"БЮТівський мер домігся закриття газети за критику"

Автор Frutik, 24 Травня 2009, 15:39:42

« попередня тема - наступна тема »

sergiy

"Джинса» - це коли стаття проплачена (замовна).
Шановна Ольго Володимирівно, а скажіть, будь ласка, чому в інші дві газети лист і людина прийшли під іншим "призвіщем"?..
Ще раз повторюся Ви, напевне, ще й самі до кінця не усвідомили в яку «гру» (її початок) потрапили.
А з іншого боку, я думаю в деякій мірі Вам і «повезло» - закриття газети (через фінансові трудності) можна списати на утиски демократичної преси... Хоча по останньому номеру «Фортеці» цього й не скажеш. "Вибачилися"...Ви ще надієтесь
на фінансову підтримку з боку Нестерука та Дарчука!?
Тут Вас можу лише похвалити. Молодець!!! Ви боретеся за газету до останнього.  

Lоm

ЗМІ - неприбуткові (незалежно від якості), тобто — дотаційні і економічно залежать від власника. Власник, у свою чергу, залежить від влади, оскільки для того, щоб доплачувати на утримання ЗМІ, в нього повинні бути нормальні стосунки з існуючою владою. От вам і свобода слова...

OlalaZhm

Цитата: sergiy від 29 Травня 2009, 16:45:22
"Джинса» - це коли стаття проплачена (замовна).
Шановна Ольго Володимирівно, а скажіть, будь ласка, чому в інші дві газети лист і людина прийшли під іншим "призвіщем"?..
Ще раз повторюся Ви, напевне, ще й самі до кінця не усвідомили в яку «гру» (її початок) потрапили.
А з іншого боку, я думаю в деякій мірі Вам і «повезло» - закриття газети (через фінансові трудності) можна списати на утиски демократичної преси... Хоча по останньому номеру «Фортеці» цього й не скажеш. "Вибачилися"...Ви ще надієтесь
на фінансову підтримку з боку Нестерука та Дарчука!?
Тут Вас можу лише похвалити. Молодець!!! Ви боретеся за газету до останнього.  

Х@рню мелете (вибачте дуже). "Джинса" - це маніпулятивні матеріали.
Далі. Я не знаю, під яким прізвищем цей чоловік приходив в інші газети - я стеження за конкурентами не веду і таку форму боротьби вважаю ганебно. А паспорт цього чоловіка бачила і я, і ще купа народу в редакції.
І, найцікавіше: звідки у Вас такі глибокі знання щодо фінансового стану газети? :) :) Ви фінансовий шпіон? Так це також кримінальна стаття, якщо не знаєте.

А "Фортеця" завжди в першу чергу розраховує на свої сили і сили свого колективу.

sergiy

Цитата: lomov від 29 Травня 2009, 16:53:34
ЗМІ - неприбуткові (незалежно від якості), тобто — дотаційні і економічно залежать від власника. Власник, у свою чергу, залежить від влади, оскільки для того, щоб доплачувати на утримання ЗМІ, в нього повинні бути нормальні стосунки з існуючою владою. От вам і свобода слова...

Вибачте, а де Ви це прочитали, чи звідки Ви це взяли??? Стосовно неприбутковості.

105

Так газету закрили (заборонили її випускати) чи просто перестали фінансувати? Це різні речі. Наскільки мені відомо, CRH - ірландські власники цемзаводу, на честь кризи провели солідний фінансовий шмон з метою економії коштів. Самим місцевим керівникам заводу "прикрутили гайки", так що мені видається, що тут більше схоже на те, що "Фортецю" просто скинули як баласт.

Закривати газету через ту статтю - ну це просто смішно, з боку мера то було б кинути себе "нижче плінтуса". Як на мене - жодної крамоли, просто суб"єктивна думка окремо взятої особи :-\

105

Цитата: sergiy від 29 Травня 2009, 17:40:51
Цитата: lomov від 29 Травня 2009, 16:53:34

Вибачте, а де Ви це прочитали, чи звідки Ви це взяли??? Стосовно неприбутковості.

Я знаю в місті лише одну газету, яка повністю автономна і навіть прибуткова ;)

OlalaZhm

Я теж знаю тільки одного редакора, який розпускає плітки, що така газета лише одна :)

І знаю лише одну газету, яка платить податок на прибуток - і то регулярно :)

sergiy

Джинса, повторюся, проплачений (замовний) матеріал.
Стосовно Вашого фінансового стану, то його не так важко вичислити більш-менш розумній людині. Хоча би взяти розмір «заробітної плати», яку «отримують» Ваші журналісти; «штат» редакції, який складають люди «приходящі-уходящі» тощо.

