"БЮТівський мер домігся закриття газети за критику"

Автор Frutik, 24 Травня 2009, 15:39:42

« попередня тема - наступна тема »

футинути

Ваша объективность относительно "Фортеци" тоже поражает :)

sergiy

Darth Vader

Шанові панове! Обмін думками про об'єктивність чи необ'єктивність "Фортеці" не є предметом даної теми.

футинути

Цитата: sergiy від 01 Червня 2009, 10:32:19
Будь ласка, конкретно. Що саме Вас вражає? 

Да хотя бы то, как уверенно Вы рассуждаете о финансовом состоянии "Фортеци". Я так понимаю, Вы там бухгалтером не работаете? Что Вы можете знать? Даже если все в самом деле так плохо - я вот сейчас психану и подарю им тыщ с 50 - пусть крутятся. И допускаю, что не я один. :)
Просто Вы так элегантно съехали на тему проблем "Фортеци" с проблемы отсутствия свободы слова в городских газетах, что стало понятно, что "джинсу" сдесь на самом деле гоните Вы.
Кроме того, вы не ответили на вопрос о пресс-конференции. Может, вы там не были? И вы даже не журналист?

sergiy

Шановний футинути, щось мені дуже підказує, що Ви дуже близькі до «Фортеці», можливо Ви і причетні до ніка OlalaZhm. Це так...
Стосовно фінансового стану «Фортеці», то в цій сфері орієнтуюся. І, схоже, по Вашому тону - орієнтуюся добре.
Що ж до Ваших 50 тис. – то це Ваші 50 тис. і Вам вирішувати їхню долю. Думаю, що в період кризи мало хто зможе надати таку фінансову підтримку. Та й чи врятують вони видання?
З питання «свободи слова» я не з'їжджав. Просто це питання й не піднімалося. Дивіться назву «теми». Нестерук дійсно некоректно підняв це питання. Тим більше на прес-конференції. Це не личить людині, яка займає таке місце. Йому дійсно ще далеко до «політичної майстерності» Мазурчака. По суті, це перша політична поразка Нестурука, який як дитина образився на критику (хоч і несправедливу. За його словами).
Якщо ж Ви говорити про свободу слова, яка коштує 300-400 грн. за розміщення листа («особливої думки»), то у нас різне бачення цього поняття. Чи думала «Фортеця» про таку вічну цінність «демократію», коли брала з простого кам'янчанина гроші? Думаю, що ні. І чому жодного разу Ольга Володимирівна не спростувала інформацію, що вона все ж таки не брала гроші з «окремої думки» «рядового кам'янчанина»?
На рахунок прес-конференції Нестерука, то на них не ходжу. Не моя
це справа.

Lina

Хлопці, може хватить переходити на особистості. Тема ж не про "Фортецю". Якщо хочете обсудити дане видання то перейдіть на відповідну тему.
І за чим тільки дивляться адміни?  *unsure*
Любіть у труді, у коханні, в бою,
як пісню, що лине зорею...
Всім серцем любіть Україну свою -
і вічні будемо із нею!

Xen

Цитата: Lina від 01 Червня 2009, 15:08:36
Хлопці, може хватить переходити на особистості. Тема ж не про "Фортецю".

А про шо ? Про "Труд" ?
Самурай без меча подобен самураю с мечом, но только без меча.

OlalaZhm

Ги!... "Сергію", щось мені підказує...  Та ну, я ж обіцяла не вестись на провокації...
Власне, мова йшла не про те, взяла "Фортеця" гроші з кам`янчанина чи ні. І образи були не за це. Відверто кажучи, я б аплодувала меру, якби він обурився тим, як деякі газети наживаються на простих кам`янчанах, беручи у них гроші за розміщення абсолютно не рекламних матеріалів.

