чим пишатись українській нації????

Автор Парильщик, 11 Лютого 2011, 22:49:53

« попередня тема - наступна тема »

Luiram

Нині в новинах по 5 каналу показували, як польські посли, наче в зоопарку, усміхаючись, фотографували голосування у Верховній Раді, коли панове депутати пробігали по рядах, натискаючи кнопочки "за себя и того парня". *аццтой*Не можу зрозуміти, чому на це всі дивляться крізь пальці? ???
В жизни бывает главное и не главное, а мы часто тратим силы на пустяки(с)

Парильщик

Цитата: Bulbaszkaero від 14 Лютого 2011, 11:56:07
Пишатись чи не пишатись - це питання виключно самооцінки. І мені здається, це суто совєцький підхід: наша Родіна должна бить "сільнєє, више, бистрєє".

Ясно, що є інші країни, інші народи, які мають свою культуру, свої звичаї і свої досягнення. І ми зовсім не зобов"язані будь що їх "пабедіть", щоб пишатися своєю країною. Свою Батьківщину, мабуть, як і своїх батьків, любиш просто тому, що любиш, з усіма недоліками. А бачити достоїнства - це теж талант, не кожному дано.

Я не хочу ототожнювати Україну з тією чи іншою владою - вона поза владою. Були і значно гірші часи, про які нам краще й не знати. Але ж от є у нас тут маленька громада, і ми вже можемо щось маленьке зробити для міста, чим будемо пишатися *respekt*.
Питання  принципове.  Я  пишаюсь  своїми  дідами  -  прадідами,  пишаюсь  своєю культурою,  але не  нацією.  Я  для  себе  ці речі  чітко  розмежовую.  Чого  ми  як  нація  змогли  досягти?  По  яких  законах  ми  живем?  Як  ми  будуємо  наше  суспільство?  Яку  спадщину  ми  залишим  нашим  дітям?  Що  асоціюється  зі  словом  нація?

Deleted_1

А ми наразі не живемо, а існуємо під владою певних мафіозних структур... жити нам не давали, не дають і не дадуть...
Ще з часів козаків всі намагалися нас знищити і до цих пір, слава Богу, їм це не вдалося!
А створення ілюзії "недо-нації" - це для того, щоб ми самі зневірилися, як нація і тоді з нас можна буде робити рабів..((
Чекайте... скоро буде новий проЄкт від мене!))))) ахахаах!))

Luiram

Цитата: Bulbaszkaero від 14 Лютого 2011, 11:48:15
Я вже туда попала :P 16 іду в розвідку *horce*
Як там розвідка, що показала?

Graf

Цитата: Парильщик від 16 Лютого 2011, 22:56:39
Цитата: Bulbaszkaero від 14 Лютого 2011, 11:56:07
Пишатись чи не пишатись - це питання виключно самооцінки. І мені здається, це суто совєцький підхід: наша Родіна должна бить "сільнєє, више, бистрєє".

Ясно, що є інші країни, інші народи, які мають свою культуру, свої звичаї і свої досягнення. І ми зовсім не зобов"язані будь що їх "пабедіть", щоб пишатися своєю країною. Свою Батьківщину, мабуть, як і своїх батьків, любиш просто тому, що любиш, з усіма недоліками. А бачити достоїнства - це теж талант, не кожному дано.

Я не хочу ототожнювати Україну з тією чи іншою владою - вона поза владою. Були і значно гірші часи, про які нам краще й не знати. Але ж от є у нас тут маленька громада, і ми вже можемо щось маленьке зробити для міста, чим будемо пишатися *respekt*.

Питання  принципове.  Я  пишаюсь  своїми  дідами  -  прадідами,  пишаюсь  своєю культурою,  але не  нацією.  Я  для  себе  ці речі  чітко  розмежовую.  Чого  ми  як  нація  змогли  досягти?  По  яких  законах  ми  живем?  Як  ми  будуємо  наше  суспільство?  Яку  спадщину  ми  залишим  нашим  дітям?  Що  асоціюється  зі  словом  нація?

Мерило народа не то, каков он есть, а то, что он считает прекрасным и истинным. ФМД(с)
"Найгірший ворог будь-якої пропаганди – інтелектуалізм"

По улице шла демонстрация,
Вокруг собиралась милиция.
Какая великая нация!
С какими ужасными лицами!

105

Цитата: Luiram від 16 Лютого 2011, 23:57:48
Цитата: Bulbaszkaero від 14 Лютого 2011, 11:48:15
Я вже туда попала :P 16 іду в розвідку *horce*
Як там розвідка, що показала?

Це були установчі збори: зібралися всі одне на одного подивитися, проголосували за кожну особу, що не проти її членства в раді, обрали робочу групу, яка на наступне засідання підготує пропозиції щодо голови та складу комісій. Наразі нічого цікавого, суто процедурні справи. Склад ради можна глянути тут: http://kam-pod.gov.ua/?p=8779. Молодих людей - може чверть від сили. Молодіжних організацій - пальців однієї руки забагато.

