Ловля мирної риби

Автор фанат, 26 Червня 2009, 09:44:57

« попередня тема - наступна тема »

фанат

Дійсно, таке враження, що тут зібралися виключно спінінгісти.

Але в ловлі мирної риби є також свій кайф.
Не намотуєш кілометри в чоботах, з рюкзаком та спінінгом по кущаках, не робиш сотні та тисячі забросів.

Сидиш спокійно на березі або в лодці, милуєшся природою, що прокидається після ночі, з завмираючим серцем дивишся на поплавок чи кивок, що ворухнувся. Ось вона, така жадана покльовка! Тепер головне не схибити, не поспішити, дочекатися, поки гарно візьме та підсікти...

фанат

Дуже цікава та продуктивна рибалка - ловля ляща бортовими вудками.
Кожного літа декілька разів вдається порибалити таким способом.
Поки-що максимальний трофей - лящ 1,5 кг.

[вложение устарело и удалено Администратором]

Дмитро

Ще років 7 тому ловив ляща на скалі в Цвіклівцях, попадались в основному по 0,5-0,7кг, але брали часто. Народу тоді було на скалі... Якщо приїхав не першим автобусом, то вже не сядеш на кльове місце.
Потім якось приїжджав туди, але вже зовсім не ловилась риба і народу не було, хіба якийсь дачник з екранами. От такі справи.
Може хтось знає де зараз можна на ківочну удочку ляща половити, порадьте. Бо розчісувати воду блешнями і твістерами справді вже трохи надоїло, а прочитавши цю тему пригададались такі приємні вібрації і підйоми ківка і підлящик на тому кінці вудки...

фанат

Ляща у водосховищі вже значно менше ніж було раніше, та й місця змінюються, замулюються. Ляща потроху буде витісняти карась та короп.

У мене дача на Слободі, ловлю з лодки під протилежним берегом на кивочні боротові вудки.
Таких місць, щоб ловити з берега на кивочні вудки, нажаль, не знаю.

IVANIV_A

Привіт риболовам. Ловлю ляща з скали на кивочну удочку в с.Яруга, це як на Врублівці їхати, проїжаєш Врублівці і з правої сторони с.Яруга. Цього року щось не дуже клює лящик. Вчора були рибаки то зловили по пару кіло ляща десь від 500 до 1,5 кг на мастирку.

Погода не лящова. З попередніх років замітив шо лящ клює в похмуру спокійну погоду погоду, найбільші улови припадали десь на вересень-жовтень тому надіюсь що ще цього року буде чим похвастатись.

Найбільшого ляща ловив на цих місцях десь на 2 кг, але бачив на власні очі і 4 кілограмових гігантів.

фанат

Вітаємо , пане IVANIV_A, з реєстрацією на форумі, приємного Вам спілкування!
Якщо можна, розскажіть докладніше про цей спосіб рибалки - з яких глибин ловите, на яку снасть (довжина вудки, який кивок, оснастка), яка наживка, прикормка.
Буду вдячний за інфу.

Парильщик

Тема  в  розділі   "Снасти, приманки". 
Будьласка  про  снасті  та  приманки  на  мирну  рибу. 
В  іншому  випадку  перенесу  тему  в  розділ  "Тусовка"

фанат

Нарешті вдалося вчора порибалити на дачі.
Ловив бортовими вудками з кивком.
Насадка - опариш, мастирка. Усі крупніші взяли на мастирку, дрібнота - лише на опариша. Прикормка - варений горох з макухом.
Глибина 10м.
Думав сфоткати свої снасті, але забув, наступного разу зроблю.

barbor

Какой-то приток Днепра?! Лов с берега.
ПРикормка- варёная картошка с макухом. Пришло на мастырку поздно вечером. Ну и десяток мелких на опарыша.(но уже рано утром)

barbor

фото берега прилагается-

IVANIV_A

А точніше можна??? Що за притока??? Чи може хоч в яке ело треба їхати??? Чи то секрет фірми???  *driving*
За карпиків  *respekt*

Мамарига

Я би не проти половити рибу з кимось в компанії (з приемною людиною)без пиятики.За культурний відпочинок.
Ловив на Дністрі,Смотричі,пробував на Мукші і ставах.

Johnnie Walker

А можна про Мукшу поконкретніше? Де, на які снасті, що клює?

Мамарига

Цитата: Mozja від 20 Червня 2012, 01:19:31
А можна про Мукшу поконкретніше? Де, на які снасті, що клює?

;DМісце найти можна там не одне..ну наприклад де купіль(від мосту що на Камянку в напр.проти течії),там біля мосту,і далі кажуть там де гаражі направо від мосту там є міст-плита бетонна..я беру вудку 2м 10см з ківком..бачив ловили довшою вудкою(але як на мене довга вудка там зайва)..кажуть(і раз бачив в рибака) що ловився карась розміром непоганий біля 5-10см..а у мене попадалась все дрібнота якась..Так лиш би біля річки побувати,єднання з природою. ;D