вічні будемо із нею!

Blacky

Через паніку Коммерсантъ став виходити не на 24, а на 16 полосах? Через паніку закривається журнал за журналом? Нефігова така собі паніка...

Денис Литвинов

Конечно  обратили  бы  внимание, что что-то  не так - бензин упал в цене, цены на продукты  падают, увольняют людей, крупные магазины опустели.

Парильщик

Шановні  -  давайте  виясним  про  що  ідеться.
Чи  може  бути  ситуація  стабільна  в  країні,  в  якій  існують  такі коливання  валюти.  В  країні  де  дефіцит  бюджету  гаситься  за  рахунок  позик ,  де  постійна  політична  криза , де  бездарне  керівництво  займається  популізмом  !!!

На  фоні  цього  всього  помітити  кризу *вау, запалюеш*Звичайно стало  важче.  Однозначно  би  помітив  якісь  зміни.  Але  ЗМІ  істотно  нагнітають  істерію і  асоціюють  її  з  кризою.  А  чому  не  з  урядом,  президентом,  або  парламентом? 

Зараз  пішла  друга  хвиля.  Дєржісь *hz*

Парильщик

Доречяі  чув  сьогодні  по  радіо  ЄРА  що  розглядається  можливість  переведення  всіх  валютних  рахунків  в  грпивневий  еквівалент *hz*

Blacky

парільщик, поясніть мені, як закриття цілої жмені друкованих видань пов'язано з президентом. Буду вдячна.

Парильщик

Ви  можете  уявити  ситуацію,  коли  ціни  на друкарські  матеріали  міняються  за  час  перемовин  з  клієнтом. 
------
цей  буклетик  коштує  ....  Зараз  скажу  точно  .  Звонить.  Рахує,  каже  ціну.  Поки  ведуться  перемовини,  обговорюється  формат,  кольори,  друк,  поки  клієнт  проводить  авансовий  платіж  ціна  на  папір (а  він  імпортний) змінюється.  Приклад  взятий  із  життя.  Закриваються  не  тому,  що  немає  роботи,  а  тоому,  що  немає  ціни  на  матеріали.  А  деякі постачальники  взагалі  прирпинили  продажі. 
------
Президент  і  уряд  можуть  вирішити  ситуацію  прийняттям  антикризових  заходів.  Але........................

Прошу  пробачення  за  офтоп.  Надалі  в  іншу   тему.

Blacky

мій рідний журнал "Карпати" закрився не тому, що змінилася ціна на друкарські матеріали. Банківська криза спровокувала фейєрверк інших криз.
В Росії ситуація в ЗМІ така сама, якщо не гірша.
Юрби безробітних журналістів скоро об'єднуватимуться в банди і грабуватимуть ринки.
І виживуть в професії лише кам'янець-подільські вісники з бочкою єлея, розмазаного по дупі будь-якої влади таргани.

Про буклетик - це що, інсайдерська інформація про Кам'янецьку афішу від Мошака? То-то її грудневої в продажу вже немає. А я так чекала на продовження комікса про пригоди козаків-трансформерів...

Парильщик

Інсайдер - особа (юридична або фізична), яка має доступ до конфіденційної інформації про справи банку завдяки своєму службовому становищу, участі в капіталі банку, родинним зв'язкам і має можливість використовувати своє становище у власних інтересах.

Блекі-  ви  про  що? ???
Невже  одна  фірма  в  кам"янці  друкує  .  Та  і  слово  "буклет"  було  назване  щоби  замінити  більш  сухе-  "замовлення"  Один  друкує,  другий  робить  капці,  третій  будує.  В  бані,  або  за  келихом  пива  люди  говорять  про  наболіле. :-\   

Blacky

*зповзла під стіл від сміху*

Горе лукове, як вас з таким словниковим запасом по світі до цього часу носить?:о). Я, знаєте, в баню не ходжу, пиво не п'ю, тому про наболіле говорю в інеті. В котрий раз ви мене з словником читаєте. Це вже майже наболіле.
Читайте тільки правильно. Ось тут, скажімо:
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BD%D1%81%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B5%D1%80

OlalaZhm

Парільщік, я від вас офігіваю! ЗМІ почали кричати про кризу, бо відчули її на своїй шкірі - через зниження рекламних надходжень, бо рекламодавці - а це представники різних галузей вітчизняної економіки, - почали волати, що катастрофа із=за банківських штучок (багато підприємств брали кредити на розвиток виробництва), через зниження споживчого попиту, через подорожчання комплектуючих тощо. Тобто, власні труднощі і труднощі клієнтів проаналізували, і зробили цілком слушний висновок про кризу. ТОму неплутайте причину з наслідками.

Жаль, що ЗМІ почали про кризу волати пізно - якби ще на початку року, коли вже можна було припустити, чим це все закінчиться, почали дьоргати Юлю, яка бездарно весь рік просирала гроші, які ми як придурки перераховували в бюджет на податки...

Snake

хм
про  грядущий кризис еще в начале года, ну весной то точно, писать начали

но никто не верил))

Парильщик

Лише  виражаю  свою  суб"єктивну  думку. 
Протягом  останніх  декількох  років  бюджет  був  дефіцитний.  Дефіцит  гасили  за рахунок  запозичень.  Крім  того  існував  величезний  борг  банківських  та  приватних  структур.  А  добила  економіку  різка  ревальвація  гривні.  Заємодавці  почали  вимагати  повернення  боргів.  І лише  в  цей  момент  ніби  по  одній  команді  ЗМІ  почали  кричати  про  кризу.  Певно  тому  щоби  оправдати  позику  МВФ    перша  частина  позики  пішла  на підтримання  банківського сектору  і   реструктуризувала  приватні банківські  борги  в  борг  державний.  Подейкують,  що  другу  частину  позики  скерують  на  погашення  недержавних   газових   боргів (чув  по  радіо  ЕРА).
Коли мають починати  кричати  ЗМІ  вирішувати  самим  ЗМІ,  або  тим,  хто  смикає  за  нитки 

Lina

У мене таке запитання. Хтось із учасників форуму цікавиться економічними новинами не з українських (місцевих) ЗМІ чи українського радіо (телебачення)?
Чим наша країна гірша за всі інші. Чому тільки у нас така криза, чому тільки у нас такі стрибки долара (і при чому тільки долара, євро стабільніше набагато)?
Чому економічна криза в країні примушує скорочувати власних працівників і набирати китайців?
Чому замість того, щоб знизити вартість житла і заробити не 200% а хоча б 100% - говорять про кризу?
Чому на наших вулицях тільки побільшало іномарок, хіба це признак кризи?
Таких чому багато, тільки відповісти нікому.
і вічні будемо із нею!

Парильщик

Ура  Ліна!!!!  Вам ,  як  працівнику  ЗМІ  комплімент (-)
Надрукуйте  статтю,  зробіть  порівняльну  характеристику,  задайте  ці  питання  людям.  Ато  ми  все  ліквівдовуєм  наслідки  світової  економічної  кризи *вау, запалюеш* *вау, запалюеш* *вау, запалюеш*

Lina

і вічні будемо із нею!

Pirat

Цитата: Lina від 13 Листопада 2008, 13:21:11
Яку роль відіграють в Кризі ЗМІ?
Говорят правду, но нагнетают чересчур тревожную обстановку.

Helen