Орган сумнівної корисності, але час покаже. Ядро - Підскоцька, Сосновська, Буданцева, Стельмах. Побачимо, хто 1 березня стане головою і які плани накидають :-\

Xen

Як це чим пишатись?

Цитата: Dim000h від 17 Лютого 2011, 01:17:30
Рома - Шахтер 2:3
Жадсон, 29, Коста, 35, Луис Адриано, 41
Є чим пишатись українській нації!!  *Ukraine*

Всі, як один, українці.
Самурай без меча подобен самураю с мечом, но только без меча.

Graf

Какая великая нация!

Дмитрик

Xen, пускай забили не украинцы, но это всё оформил украинец (собрал команду) и команда выступает за Украину.  *Ukraine* За эту победу Украина получила очки в рейтинге. И Карпуха правильно говорит - забивали голы за украинскую команду, и какая разница кто забивал?? Или Вы больше радовались за Шеву, Реброва, Тимощука и других когда они выросли в украинских клубах и поехали выступать за иностранные клубы??
Мы думаем, что убиваем время, а в этот момент оно убивает нас.

Graf

Цитата: Dim000h від 17 Лютого 2011, 19:43:42
... И Карпуха правильно говорит - забивали голы за украинскую команду, и какая разница кто забивал??

Где говорит??? :o

Какая великая нация!

Дмитрик

*stop*
Вопросы к админам/модерам, пол страницы снесли.
Мы думаем, что убиваем время, а в этот момент оно убивает нас.

Unique

На́ція (лат. natio — плем'я, народ) — полісемантичне поняття, що застосовується для характеристики великих соціокультурних спільнот індустріальної епохи. Існує два основних значення терміну[1]:

* Політична спільнота громадян певної держави — політична нація. Часто вживається як синонім терміну держава, коли мається на увазі її населення, наприклад для посилання на «національні» університети, банки та інші установи.
    * Етнічна спільнота (етнос) з єдиною мовою і самосвідомістю (як особистим відчуттям «національної ідентичності» так і колективним усвідомленням своєї єдності і відмінності від інших). У цьому значенні фактично є синонімом терміну народ[1].

Здобутки української нації - це досягнення окремих осіб та груп людей, які ідентифікують себе як українці. І досягнення ці насамперед мають бути важливими для українців. Навіть якщо, наприклад, французи оцінять творчість Л. Українки, не треба
чекати, що вони зрозуміють її значимість, як ми.
Часто буває, що людей та їхні вчинки вшановують уже посмертно. А за життя - їх підтримують не так багато людей, а тим паче, не влада. Отож і гордимося Симоненками, Поповичами і т.п. А чому ні? Пишаймося своїм минулим, сучасним (спорт, література, наука).
Я думаю, наш народ все-таки не дасть себе затоптати сьогоднішній владі, і наші онуки будуть цим пишатися теж.
Звучить трохи пафосно, але ж і пишаємося то тими, хто так мислив і діяв.

Unique

А ще, думаю я, доки ми не навчимося пишатися тим хорошим, що у нас було і є, доки не створимо нічого путнього, щоб могли і наші діти пишатися. Окрім того, щоб бачити і лаяти недоліки, добре було б змалювати "правильну модель" та починати щось робити для її втілення

Graf

Немного пафосно, мне показалось ;)

Какая великая нация!

105

105

Просто є теми, ІМХО, патетичні самі по собі - типу кохання або любові до Батьківщини...

Graf

Цитата: Bulbaszkaero від 17 Лютого 2011, 23:45:24
Чому тут всі боються пафосу?

Не боятся, но форум не митинг имхо проще надо... :-\

Какая великая нация!

Luiram

Цитата: Unique від 17 Лютого 2011, 23:21:29

Я думаю, наш народ все-таки не дасть себе затоптати сьогоднішній владі, і наші онуки будуть цим пишатися теж.

Може, й будуть...а поки що:
"А цей народ їде, як у товарняку, нужденний, задурений, принижений і забитий, щось жує, визирає з вікон, ремствує, а й не подумає зірвати стоп-кран, або хоч пробратися по вагонах, подивитися - що там за машиніст? Може, він дурний, може п'яний, може, навмисно веде не туди, може, він взагалі не вміє водити поїзд, може, в нього до потилиці приставлений пістолет?"
                                                                           Ліна Костенко

Luiram

Цитата: Graf від 17 Лютого 2011, 23:47:54

Ага, якнайпростіше, "президентською лексикою"  :((ну не можу я стриматися від цитування Записок, хоч стріляйте!)

105

Прощє - про вотку і ковбасу? Взагалі не пафосно.

