Воняет в городе

Автор Snake, 02 Червня 2010, 15:35:38

« попередня тема - наступна тема »

nik?-nik!

а Вы, Хрыстя, наверное, сами того не ведая, предложили единственный действенный в нашей стране способ решить проблему.

105

Наскільки я знаю, свого часу барда зі спиртзаводу постійно вивозилась на цемзавод - її додавали в цемент. Тепер теж щось таке додають, але цю органічну добавку беруть уже не на спиртзаводі, а звідкись привозять.

Мені здається, що пора вже робити якісь акції. Може, влаштувати директору заводу грязеві ванни у його бардовідстійниках >:D

Він зовсім нещодавно виграв суд  у місцевого фермера, який єдиний намагався довести через суд шкоду від барди і її випарів, але його ніхто не підтримав, а суд він програв і ще мусить виплатити кругленьку суму в якості компенсації моральних збитків *sucks* Натомість, директор заводу отримав уже індульгенцію від православної церкви, бо він, замість дбати про екологічний аспект, будує церкву. Малючка знає більше подробиць 8)

malyu4ka

може все-таки не варто таких радикальних дій, як от "вила і факели" - не середньовіччя ж, хоча в деяких моментах...
треба шукати якісь альтернативи.
знаю кілька людей, які моніторили ситуацію з утилізації барди. Один із варіантів - застосування бактерій, які би знищували хімічні сполуки, що створюють неприємний запах.
Другий варіант - будівництво установки з переробки барди на біогаз. Варіант дорогий, але можливий. Є кілька проектів, з допомогою яких можна реалізувати цей варіант, але... Як завжди але :) Власне завод не може дозволити собі купити таку установку, тому що

а) державне підприємство, і кредитувати на суму, потрібну для придбання установки, держава його не буде;
б) установку можуть придбати хтось з підприємців, але чи буде гарантія, що вони виконають проект, а завод не закриють?

бізнес - ризики... ми на форумі можемо поки що хіба балакати і розповідати в якому районі міста більше смердить  *hz*

georg

ЦитуватиМені здається, що пора вже робити якісь акції
Таки пора. Тільки питання, з чого почати? Бо двоє-троє людей під мерією наврядчи вирішать проблему. А різного плану громадські організації більше переймаються іншими питаннями.
"Якшо  ти, падло,не любиш неньку - ти і є падло! І ім'я тобі - падло!"(c)

105

Цитуватиможе все-таки не варто таких радикальних дій, як от "вила і факели" - не середньовіччя ж, хоча в деяких моментах...
треба шукати якісь альтернативи.
знаю кілька людей, які моніторили ситуацію з утилізації барди. Один із варіантів - застосування бактерій, які би знищували хімічні сполуки, що створюють неприємний запах.
Другий варіант - будівництво установки з переробки барди на біогаз. Варіант дорогий, але можливий. Є кілька проектів, з допомогою яких можна реалізувати цей варіант, але... Як завжди але  Власне завод не може дозволити собі купити таку установку, тому що

а) державне підприємство, і кредитувати на суму, потрібну для придбання установки, держава його не буде;
б) установку можуть придбати хтось з підприємців, але чи буде гарантія, що вони виконають проект, а завод не закриють?

бізнес - ризики... ми на форумі можемо поки що хіба балакати і розповідати в якому районі міста більше смердить 

Значить, тільки вила і факели *horce*

Lina

Цитата: malyu4ka від 15 Червня 2010, 09:51:04

Другий варіант - будівництво установки з переробки барди на біогаз. Варіант дорогий, але можливий. Є кілька проектів, з допомогою яких можна реалізувати цей варіант, але... Як завжди але :) Власне завод не може дозволити собі купити таку установку, тому що

Це неможливо бо нова політика держави забороняє створення підприємств по виробництву біопалива. Знаю, що звучить абсурдно, але це так.
Любіть у труді, у коханні, в бою,
як пісню, що лине зорею...
Всім серцем любіть Україну свою -
і вічні будемо із нею!

Gosha

А вы пока будете нюхать всё это ....? Если есть способы нейтрализации запахов, их ОБЯЗАНЫ применить для устранения. Я не говорю о туристах, которых город потеряет(хотя это деньги и, опять же, рабочие места), речь о жителях!
Он не хочет рисковать деньгами, вкладывать их в очистные сооружения - понятно. Но вы-то что выигрываете с этого? Есть ТВ, есть пресса, акции протеста, "зелёные"(не доллары!) Если, Б-же упаси, у кого-нибудь разовьётся злокачественная опухоль и докажут, что виноват спиртзавод, .........
Не сидите сиднем! Вы же стремитесь к интеграции с Западом, а не с Востоком - действуйте!
И что это за индульгенция на право травить людей, юридическую силу она имеет?

nik?-nik!

вивалити змiст пари асанiзацiйних бочок пiд дверi мiськ, чи райвиконкому-була б сама дiєва акцiя ;D

105

Ваші пропозиції щодо акції?

Gosha

Через газету объявите о сборе людей на акцию протеста! И пригласите журналистов и ТВ. Протест не должен пройти незамеченным. Безработные, домохозяйки, женщины с детьми - собрать кого можно!

Хрыстя

Ну так что, сегодня в два ночи на углу! Всем быть в масках!
Для вас я атеист, а для Бога-конструктивная оппозиция!

