TERRA HEROICA - 2010

Автор X.A.M., 16 Травня 2010, 12:20:56

« попередня тема - наступна тема »

nik?-nik!

а ще масла додає те, що мене тут кияни вже задовбали - коли брати квитки?!
бо це була таки реально подiя!

105

Про Теру спілкувалася з Назаренком - ага, головою фестивального агентства "Ратуша". Так от, яка фігня з тим фестивалем. У місті повно ресторанів, готелів та продавців сувенірів, котрі "знімають вершки" на міських фестивалях, які завдяки Тері мають вал туристів, і до яких міська влада по-чесному звернулася з проханням вкласти своїх грошенят у фестиваль. По-чесному? По-чесному. Місто не може витрачати свій бюджет на такі речі, бо ці гроші у міський бюджет не повернуться - вони вернуться в кишені рестораторів та готельєрів. А хоч би хто пішов на співпрацю! *sucks*  А без грошей фестивалю просто-напросто не зробиш, як не крути.

nik?-nik!

ну, супер. замкнене коло.
а вiд рестораторiв я чув, що от гади, не будуть ТГ влаштовувати...
то хто кому дохтур? :(

105

Взагалі-то подібні масштабні акції мали б організовувати не міська влада, не Демчуки всілякі, а все-таки професіонали. Скільки можна займатись самодіяльністю? Нині навіть весілля організовують профільні фірми, котрі здатні подбати про всі нюанси. І з Терою мало б бути не інакше - все-таки його рівень уже вимагає зовсім інакшого підходу до організації. І в тому числі, зовсім інакшого залучення коштів: влада мусить не клянчити і не жебрати, а залучати зацікавлених спонсорів і вчитися заробляти на цьому фестивалі.

Митрий

ще раз нагадаю. Є така субі Фестивальна агенція "Ратуша".
Зо три роки, як комунальне підприємство організовує фестивалі тощо. Напевне, задумувалась, як професійна контора по підготовці.
Тут на форумі є колишній працівник тої агенції - було б добре, якби долучився до обговорення.

105

"Призначена контора" - то не є професіонали. Професіонали - це люди, що мають відповідну освіту і відповідний досвід. І певні особисті якості. Не мені вам розказувати, що є люди-мотори, навколо яких все крутиться-вертиться, і які здатні створити свято, а є такі, що все пнуться, стараються, і тільки весь час виправдовуються, чому не вийшло. Агентсво "Ратуша" не стало таким "мотором", при всій повазі до людей, які там працюють.

Kapnyxa

Цитата: Бульбашка Aero від 13 Вересня 2010, 09:50:23
Місто не може витрачати свій бюджет на такі речі, бо ці гроші у міський бюджет не повернуться - вони вернуться в кишені рестораторів та готельєрів. А хоч би хто пішов на співпрацю! *sucks*  
Тут згоден 100%. Поімєть дєнєжки за рахунок влади у нас усі полюбляють, а як дойде мова щось вкласти, тут звиняйте, фігвами стройними рядами. 
.

georg

Бггг. Витрачало-витрачало, а тут вдруг  різко  взяло і  не змогло.  
А готельєри з рестораторами,такі уроди,  не захтіли зібрати лімон, якого меру  так не вистачало. Це ж пустяк насправді - якихось 50-60 штук з носа, і була б  у нас  справжня Терра з туристами і шашликами навколо ратуші.
Кстаті за шашлики - хтось може сказати, за якою системою розподіляються місця під  намети ( читай - кому хабаря заносити) , і скільки це може коштувати?
"Якшо  ти, падло,не любиш неньку - ти і є падло! І ім'я тобі - падло!"(c)

GROMOZEKA

Я переписуюсь в асьці з друзями...з інших міст,всі мене питають коли свято, А я в шоці, реально прикидую, шо цю тему просрали безвозвратно!!!!І це те саме шо с3,14здити завод!!! хочу призвати Нестерука до відповіді!!!
Він завжди будівництво в Старому місті оправдовував туристати і святами...тепер ,шо? Неоправдовані новостройки,свята нема...туристи тіпа нах...НЕСТЕРУКА ДО ВІДПОВІДІ!!!!!
Дзвін шабель, пісні, походи, воля соколина, тихі зорі, ясні води — моя Україна.

nik?-nik!

