Вибір друга. Що порадите?

Автор WizarD, 08 Липня 2010, 21:53:15

« попередня тема - наступна тема »

WizarD

Давно мрію завести собі вірного друга, охоронця і супутника для мандрівок природою Кам'янеччини (Парильщик не в счот ;D ). Я про чотириногих чи то пак про чотирилапих. Спочатку марив німецькою або східноєвропейською вівчаркою. Потім лайками. Зараз звернув свою увагу на короткошестного фокса та міттельшнауцера. Хто і що мені може порадити з цього приводу? Чи реально у нас придбати такі породи і скільки це буде коштувати для мого скромного сімейного бюджету?
Живу в квартирі тому вівчарка відпала. Мисливством не займаюся лише рибальством. Активним її видом. Ягди не підходять такох хоча мені їх також рекомендували.

Margosha

Придбайте далматинця - симпатична порода))) Не дуже великі розумні, дружелюбні))) Полюбляють прогулянки, буде вам на рибалці гарним супутником!!! Доця мріє, но в нас поки що вже є барбос))) *bantik*
http://www.zooclub.ru/dogs/porod/dal.shtml
"Вторая половинка есть у мозга, жопы и таблетки. А я изначально целая". Ф. Раневская.

Elena

WizarD , все зависит от вашего характера. Под ВАш характер надо и подбирать дитятко. Если Вы миролюбивый - зачем ВАм шнауцеры, заведите себе веселого и остроумного пса. Правильно пишет Маргоша. Это Может быть Долматин, или это может быь лабрадор. кстати - очень верные псы и дружелюбные. и веселые.

GROMOZEKA

та він чистий як героїн коштує, та коли підросте хвостом  меблі з вазами поб'є. запізнився...я про долматинця ...
Дзвін шабель, пісні, походи, воля соколина, тихі зорі, ясні води — моя Україна.

GROMOZEKA

Тра брати собаку яку хочеш, влюбому разі пес це певні неудобства в побуті...великий пес трошкі більші, меньший трошка менші...Але на прибирання піде однаково часу...Так само і на приготування харчів і .д.Захочете німця допоможу, в мене весілля намічається.
Дзвін шабель, пісні, походи, воля соколина, тихі зорі, ясні води — моя Україна.

WizarD

Німця в квартирі напряжно. Шерсть + запах. Тер'єри і шнауцери в цьому плані більше підходять. Щоправда в жорсткошерстних напряги з тріммінгом...

WizarD

далмантинець як і лабрадор - дорога бо модна собака. Краще вже герича купити і подружитися із рожевим говорящим пуделем  *вау, запалюеш*

Elena

Без запаха только лайки. Алеут - чем не порода?

WizarD

Лайки або мисливці або коні. Хоча мені лайки ну дууууже подобаються. От би маламута достати і на роботу в бричці їздити  *driving* *rooles*

105

Чоловік - давній собачник. Пригледів уже собаку для нас - міттельшнауцер. Плюси: собака розумна, врівноважена, в міру жвава, гарний компаньйон, може довго бігти за вєліком. Як для квартири - компактна, без запаху (ну в це я не віру) і не линяє (дружина оцінить). Але є заморока з тріммінгом.

Ще напоганий варіант для квартири - французькй бульдог. Собака теж невелика, дуже дружня, неагресивна. Єдине, що хропе уві сні (ну, як всі бульдоги ;)). Останнім часом в місті ця порода стає популярною.

Debris

"Вулицею Грушевського колонами, мов броньовані мурахи, сунуть українські міліціонери, що за наказом української влади ідуть розганяти українських громадян, які вийшли захищати українську мову"

Свобода начинается со слова "нет", когда ты упрямо мотаешь головой, утираешь ледяной пот и встаешь один против всех...

WizarD

Цитата: Бульбашка Aero від 08 Липня 2010, 23:22:54
Чоловік - давній собачник. Пригледів уже собаку для нас - міттельшнауцер. Плюси: собака розумна, врівноважена, в міру жвава, гарний компаньйон, може довго бігти за вєліком. Як для квартири - компактна, без запаху (ну в це я не віру) і не линяє (дружина оцінить). Але є заморока з тріммінгом.
В нас реально можна поблизу знайти? Чи потрібно в Кіровоград в пітомник? Яка приблизна ціна питання? Буду дуже вдячний. Мені також дуже сподобалася ця порода.
Цитата: Debris від 08 Липня 2010, 23:24:53
Женится пора бы.
Працюємо...  ;D

Elena

Счастья Вам и приобретения щеночка, а какокй породы - не имеет значения. ОН дложен для Вас ыть другом!