OlalaZhm

sergiy

Цитата: OlalaZhm від 29 Травня 2009, 17:48:27
Я теж знаю тільки одного редакора, який розпускає плітки, що така газета лише одна :)

І знаю лише одну газету, яка платить податок на прибуток - і то регулярно :)

Ви знову взялися за старе – податки. Скажу одне – можна плати 500 грн. (податків) і  хизуватися тим, що я їх плачу завжди і вчасно. А можна платити і 5 млн. грн.. І в першому, і в другому випадку – це обов'язок законослухняного громадянина. Інша річ, чи бажає цей громадянин «кричати», що він платить податок.

105

Цитата: OlalaZhm від 29 Травня 2009, 17:55:46
Всьо... набридло

Правда очі коле? Знаю принаймні одного професійного журналіста, статті якого демократична газета злизує з нету "бєзвозмездно" і регулярно, і не те що не платить гонорарів, а й "соромиться" підписати статті і фото справжнім іменем автора - а людина не має причин його приховувати.

Митрий

В любом случае, конкуренты будут злорадно потирать ручонки, а читатели(покупатели) лишний раз почувствуют себя обворованными.

хотя, вчера читал свежий номер Фортеци: городские новости, реклама  "Нестерук-це інший формат", "непорозуміння завершилось перевагою демократії" -  всё как обычно...

Про пожар в костёле Доминиканок - узнал, что две пож. машини ехали с ват "под.цемент"...

Митрий

Вот ещё новость:
Нашего Фрутика мер через газету обозвал "замовником" статьи в Фортеце))
читайте скан ("Подолянин " с2, 29.05.2009)
-Колись Frtutik, на кого работаешь?

[вложение устарело и удалено Администратором]

Frutik

проблема. я не киянин а львів'янин наразі  ;D

в будь-якому разі жалко фортецю. і в випадку якшо це свідома провокація зі сторони газети і у випадку тиску з боку міської влади.

через певні обставини камянецьку пресу я читаю реально 3-4 рази на рік. фортеця всі ці рази викликала найменше відрази.

а шо там за листівки? може до кучі хтось ще і їх посканує?

відносно туризму vs промисловість імхо у камянця є якийсь шанс хоть колись стати промисловим гігантом? а якшо і стане то це його якось вирізнить серед десятків подібних. а туристичною меккою хоча б примарні шанси та є адже слово камянець - розкручений бренд. якшо чергова міська влада не почне забудовувати під видом реставрації схили над канйоном при вході в старе місто. принаймні 3 з 4 сторін по бокам від мосту простоюють
там нєт счьота рєкам і морям, но по нім нєльзя доплить домой (с) арія

OlalaZhm

...Я дала собі слово не реагувати на провокації. Але Віталій Петрович Бабляк мене таки доведе.

Че Гевара

OlalaZhm, журналистика связана с политикой, а политика в  *Ukraine* настолько грязна!!!
Если кто-то тебе говорит, что ты поступила некрасиво, он должен посмотреть на себя.
Ведь он тоже когда-то поступал некрасиво, святых людей не бывает  :(.

Darth Vader

Цитата: Frutik від 30 Травня 2009, 14:16:21
відносно туризму vs промисловість імхо у камянця є якийсь шанс хоть колись стати промисловим гігантом? а якшо і стане то це його якось вирізнить серед десятків подібних. а туристичною меккою хоча б примарні шанси
Для туристичної мекки 100 тис. населення не треба. Достатньо готельчиків набудувати і обслуговуючий персонал в чисельністю одне приміське село.

P.S. Ріо (те, яке де Жанейро) - теж туристичний центр, і карнавал, і готелі... і квартали бідноти, куди туристам не радять заходити. Але це дещо поза темою.

georg

Цитата: OlalaZhm від 28 Травня 2009, 17:04:17
:) хотите эксклюзивно?! пишите в личку. а то и так уже некоторые своими провокациями за**али.
А неексклюзивно і не в лічку? Бо пока шо на сайті Фортеці маємо наступний опус :