Футинути і всім-всім-всім хто телефонував, приходив і писав - дякую за підтримку!

sergiy

Ольго Володимирівно, скажіть, будь ласка, перед тим як публікувати цей лист Ви здогадувалися, що він є початком «боротьби» проти Нестерука. Думаю, що так? Чому «так». Бо, коли за друк «простої думки» пропонують гроші, у будь-кого виникнуть підозри. Тим більше у професійного журналіста, яким я Вас рахую.
Якщо ж Ви такого не запідозрили, то в такому випадку журналісти усього міста повинні постати на захист «Фортеці». Тим більше скоро професійне свято – День журналіста.
Але якщо Ви знали, чи здогадувалися в яку гру Ваше видання почало грати і грати нечесно, або ж «за гроші», то тут немає чого ображатися на весь світ. Ви повинні були розуміти, що Ви несете відповідальність за колектив і за видання і розраховувати на свої сили. В таких іграх виживає найсильніший.
В жодному випадку закриття газети (навіть якщо воно відбудеться) не буде відбуватися «руками» Нестерука. Вас «кине» «Цементний завод» (на прохання, чи без прохання мера). І хто тут доведе, що Вас «кинула» саме мерія. Вас кинув власник.
Нестерук зрозумів, що Ви стали на сторону протилежну до нього. То чому тут йому не «зіграти»...
Хоча, знову ж таки, мера не красить (м'яко кажучи) те, що він цій публікації приділив стільки своєї уваги і не тільки...

OlalaZhm

Відповідати Вам безсенсово, бо Ви вперто гнете свою лінію - і навіть не свою, а саме , яку виробили для боротьби з нами у ситуації, що склалася (витік інформації є завжди).
Але я відповівм. Гроші цей чоловік почав пропонувати на другий тиждень вимог надрукувати його думку, яку він вважав вельми важливою для любителів ралі. "Я готовий оплатити площу за рекламними цінами! Чи Вас тут всіх вже так задавили і підім"яли, що Ви взагалі слова без похвали владі не друкуєте?" - допитувався він. Відверто кажучи, я була впевнена, що це якийсь противний дядько, якому не йметься всунути своїх 5 копійок (таких є теж завжди). Після аналізу, в тому числі й з юристами, не знайшли там нічого крамольного. Жодних звинувачень, які б вимагали додаткового розслідування чи дозволяли б відмовити дядьку із законних підстав (наприклад, якби були звинуваченні у розкраданні чи зловживанні, тоді потрібні докази, документи тощо). Такий собі лист як лист.
Вірити у мої пояснення не примушую. 

skarlet

"Кожна піч українська - фортеця міцна, там на чатах лежать патріоти".(с)

sergiy

Ольго Володимирівно, у кожного своя лінія. У когось вона пряма, у когось крива... Думаю, що ви й справді «щось» таки й не домовляєте.
Що журналісти з інших видань не повинні втішатися, якщо зникне «Фортеця», то це факт. Якщо сьогодні зникне «таким чином» це видання, то наступного тижня, місяця - інше.

OlalaZhm

це Ви вже так замудрилися, що не знаєте, де поцілунок мамі - а де політична акція :)

Все просто. Або насправді має так бути.

Shadow

Цитата: sergiy від 01 Червня 2009, 17:48:32
Ольго Володимирівно, у кожного своя лінія. У когось вона пряма, у когось крива... Думаю, що ви й справді «щось» таки й не домовляєте.
Що журналісти з інших видань не повинні втішатися, якщо зникне «Фортеця», то це факт. Якщо сьогодні зникне «таким чином» це видання, то наступного тижня, місяця - інше.

В общем-то уже. Если удалось "нагнуть" одну газету за  незначительный кивок в адрес мерии - Вы уверены, что это не есть звоночек остальным?

skarlet

Не всі газети так просто нагинаються як "Фортеця". Якщо газета самоокупна - нагнути її важче! ;D
"Кожна піч українська - фортеця міцна, там на чатах лежать патріоти".(с)

Shadow

Цитата: skarlet від 01 Червня 2009, 20:01:36
Не всі газети так просто нагинаються як "Фортеця". Якщо газета самоокупна - нагнути її важче! ;D

Вы знаете, теперь уже меня слегка заело. Любое СМИ может быть самоокупаемым при наличии одного хозяина. При двух - уже вопрос, если же их более - пишите письма. Это раз. Второе - и по-моему самое важное - прецендент создан.