приєднуюсь.
Ратуша не Ратуша - мер є головним.
а просрано вiзитiвку мiста!
моi кияни просто не розумiють чому i як це могло статись ???

Хрыстя

Героика с каждым годом чахла. И уж лучше пусть не будет никакой, чем т акая, как последняя. Мне тоже кажется, что этим должны заниматься професионалы, а не мэр. Рестораторы и гостинничники не продают разве что воздух в этот день, да в пять раз дороже, а делиться не хотят. Пусть вкладывают и тогда получают.
Для вас я атеист, а для Бога-конструктивная оппозиция!

nik?-nik!

никто и не говорит, что этим (ТГ) должен заниматься мэр.
но он, как Самый главный в городе, должен держать под контролем далеко не самое последнее городское мероприятие.
я понимаю, что легко сказать, что лучше никакой Героики, а что тогда фестивальная столица Украины?
все, приплыли?

nik?-nik!

еще я совсем догоняю, когда так пишут каменчане.
что, очень хочется быть таким себе провинциальным городком, без претензий на что-то??
мне кажется, я уверен, что Каменец достоин куда большего!

Хрыстя

Где вы видели предприятие, на котором директор отвечает за корпоратив? Этим занимаются конкретные люди. Дело мэра - это прийти, торжественно перерезать ленточку и помахать ручкой, как королева Англии.

nik?-nik!

так если мэр - королева Англии, так че париться с его выборами?

Митрий

Цитата: Хрыстя від 14 Вересня 2010, 13:12:16Дело мэра - это прийти, торжественно перерезать ленточку и помахать ручкой...

-пальнуть из пистоля, аки Мазурчак на ТГ-2008

Йосип Барода

Лично мне абсолютно пофик, "Героика" или там "Свято вареника".
Но для "туристического города" эта замена=катастрофа.
Будем надеяться, что это пауза, чтоб в 2011 отпинать всякие Хотины грандиозным фестом Героика v2.0 :)

nik?-nik!

Цитата: Самолет-амбиция від 14 Вересня 2010, 14:10:31
Но для "туристического города" эта замена=катастрофа.
причем, очень обидная катастрофа.
и еще, чего я опасаюсь, что свято место пустым не будет - Хотин тому примером.
а это только начало. >:(

Kapnyxa

Цитата: Хрыстя від 14 Вересня 2010, 13:12:16
Где вы видели предприятие, на котором директор отвечает за корпоратив?
Директор не отвечает, перед ним отвечают *umnik* Директор контролирует  действия своих подчинённых. У говняного директора и корпоратив будет говняный.
.

X.A.M.

Денег нет - это съезд. Хозяин обещал, и не сделал!!!!
Можно спокойно, что то придумать:
Например:
Билет - медаль-рыцяря
Медаль продается в 5-6 точках в старом города, которая СЕГОДНЯ разрешает зайти в крепость, музей, валы.... Также она должна, быть более имение, что бы осталась как сувенир.
Продать с аукциона места на продажу спиртных и к ним прилагаемых продуктам, сувениров, шариков..... Если кафе уже находиться, в старом городе, то можно продавать спиртное, только после определенной оплаты (небольшой, а то  у них сезонная робота).
....
Подумать, и заняться. Без откатов... А так как владельцы гостинец, считают что те деньги которые они дают пи...т, то они и давать не хотят. Потому, что ХОЗЯИНУ и его молодой команде не верят!!!!

V

*umnik*
Гроші, гроші і ще раз - гроші.
Перша Терра взагалі проводилась як з"їзд реконструкторів з метою організації корпоративу для тих же реконструкторів.
Але влада вирішила їх трохи скоординувати - зібрати і провести парад - хто пам"ятає факельну ходу 2005 року - може сам підтвердити.

Єдине, що було додано кілька елементів в доповнення - тобто для оформлення цього з"їзду. Лазерне шоу, запросили гопаківців і т.п., зробили свого роду історичний каламбур - від якого все ж таки люди отримали масу задоволення, бо такого ще не бачили!