WizarD

Частково згоден. Але порода залежить від характеру людини. І брати першу ліпшу ну принаймні нерозумно.

105

Щодо придбання - нічого не скажу, спробуй погуглити. Чоловік свого попереднього пса вибирав на виставці. Точніше, на виставці обрав "батьків" і домовився з власником про цуценя.

А щодо шнауцерів, надибала таку статтю: "Чому не варто купувати цуценя міттельшнауцера" - така-от невеличка пересторога, щоб не казав, що тебе не попередили *unsure*

Elena

Берите - просто друга, а это все спаниеливые, лабрадоры и иже с ними. Знаете..., это как ребенка - надо воспитать. Я уже писала, что у моей подруги ритривер целуется, это все от гармонии ВАшей и ВАшего семейства. ТОлько не бериту таксы, добермана, афгана(имела честь), Берите что-то домашнее, любимое.

WizarD

Цитата: Elena від 08 Липня 2010, 23:58:45
ТОлько не бериту таксы, добермана, афгана(имела честь)
...і цверга  ;D

105

Не скажи, Лєна. Виховання вихованням, а темперамент до кишені не запхаєш. Спаніеля теж не кожна людина витримає - то шалений мисливський пес, якому потрібне досить велике подвір"я, бо у квартирі він усіх доведе до сказу. Мабуть, на цю тему варто порадитись із професіоналами. Гадаю, варто би ще попитати на  "собачих" форумах.

WizarD

Мене якраз собачник і збив з вівчарок та лайок, а порекомендував міттеля, ягдтер'єра або кадебо. Останній нереально і дорого. А ягду треба дуже багато волі - він закінчений мисливець.

Elena

обака - друг человека, прежде всего!

105

Лєн, знаєш, час від часу на каналі "Зоопарк" показують передачу щось на зразок собачої "Няні 911". Суть  у тому, що професійні дресирувальники приходять у сім"ї, де люди не годні дати ради псові. Проблеми різні: починаючи просто з того, що пес тирить зі столу бутерброди чи відмовляється їхати в машині, і закінчуючи клінічними проявами агресії. І на прикладі цих програм я сто разів переконалась, що пес буде другом для всіх членів родини та інших людей тільки за умови правильно вибраної породи і грамотної дресури. Класичні випадки, коли пес слухається лише чоловіка, а зовсім не сприймає жінки, або слухає дорослих, але "старшувати" по відношенню до дітей.

Псом треба займатись, і вміти це робити. Пес займає купу часу і уваги. Якщо люди на мають змоги приділити псові половину свого дня - від відбивається від рук. Якщо вони не змогли встановити свій авторитет і привчити пса до правил, то пес буде дурною твариною, яка усім лише заважатиме, і яку рано чи пізно захочуть вигнати з дому. Пес - це не хом"ячок і навіть не кіт. Рішення завести собаку майже таке ж серйозне, як рішення народити дитину. І приймати це рішення потрібно зважено і відповідально, а не просто на рівні "дуже хочу".

Хрыстя

Если вы не охотник, то ни в коем случае не заводите яга. Будет издевательство и над вами, и над ним Заведите бигля или фокстерьера. Прекрасные собаки для прогулок, игор, детей и квартиры. Французский бульдог-чудесная собака, я и себе его хочу. Только он ленивый домосед!
Для вас я атеист, а для Бога-конструктивная оппозиция!

Хрыстя

Если заинтересуетесь, попробую помоч с щенком.

[вложение устарело и удалено Администратором]
Для вас я атеист, а для Бога-конструктивная оппозиция!

105

І як же я забула про бігля? Одна з моїх улюблених порід! Якби я вибирала собі песика, то це був би лабрадор (№1, але йому потрібне подвір"я) або бігля. Дуже красивий песик (на відміну від того ж шнауцера). Хоча для мого темпераменту більше пасуватиме якийсь флегматичний бульдог, котрий багато часу вилежуватиметься на подушках *bantik*