Цитувати Непорозуміння завершилось перемогою ДЕМОКРАТІЇ 
29.05.2009 17:58:15

Так, зазначив Анатолій Нестерук на прес-конференції у понеділок, по-людськи йому було боляче читати у газеті несправедливо образливі звинувачення кам`янчанина про те, що міська влада "не так" організувала фестиваль "Технопарк", як дехто хотів би. І люди, які розуміють, як складно міській владі працювати в умовах нинішньої кризи, теж болісно сприйняли цей вельми суб`єктивний лист. Тим більше, що у них були підстави вважати, що за думкою, висловленою, начебто окремою людиною, стоять наміри конкретних кланів облити брудом роботу міської влади.
Пізніше Анатолій Нестерук уточнив свою позицію:
- Я не проти критики, хоча і ображає, коли працю багатьох людей задля усіх кам`янчан одним несправедливим словом перекреслюють. А на проведення "Технопарку" ми витратили дуже багато і сил ентузіастів, і коштів, в умовах, коли у кожного господаря всяка копійка на рахунку. Але ж не відмовилися від свята технічних видів спорту, бо хотіли, щоб їхні прихильники мали радість.
Тим більше, я не бажаю, як хтось розказує, щоб газета "Фортеця" припинила існування. Бути їй чи не бути - справа її власників і колективу.
Кожна людина має право на свободу слова. Заради забезпечення прав і свобод наших співгромадян ми всі працюємо. Та хоч я свято визнаю право кожної людини на свою думку, вважаю: чому автор критичного матеріалу не прийшов до мене, особисто не сказав, що саме я зробив не так, і який вихід із ситуації він пропонує? Ми могли б скликати "круглий стіл", зібрати пресу, фахівців, спортсменів, чиновників. І разом пошукати вихід, аби надалі було краще.
Конкретно щодо ралі - треба знати, що це бренд Червоненка, і за його використання місто мало б заплатити 200 тисяч гривень - можливо, за "круглим столом" нашому критику довелося б згодитися, що в скрутний кризовий час витрачати такі кошти варто все ж більш раціонально. А життя довге - і у нас ще все буде, як ми всі, громадою, захочемо і заробимо!

І велика мєгапозитивна фотка Макарича. І хоча Макарич таки справді дядька позитивний  ( політичні связі с тЮлькой не рахуються), але хтось в цій історії таки чучуть 3.14здить:  або майдануа.орг.  - тобто насправді Дарчуку на газету ніхто не жалівся, форточку ніхто закривати не збирався і редакторці ніхто не звонив,

або ж таки Нестерук з Фортецьоу разом - тоді виходить шо в реалі інцидент був,але редакція зробила грамотний прогіб і їх простили.

Є ще третій варіант: мєгаковарна главрєд,отримавши інфу про запланований обріз цементного бабла,опублікувала критичну статтю про мера і увязала одно з другим, щоб привернути до газети увагу. Але він шось не дуже реальний.

Корочє, "нєпанятно нічєго"(с). І майже бездоганна Олала нічо не хоче  толком пояснити. А то,шо читається між рядків - кожен прочитає по своєму.
"Якшо  ти, падло,не любиш неньку - ти і є падло! І ім'я тобі - падло!"(c)

Darth Vader

Відповідно назріває ще одне питання, а може поміняти інвестора, з "промислового гіганта" на представника турбізнесу?

georg

Цитата: Митрий від 30 Травня 2009, 13:51:51
Вот ещё новость:
Нашего Фрутика мер через газету обозвал "замовником" статьи в Фортеце))
читайте скан ("Подолянин " с2, 29.05.2009)
-Колись Frtutik, на кого работаешь?

А до чого тут Фрутік?Він лише скопіпейстив матеріал з майданівського сайту. Я той самий матеріал кинув в жужу,ще хтось - на інфо.кп.км.уа.
То шо весь двіж - (статті в газеті,на "майдані" та листівки) - заказуха ,в принципі можливо. Але наврядчи під "замовником" мер мав на увазі Фрутіка.
Навіть якщо насправді саме Фрутік всю цю кашу  і заварив  ;D
"Якшо  ти, падло,не любиш неньку - ти і є падло! І ім'я тобі - падло!"(c)

sergiy

Цитата: OlalaZhm від 30 Травня 2009, 16:52:03
...Я дала собі слово не реагувати на провокації. Але Віталій Петрович Бабляк мене таки доведе.
Ольго Володимирівно, а до чого тут Бабляк? Він, здається, лише написав самий факт без будь-яких власних коментарів. Тому в цьому випадку є не зрозумілою Ваша злість на нього...
Крім того, повторюся, що «Фортеця» несвідомо (свідомо) потрапила у велику «гру», - на сьогодні в неї все менше і менше залишається місця під сонцем. Додати сюди відмову ВАТ «Подільський цемент» фінансувати видання, то можна рахувати, що «місця» взагалі не існує.
Здається, що це лише перша ластівка фінансово-політичної гри.
Ольга Володимирівна правду не скаже, але реально тираж «Фортеці» -2-3 тис.прим. При таку тиражеві вийти на самоокупність - неможливо. Здається.
Гадаю, що із всієї цієї катавасії із приватних видань вийде живим лише «Подолянин».
Десь на осінь Полуботкіну надоїсть фінансувати «Експрес Поділля». Відверто, - газета ніяка. Принаймні, нічого нового від того, що вже існує. Хіба що ціна - 1,25 грн.
З кожним днем скочується і «Ділове місто». Скочується як за тематикою (колись найбільше любив його переглядати), так і за обсягом (кількістю сторінок). Думаю, що і сім'я Кориткіних зрозуміє, що ця «цяцька» їм не потрібна.
Ну, ще виживуть державні – «Вісник» та «Край Кам'янецький». В них така доля – жити в «реанімації»...  :-X