А тут бабах - п"яні воїни - я б їх навіть назвав ще антуражнішими - як про то писали міські ЗМІ?

І грошей ніхто не відмивав. Але тут розпочався старт туристичного бізнесу після пострадянського "Застою". Туристи раніше їздили в місто по "ПЛАНУ" по совковому плану - де був великий плюс.

А потім місцевий туризм (ну не накрився, але темпи розвитку не були такими великими)

Люди поїхали..., значить можна підтримати фест щоб їх ще більше приїхало - і так вийшло.
Потім спонсори почали забивати на туризм в К-П. Тому що люди знають - тут класно, тут фести і їдуть. А місцевий тур бізнес все більше починає на то забивати - краще ж нічого не платити і мало що робити, почекати сезону і скосити бабла - із всього з чого можна. Людей-туристів на фести навіть в якісь хліи селили за 50 грн., відповідно і збирали грошенят.

Нащо самому думати і так все зроблять.

Моя думка що фести в К-П накриються великою кулькою :-)

При чому не повітроплавною а мильною. Цікаво хто буде наступним мером і хто буде займатись розкруткою фестивального Кам"янця.

А якісь аматори-разводіли покарають турбізнес міста і дуже жостко покарають.

Тому що ті хто забудовув фундамент фестивального Кам"янця вже не при справах. Подивіться де директор Інформаційно-туристичного центру? Де журнал "К-П Туристичний"? Де план фестивалів?

Все буде зведено на рівень корпоративів - і ті хто сильніші тут виживуть і зароблять, а всі інші тільки так будуть жалітись, заздрити, п..здіти і все *dyatel*

Debris

Цитата: Vyun від 21 Вересня 2010, 14:29:27
Люди поїхали..., значить можна підтримати фест щоб їх ще більше приїхало - і так вийшло.
Потім спонсори почали забивати на туризм в К-П. Тому що люди знають - тут класно, тут фести і їдуть. А місцевий тур бізнес все більше починає на то забивати - краще ж нічого не платити і мало що робити, почекати сезону і скосити бабла - із всього з чого можна. Людей-туристів на фести навіть в якісь хліи селили за 50 грн., відповідно і збирали грошенят.

Нащо самому думати і так все зроблять.

Моя думка що фести в К-П накриються великою кулькою :-)
+100 :).
Ми ж українці!
"Вулицею Грушевського колонами, мов броньовані мурахи, сунуть українські міліціонери, що за наказом української влади ідуть розганяти українських громадян, які вийшли захищати українську мову"

Свобода начинается со слова "нет", когда ты упрямо мотаешь головой, утираешь ледяной пот и встаешь один против всех...

V

Дякую за підтримку!
Як це не прискорбно звучить але вся романтика на цьому втрачає свою силу! *stop*

Хрыстя

Это ж надо, как вы точно описали то, что мы мусолили на десятках страниц!

105

ЦитуватиМрієте опинитись в таборі середньовічного війська, навчитись танцювати середньовічні танці та стати свідком захоплюючих козацьких забав? Ексклюзивний тур від готелю «7 Днів» дає вам таку унікальну можливість! Чекаємо на Вас!

Програма фестивалю «Кам'янець – земля героїв»

23 вересня (четвер)    
Розбивка табору, заїзд учасників військово-історичної реконструкції.

24 вересня (п'ятниця)

16:00-19:00   
Унікальна пішохідна екскурсія по Кам'янцю-Подільському у супроводі представника військового гарнізону ХVІІ ст., що буде розташований поблизу славнозвісної Старої фортеці. Протягом екскурсії ви познайомитись зі славетної історією «Міста на камені», а також дізнаєтесь багато цікаво профортифікаційну систему Кам'янця, відвідаєте перлину нашого міста – Стару фортецю, а також зможете потрапити у саме серце військово-історичної реконструкції – середньовічний військовий табір, де відбудеться ваше знайомство з побутом та традиціями різних підрозділів військ, що діяли уХVІІ ст.

