Фотоальбом "Місто Камянець Подільської Ґубернії" фото Стефан Таранушенко

Автор Митрий, 14 Лютого 2013, 08:48:57

« попередня тема - наступна тема »

Митрий

Нова книґа, що вийшла у кам*янецькій друкарні п. Мошака накладом 200! примірників. Видавництво "Харківський приватний музей міської садиби" є-є!
У альбомі 138 сторінок суперських фото камянецьких краєвидів, садиб, веж, мурів, інтер*єрів сакральних спору станом на 20-30 роки ХХстоліття.
Майже всі для мене до сих пір н е б а ч е н і ! (а бачив я багато.)))
слідкуйте за темою. Далі буде....

Митрий

слідкуйте за темою. Далі буде....

Прийде сканщик - Будуть скани. і мої враження від видання.
Формат 170х215мм - що зовсім не багато, м*яка обкладинка, друк ч/б, папір лайняний-жовтуватий. Ціна 100,00 грн за примірник)))

nik?-nik!

nik?-nik!

мене завжди дивувало, що немає фоток Кам'янця довоєнного - 30-х років. адже до 1935-го місто ще виглядало аутентично, поки підари-атєїсти не витягли дінаміт. та й свої підерасівські "подвиги" вони мали завзято фіксувати на камеру - цього теж немає.  ???

nik?-nik!

Митрий

Митрий

не підписую фотки навмисне

[вложение устарело и удалено Администратором]

Митрий

Бо щось підписане і так впізнається, десь залишається інтрига.
Тут прошу звернути увагу на нижній правий куток фото - гарний мощений тротуар.
Що тепер на цьому місці??

серый

Митрий

я б також цього хотів - але відсканували трішки більше десятка фоток.

Митрий

Митрий

Вот бы в ТАКОЙ Каменец попасть с фотиком!!!

Митрий

серый

Blacky

Картинки таки унікальні. Їм би ще якість хорошу (а то помітно, що папір у книзі поганенький).

Митрий

Цитата: nik?-nik! від 14 Лютого 2013, 10:40:32мене завжди дивувало, що немає фоток Кам'янця довоєнного - 30-х років???

Існує думка, що З метою забеспечення прикордонного режиму фотозйомка будь-чого була заборонена.

Як на мене - дуже схоже на правду: прикордонний Кам*янець того часу був перенасичений всілякого роду нечистю чкістами, сексотами,  та  військовими, різної масті і калібру.
Та й зубожілому люду різко перехотілося бавитись фотоґрафіями.

Хотілось би чути думку краєзнавців з цього приводу

Митрий

на користь цієї думки цитата:
"...цю роботу надовго перервав арешт у жовтні 1933 року. Тільки через 20 років Таранушенкові вдалося повернутися в Україну. Обробити матеріали експедицій на Поділля вчений уже не встиг"

Чому "експедицій"? - тому що для відвідування прикордонної зони треба було зібрати величезну купу дозволів і допусків. тим більше, з метою фотографування.

До речі: в свіжому номері "Країни" велика стаття про Андрія Парамонова.

Митрий

Цитата: Blacky від 19 Лютого 2013, 10:26:18Картинки таки унікальні. Їм би ще якість хорошу (а то помітно, що папір у книзі поганенький).

Унікальні. Цілком згоден.
Але якість не від паперу, а від того, що друк, як газетний. Растр ґрубий.

dedushka_Ho

серый

Митрий, лише зараз побачив на обкладинці: "Національна бібліотека України ім. В.І. Вернадського".....Що це значить? Вона там є?

nik?-nik!

Цитата: серый від 19 Лютого 2013, 10:22:07
А де був цей "шанхай" на 79 стор. Хто знає?
навряд чи хто відповість точно. такої забудови в місті було багато. як на мене, це східна сторона Старого міста, десь за нинішньою 1 школою, але це лише припущення.

серый

Debris

Цитата: Митрий від 19 Лютого 2013, 09:46:32
Бо щось підписане і так впізнається, десь залишається інтрига.
Тут прошу звернути увагу на нижній правий куток фото - гарний мощений тротуар.
Що тепер на цьому місці??
Електростанція?
"Вулицею Грушевського колонами, мов броньовані мурахи, сунуть українські міліціонери, що за наказом української влади ідуть розганяти українських громадян, які вийшли захищати українську мову"

Свобода начинается со слова "нет", когда ты упрямо мотаешь головой, утираешь ледяной пот и встаешь один против всех...

Митрий

І Електростанція. І бурвани. А ще навіть сліду того тротуару((....

Митрий

Цитата: серый від 20 Лютого 2013, 12:47:19Я так розумію, що це все? А де "трішки більше десятка"?

Ні. не невсе. Просто постійно хтось відволікає. Я це роблю в робочий час. Звиняйте.

Митрий

База Окрспоживспілки. Де така була, можна. лиш здогатуватись

На рекламі гарним "нарбутовським" шрифтом написано:
проводить заготівлю рогатої худоби та свиней. і намальовані зліва ґруба льоха, праворуч  - корова. Чоловік у військовому ґаліфе з кофром через плече.

Митрий

і в чому прелєсть тої фотки у ті часи - незрозуміло. Брама, як брама, нічого надзвичайного, архітектури ніякої.
Но сьогодні для нас вона цінна тим, що на ній, хай поганенько, видно зразок реклами - шрифти писані професійно.

Митрий

Ще одна брама і шматок 2х поверхового будинку

dedushka_Ho

Цитата: Митрий від 20 Лютого 2013, 14:13:01
і в чому прелєсть тої фотки у ті часи - незрозуміло. Брама, як брама, нічого надзвичайного, архітектури ніякої.
Но сьогодні для нас вона цінна тим, що на ній, хай поганенько, видно зразок реклами - шрифти писані професійно.

Еще она ценна тем, что в 30-м году "проводилася заготівля рогатої худоби та свиней". А через два года?..