Просто, Графе, "пишатися", як і любити,  - це все-таки зі сфери почуттів, здоровим глуздом не обгрунтовується. А те, що відноситься до тонкої сфери почуттів, по-любому буде дещо пафосним. Навіть заявляти, що все лайно, і влада бандитська, і народ - бидло - теж буде пафосно, тільки зі знаком "мінус".

Elena

Ая, когда говорю, что с Украины, меня просят спеть думки. Есть, чем гордиться!

Graf

Цитата: Luiram від 17 Лютого 2011, 23:55:20
Цитата: Graf від 17 Лютого 2011, 23:47:54

Ага, якнайпростіше, "президентською лексикою"  :((ну не можу я стриматися від цитування Записок, хоч стріляйте!)

*stop* не надо утрировать ;D

Цитата: Bulbaszkaero від 17 Лютого 2011, 23:56:50
Прощє - про вотку і ковбасу? Взагалі не пафосно.

Можно и про водку с калбасой пафосно:
:P
Як романтично пахне ковбаса
І помідори в банцi зашарiлись.
А в пляшечцi, так тихо як роса,
Горiлочка домашня причаїлась.
I сало нiжно зваблює тiльцем,
I хлiб наставив загорiлу спину...
Якщо ж ти млiєш, слухаючи це,
Чому ж ти, ....., не любиш Украiну?!

Какая великая нация!

Elena

Грраф............... Ну зачем вообще о колбасе? "Пришел порудчик и все опошлил))))

tiger

Гм... Прочитавши думки людей різного віку , прийшла до висновку,що живемо ми минулим,тому й гордимося дідами і прадідами... сумно...якщо жити і думати тільки про минуле, то майбутнього нам не бачити...
А говорити за Україну в одній національності важко, бо усе перемішано. Як можна розділити любов між дідами, кого будемо любити більше, того що родився українцем, чи того, що родився росіянином? Адже і той і другий любили нас однаково... так ,що як не крути ,це не вирішує проблеми для багатьох нас.
А гордитися нам зараз поки що нема чим. Україна вільна і незалежна,але це все пусті слова. Так, мені прикро це писати,але це правда :(

Kapnyxa

tiger, ось Ви вже майже 20 років у Канаді, а треба було лишатися і будувати Батьківщину, щоб потім нею гордитися.  А так, зі всіляких канад і америк - патріоти або навпаки - це все просто смішно. Пишайтеся Канадою і не нада ля-ля, вибачте за нетолерантність.
.

nik?-nik!

Цитата: Bulbaszkaero від 17 Лютого 2011, 23:45:24
Чому тут всі боються пафосу?
Цитата: Bulbaszkaero від 17 Лютого 2011, 23:46:34
Просто є теми, ІМХО, патетичні самі по собі - типу кохання або любові до Батьківщини...
а мене це не дивує, шановна Бульбашка.
деяким тут просто не подобаються такі теми. вони і в патетиці, і в бла-бла-бла звинувачують, вочевидь, це люди, яким комфортно в цьому житті, вони "пристроєні", скажімо так, на цей момент, і їх просто дратує усе, що виражають люди зокрема в цій темі.
але подивишся на їх улюблені теми і їх пости - це, вибачте п..здьож в чистому вигляді *unsure* ІМХО.
от вам і вся патетика.

texc

Улыбает, когда "патриот", заявляющий "да, я вот сбежал в Беларусь и горжусь этим" учит как Родину любить и рассказывает про пристроенность. *вау, запалюеш* Таким можно только повторить слова Карпухи:
Цитата: Kapnyxa від 19 Лютого 2011, 08:14:51
tiger, ось Ви вже майже 20 років у Канаді, а треба було лишатися і будувати Батьківщину, щоб потім нею гордитися.  А так, зі всіляких канад і америк - патріоти або навпаки - це все просто смішно. Пишайтеся Канадою і не нада ля-ля, вибачте за нетолерантність.
Ну, а улюбленні теми і пости про бухалово - це дійсно не п...здьож, а інтелектуальні бесіди *respekt*

nik?-nik!

ну, мерять мой патриотизм не Вам, texc.
лучше по теме что-нибудь напишите.
что Вы против патетики, все уже в курсе, а что-то еще из мыслей есть?

texc

Карпуха,  *sorry*
Ну, наверное, и не Вам развешивать ярлыки по поводу "пристроенности".
Или Вы только понимаете, когда плачутся как всё в жизни плохо?
А такое внимание к моей скромной персоне мне очень льстит. Мерси

nik?-nik!

просмотрел еще раз все посты.
никто тут особо не плачется. люди нормально выражают свои мысли.
не все же интересы в "ищу мужчину" упираются.
я, вот, тоже не написал, чем гордится украинской нации", не написал именно потому, что сам свалил из Украины, тупо устариваю свою комфортную жизнь, и может и права не имею.
удивляет меня другое - почему людей раздражают такие темы?