17:00-19:00 Барбекю-вечеря в одному з ресторанів готельного комплексу

19:00-22:00   Театралізована програма «На Соборній»: муштра та військові маневри від учасників військового гарнізону ХVІІ ст., а також незабутня середньовічна музика від львівського гурту "Бурдон".

25 вересня (субота)

8:00-11:00   Сніданок у вишуканому ресторані європейської кухні «Ешер».

11:00-23:00   Виїзна торгівля у фортеці протягом дня

10:00-13:00   Продовження театралізованої програми «На Соборній». Виступ гурту автентичної музики «Бурдон» (Львів) та камерного ансамблю середньовічної музики «Камерата» (Кам'янець-Подільський).

11:00-17:00   Спеціально для учасників туру – ексклюзивні екскурсії до військово-історичного табору реконструкторів, де проходитиме військова муштра та різноманітні маневри військових підрозділівХVІІ ст. – московських стрільців, донських та українських козаків, піхоти іноземного строю та ін.

18:00-20:00   Вечеря в одному з ресторанів готельного комплексу

20:00-23:00   Вперше в Україні!!!! Грандіозне нічне шоу у Старій фортеці за участю груп військово-історичної реконструкції та спеціально запрошених гуртів автентичної музики «Muzika radicum» (Санкт-Петербург) та танцювального ансамблю танців епохи Відродження «Vento del tempo» (Санкт-Петербург). Крім того, в програмі заходу інтерактивні конкурси для дітей та дорослих : стрільба з луку, підкови, сорвиглавець, бої на мішках, кидання списа та ще багато цікавого.

Святковий феєрверк!!!

26 вересня (неділя)

11:00-13:00   Сніданок в ресторані європейської кухні «Ешер».

11:00-13:00   Кульмінація дійства – ви станете свідками БИТВИ НА ПЕРЕТИНІ СТОЛІТЬ між двома озброєними військовими підрозділами ХVІІ ст. Ви отримаєте унікальну можливість повністю зануритись в епоху Сарматизму, яке цього разу оживе серед Кам'янецьких мурів саме для вас. Можливість перегляду дійства з балкону VIP сектору.18:00-20:00   Вечеря в одному з ресторанів готельного комплексу

20:00-23:00   Вперше в Україні!!!! Грандіозне нічне шоу у Старій фортеці за участю груп військово-історичної реконструкції та спеціально запрошеного гурту автентичної музики «Бурдон» (Львів). Крім того, в програмі заходу інтерактивні конкурси для дітей та дорослих : стрільба з луку, підкови, сорвиглавець, бої на мішках, кидання списа та ще багато цікавого. Святковий феєрверк!!!

Звідси: http://7dney.com/ua/hotels/kamyanets-podilskyy/ekskursiyni-tury/programa_festyvalyu

Класна програма, але з одним АЛЕ: це не є фестиваль - це такий собі внутрішній зліт реконструкторів, тому на більшість заходів доступу публіці не буде: потрібно буде купувати квитки, а на грандіозне нічне шоу в фортеці запрошення отримають лише ВІПи, бо їх кількість обмежена.

Втім, і нам, можливо, вдасться потрапити "під весілля" і щось одним очком побачити :P

Хрыстя

Отлично! Живу в своём фестивальном городе, а на фестиваль зась.

georg

Чо зась? Купляєте тур - і вперед ))
"Якшо  ти, падло,не любиш неньку - ти і є падло! І ім'я тобі - падло!"(c)

105

Ну чого ж, можна вийти на Соборну музику послухати ;)

Хрыстя

Тур - это для учасников, а поглазеть?

105

А на що там дивитись? Участвувати треба:))) Подібні фестивалі насправді цікаві тільки тоді, коли ти "варишся" у цьому котлі (десь уже про це писала). Класно мати відповідний костюм (або принаймні стилізацію, або на крайняк вишиванку *Ukraine*), класно пожити в таборі, поїсти каші з їхнього казана, поспілкуватися, помахати мечем, постріляти з лука, зліпити горщика, потанцювати середньовічні танці - тоді ти точно був на фестивалі. А вештатись Старим містом і чекати, доки тебе розважать і доки тобі щось видовищне покажуть - а потім бурчати, що нічого цікавого таки ж і не показали - це не рахується :P