И в конце концов - какая разница, были ли за эту несчастную заметку заплочены деньги? Давайте не будем считать чужое.
Еще одно замечание, специально для sergiy. В свое время я работал в конторе, которая давая рекламу, требовала подтверждения тиража. Я уже не помню цифирей, необходимых для рекламы - но в "Фортеце" реклама выходила. И ни один здравомыслящий человек не будет искусственно завышать тираж - хотя бы просто для того, чтобы не платить налогов больше, чем зарабатываешь денег - на каком-то этапе развития это возможно и выгодно - новые клиенты и т.д. и т.п. - но не годами......

Shadow

И в догонку, 2 skarlet

При желании власть может нагнуть любую фирму - было бы желание, а статья найдется.......

футинути

А другие из положения буквы "Г" и не выходили. Или не понятно, что произошло? Я, кстати, не осуждаю бабляка и корыткину - а что им было делать?
Это сигнал всем: мер знал, знает и будет знать все. Вы ему сами все расскажете

sergiy

ЦитуватиВы знаете, теперь уже меня слегка заело. Любое СМИ может быть самоокупаемым при наличии одного хозяина. При двух - уже вопрос, если же их более - пишите письма. Это раз. Второе - и по-моему самое важное - прецендент создан.

И в конце концов - какая разница, были ли за эту несчастную заметку заплочены деньги? Давайте не будем считать чужое.
Еще одно замечание, специально для sergiy. В свое время я работал в конторе, которая давая рекламу, требовала подтверждения тиража. Я уже не помню цифирей, необходимых для рекламы - но в "Фортеце" реклама выходила. И ни один здравомыслящий человек не будет искусственно завышать тираж - хотя бы просто для того, чтобы не платить налогов больше, чем зарабатываешь денег - на каком-то этапе развития это возможно и выгодно - новые клиенты и т.д. и т.п. - но не годами......

Ти що з дуба впав!?
Ти, взагалі-то, знаєш щось про економіку, про рентабельність? До чого тут один господар і самоокупність. Це дві різні речі, які мало чим зв'язані.
Так саме як Ви зуміли пов'язати тираж з податками!? Та в графі «тираж» я можу написати будь-яку цифру, але це не означає, що я буду платити більше чи менше податків.
Шановний, я би порадив Вам притримати свої 50 тис. А то з таким знанням економіки й до Сороса не далеко.

І, взагалі, хіба тут мова про податки, самоокупність.

футинути

Вы "Сергей", процитировали не меня, кстати :) . Но я полностью согласен с автором цитаты

malyu4ka

Цитуватиа причем тут ольга владимировна? Пусть бабляк сначала объяснит, почему на пресухе в понедельник, 25 мая, нестерук сказал, что бабляк и корыткина к ненму бегали с такимим же письмами, а потом, когда стало понятно, что такое признание тянет, как минимум на статью в криминальном кодексе (относительно цензуры), стали утверждать, что никто не бегал, а просто не напечатал.

Я так понимаю, что Вы присутствовали на этой пресухе. Если так, то Вы должны помнить, что мэр сначала полуутвердительно спросил: "В другие издания тоже приходили такие письма?.." И только после этого  поблагодарил "Дилове мисто" и "Подолянин" за то, что не напечатали письмо.

Во вторых, в редакцию газет письмо пришло по электронной почте. Проверить его на достоверность (что в первую очередь должны делать журналисты) и убедится, что оно написано реальным каменчанином или каким-нибудь пиар-штабом возможности не было. А статью 302 Цивильного кодекса не забудешь: "Фізична особа має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію. Особа, яка поширює інформацію, зобов'язана переконатися в її достовірності".