Lina

Оголошення в газету - це не проблема, а ще краще пройти підписи позбирати.
Хто організатором виступатиме?
Любіть у труді, у коханні, в бою,
як пісню, що лине зорею...
Всім серцем любіть Україну свою -
і вічні будемо із нею!

Gosha

В это время вы просыпаетесь, чтобы закрыть поплотнее окна!
Утром, часов в 10, с плакатами в руках, с детьми. Отдельно готовятся люди, кто будет говорить "на камеру", выражать общий протест и негодование.
Работники музея, кафе и сувенирных магазинов - нет туристов!
Гости города - мы сюда больше не ходоки!
Врачи-онкологи и педиатры - их точка зрения.
Простые жители(из разных районов) - в такую жару невозможно открыть окно!
Не плохо бы и экологов иметь.

105

І варто поспішити, бона підході закон про заборону акцій протесту *unsure*

malyu4ka

105

Блін, як завжди - одне й те саме: ми б раді щось змінити, але ми не можемо, бо нема грошей. То вибачте, але дихайте цими вонізмами. Стаття - просто виправдання Михайлова, кому від цього легше?
Контрагрументів чи позиції міської влади у статті зовсім нема. Наталко, "Подолянин" вміє писати гостріше, чого ви так лагідно з тим Михайловим?

Gosha

Несколько статей в гордской, областной и центральной прессе. Причём журналист нужен с именем.
Здесь где-то был Виталик Жданов, он сейчас в Киеве живёт и в газете работает. Если выйти на него, то он может и сам написать, и порекомендовать кого-то, кто занимается подобными вопросами.
Но сделать нужно всё оперативно. Сбор подписей займёт не один день, а время не ждёт!

"...проблема запаху рано чи пізно постане з новою силою..." - вважайте, що час настав!

105

Думаю, газети мали б вести "бомбардування" статтями у кожному номері, причому з позиції мешканців міста і дуже гостро.

malyu4ka

ЦитуватиНаталко, "Подолянин" вміє писати гостріше, чого ви так лагідно з тим Михайловим?
Бульбашко, ти як ніколи повинна знати те чому. А якщо бомбити, то не лише спиртзавод...

ще одне до речі, http://economics.unian.net/rus/detail/47780

а пресі сказали, що вже два тижні не працюють. скрізь запудрювання мізків :(

105

Ну, вони собі знають, що їм аби до кінця літа протриматись, а потім їх знову лишать у спокої - стане холодно, сморід припиниться сам собою *mad*

Gosha

Забросайте редакции письмами жителей! Коллективными письмами с фамилиями, адресами и подписями. Много и из разных мест - любая газета выделит хоть немного места на их публикацию. Кроме того, если это так волнует жителей, то "... мы, редакция газеты "...." не можем не отреагировать, и проведём своё журналистское ...." - "подмазывайте" эту машину таким образом!

georg

Отак от мірова закуліса і підбурює народ проти влади  ;D ;D ;D
Хоча Жданову такі можна маякнуть

Gosha

Джордж, так нюхайте, если вам мірова закуліса не довподоби!

105

Ну і що заважає тим самим газетам, наприклад, опублікувати витримки з цього форуму? Фортеця колись так робила.

ЦитуватиХоча Жданову такі можна маякнуть
Принаймні на нього не поширюється місцева цензура *вау, запалюеш*

georg

Я от шо думаю: як би цей завод продати якимось кетайцям? Бо два ляма на біогазі відіб'ються за декілька років, але питання наскільки рентабельний сам завод і хто  з нього зара стриже купони.

Gosha

Так пойдут отравления спиртом из-за резкого снижения качества продукции.

nik?-nik!

Цитата: georg від 15 Червня 2010, 11:18:47
але питання наскільки рентабельний сам завод і хто  з нього зара стриже купони.
думаю, що рентабельний.
а хто стриже-о, це питання з питань...

Serega36

реальный выход в судебных исках ото всех!
от общественных организаций, городских районных властей, экологических служб. И когда эти суды будут выиграны и штрафные санкции превысят затраты на утилизацию  ТОЛЬКО тогда они начнут чесаться!!!
На акции, газеты и тп можно и наплевать, не заметить, на судебное решение гораздо труднее.
Кстати, у города неплохой прецедент судебных тяжб - Тепловодоэнергия.
Вернули ведь! Получилось! Значит судебная система худо-бедно работает
Се аз воздам!

105

Цитуватиале питання наскільки рентабельний сам завод і хто  з нього зара стриже купони.
думаю, що рентабельний.
а хто стриже-о, це питання з питань...

І немає закону, який би примушував підприємства дбати про екологічний аспект своєї діяльності. На наступних виборах треба "Зелених" до Верховної Ради ;)

ЦитуватиКстати, у города неплохой прецендет судебных тяжб - Тепловодоэнергия.
Вернули ведь! Получилось! Значит судебная система худо-бедно работает

До речі, чому газети нічого не пишуть, наприклад, про позицію і плани міської влади? Чи є у них намічені якісь кроки, може, позови до суду чи щось таке?

nik?-nik!

Цитата: Бульбашка Aero від 15 Червня 2010, 11:30:05
На наступних виборах треба "Зелених" до Верховної Ради ;)
нажаль, це далеко не тi "зеленi", що на Заходi.