футинути

а причем тут ольга владимировна? Пусть бабляк сначала объяснит, почему на пресухе в понедельник, 25 мая, нестерук сказал, что бабляк и корыткина к ненму бегали с такимим же письмами, а потом, когда стало понятно, что такое признание тянет, как минимум на статью в криминальном кодексе (относительно цензуры), стали утверждать, что никто не бегал, а просто не напечатал.
Работа журналиста - не вычислять из соображений самоцензуры и элементарно страха не угодить власть имущим, какая игра стоит за письмом в редакцию, а отображать реальную картину мнений читателей. Если письмо не содержит ничего, что тянет на нарушение закона, оно - обычная часть журналистской работы. А кто в какие игры играет - это проблема политиков.

футинути

Цитата: Че Гевара від 30 Травня 2009, 20:48:02
OlalaZhm, журналистика связана с политикой, а политика в  *Ukraine* настолько грязна!!!
Если кто-то тебе говорит, что ты поступила некрасиво, он должен посмотреть на себя.
Ведь он тоже когда-то поступал некрасиво, святых людей не бывает  :(.

А что именно "некрасиво"? По моему, "Фортеця" единственная, кто не подозревал, что мэр может поступить как самодур. Ну, напечатала письмецо... За что и поплатилась

fanni1939

Бычьи морды и дурные, бессодержательные скандалы...Е*ись бы она в рот,"Фортеця" эта.Давно надо было закрывать это дерьмо!
Лучше умереть стоя, чем жить на коленях.

105

А своїм останнім номером "Фортеця" так била покаянні поклони Нестеруку, що аж луна йшла! У підлизуванні самі-знаєте-чого переплюнула навіть "Вісник" *вау, запалюеш*
То шо, кажете, помилували? *sick*

футинути

sergiy

Футинути, ти намагаєшся «відбілити» «Фортецю»? Так в тебе це погано виходить.
Коли за надрукування «особистої думки» газета бере (або їй пропонують) гроші, то це не демократія. І коли «Подолянин» і «Ділове місто» відмовилися від 300-400 грн. (зробили це з політичних, чи фінансових міркувань – в них немає такої катастрофи як у «форточки»), то «Фортеця» попалася на «хабарі». У журналістських колах це називається «джинсою».

футинути

Сергей, Вы, кажется, наслушались от кого-то чего-то, а в понятиях не разбираетесь. А что такое "джинса" - сходите-ка да хоть на сайт "Телекритики", там достаточно глубоко эта тема исследуется. А то читать противно. А в "Подолянин" и ДМ я и сам платил, правда, не считаю это джинсой - мой материал не искажал действительность, а информировал население.

skarlet

Про що тут іде мова? У маленькому місті немає незалежної преси! Ви всі це прекасно розумієте! Легко бути сміливим і незалежним, поливати когось брудом на форумі, ховаючись під вигаданим іменем. У Кам'янці всі один одному - куми, брати і т.д. Тому навіть критику, яка з'являється в місцевих газетах,  важко назвати критикою в прямому заченні цього слова. Так, незначні допустимі відхилення від загальної лінії партії.

Я в жодному випадку не виправдовую "Фортецю", вона постраждала не через критику, а через власну дурість і недалекоглядність. А взагалі, хто може впевнено сказати, що обидва факти ("критичний лист кам'янчанина" і закриття газети) якось зв'язані між собою?
"Кожна піч українська - фортеця міцна, там на чатах лежать патріоти".(с)

sergiy

Цитата: футинути від 01 Червня 2009, 10:13:10
Сергей, Вы, кажется, наслушались от кого-то чего-то, а в понятиях не разбираетесь. А что такое "джинса" - сходите-ка да хоть на сайт "Телекритики", там достаточно глубоко эта тема исследуется. А то читать противно. А в "Подолянин" и ДМ я и сам платил, правда, не считаю это джинсой - мой материал не искажал действительность, а информировал население.
Напевне щось пропустив... Невже «Телекритика» стала тлумачним словником жаргонів (журналістських).
Якщо вам противно читати мої пости, то це ваша шлункова справа. Є маса ліків, які можуть цьому зарадити.
Повірте, Ваша «об'єктивність» до «Фортеці» у мене теж викликає неабиякі відчуття. Але я про це мовчу, оскільки звик поважати (чути) думку інших.