Тоесть, журналисты и соответственно редакция должны, прежде чем печатать, проверить информацию.  Письмо можно было бы напечатать, потому что граждане имеют право на оценочные суждения и мысли. Вопрос в том, был ли это реальный человек или подставное лицо.

sergiy

Цитата: футинути від 02 Червня 2009, 09:45:04
Вы "Сергей", процитировали не меня, кстати :) . Но я полностью согласен с автором цитаты

Тобто, я не помилився...

sergiy

Тема починає бути нудною. Можливо, потрібно якісь нові факти: газета припинила свій вихід, мер передумав ображатися, Дарчук віддав одну піч з виготовлення цементу «Фортеці» т.п. *sorry*
Вся ця дискусія зводиться до того, чи є демократична преса в нашому місті, чи ні. Відповідь однозначно, що «ні».
Проте з цією відповіддю постає декілька інших запитань: то чи може претендувати на статус «демократичної» «Фортеця, як дехто це хоче подати?
І, взагалі, що було раніше: повідомлення засновника, що він відмовляється фінансувати видання, чи спочатку все ж таки був лист?
Відповідь на останнє ж запитання не думаю, що ми почуємо "реальну".

Shadow

Цитата: sergiyТи що з дуба впав!?
Ти, взагалі-то, знаєш щось про економіку, про рентабельність? До чого тут один господар і самоокупність. Це дві різні речі, які мало чим зв'язані.
Так саме як Ви зуміли пов'язати тираж з податками!? Та в графі «тираж» я можу написати будь-яку цифру, але це не означає, що я буду платити більше чи менше податків.
Шановний, я би порадив Вам притримати свої 50 тис. А то з таким знанням економіки й до Сороса не далеко.
І, взагалі, хіба тут мова про податки, самоокупність.

Перше. Працюю у сфері досить таки тісно пов'язаною з економікою, рентабельністю, податками досить таки давно.
Друге. Тираж*ціну+доходи від реклами+інші доходи=валові доходи. Далі пояснювати?
Третє. За невірне інформування рекламодавця щодо тиражу передбачено зустріч із прокурором.
І наостанок. Про одного господаря, який повністю контролює своє видання - від реклами до політичних закидів, і самоокупність - пояснень як на мене взагалі не потрібно.

105

Засідання на заводі щодо зменшення витрат, в тому числі фінансування газети, було ДО пубікації листа, і це питання виникало у дирекції заводу раніше. У зв"язку з кризою - воно було близьким до реалізації. Можливо, початок будівельного сезону і збільшення доходів пом"якшили серце Дарчука.

Lina

Ага, а якщо врахувати, що у них будівництво, яке коштує біля 200 млн, то "Фортеця" їм не занадто заважає
Любіть у труді, у коханні, в бою,
як пісню, що лине зорею...
Всім серцем любіть Україну свою -
і вічні будемо із нею!

Xen

Склалося враження, що люди активні в цій темі, старі юзери форуму, які зареєструвалися під новими аккаунтами, щоб їх не розкусили.
"Ничего личного", но футинути із мейлом bdfygthjd@mail.ru добив. Скринька скоріше встого зареєстрована для цієї цілі. Про інших не скажу, нема інфо.
Вот така в нас демократична преса.
Самурай без меча подобен самураю с мечом, но только без меча.

105

Цитата: Lina від 02 Червня 2009, 13:28:26
Ага, а якщо врахувати, що у них будівництво, яке коштує біля 200 млн, то "Фортеця" їм не занадто заважає

Ну, будівництво фінансує CRH. Хоча насправді зрозуміти, нафіга заводу газета, яка сама себе вважає вільною і незалежною... Дарчуку, мабуть це так - для престижу. Найдемократичніша газета у кожному номері пише про нього "незаангажовані" матеріали. Ну чого ж, як каже український хлоп "Най бде, їсти не просить..." Хоча це трохи не про цей випадок ;)

Zemljak

Прицеденти з зміною редактора газети на потрібного вже були. І тут Олександр Володимирович проявив свій талант раніше нового мера. Так що не треба ідеалізувати  прекрасного  минулого.Нестерук трохи змінив свій  імідж , але поки хоч трохи думає за людей, на відміну....Можливо він зрозуміє , що така реакція недоречна  і не було особливої причини так реагувати. По крайній мірі це буде для нього краще і розумніше.На мою думку , стаття не була настільки провакаційною.Але задумуєшся над іншим кому це вигідно ?

Shadow

предупреждение
удалено цитирование последнего сообщения

На відміну від пана "Сергія" я імен не називатиму. Не коректно це. Але якщо цікаво - то я деякі свої думки скину. Але то вже особисто.