фотоклуб "ПОГЛЯД"

Автор kIta, 24 Травня 2008, 15:15:26

« попередня тема - наступна тема »

kIta

Кам'янець-Подільський -  дуже цікаве та гарне місто! Впевнений, що кожен з Вас хоча б раз фотографував його, неважливо чи то була плівка або цифра, мобільній телефон чи проф.камера ;) ідея створення клубу прийшла одразу кільком фотографам міста, але все залишалось на рівні розмов, поки за діло не взялись Юрій Савін та Мітрій Яровий! Які зібрали вже досвідчених майстрів та підростаюче покоління ;) За півроку було проведено декілька фотовиставок.. Та планується ще багато цікавого!
Запрошуємо всіх бажаючих!
характер - это судьба

kIta

благотворительная фотовыставка Рейды Никиты "Будем Людьми"

[вложение удалено Администратором]

характер - это судьба

kIta

характер - это судьба

kIta

характер - это судьба

kIta

характер - это судьба

kIta

фотовыставка "Как в Каменце кино снимали"

характер - это судьба

kIta

фотовыставка "Как в Каменце кино снимали"

характер - это судьба

kIta

мастер-класс по ФШ в студии И.Костика
(фото - Александр Бучковский)

характер - это судьба

kIta

характер - это судьба

kIta

характер - это судьба

kIta

характер - это судьба

Лёха

Никита, а из участников фотоклуба кроме тебя на этот форум заходит кто-ньть?
Если вам хватает денег, значит у вас просто не хватает фантазии

kIta

незнаю..

ты сегодня был?
характер - это судьба

Лёха

Не, не успел, звонил к Юре, в субботу на 5.00 утра к Карандашу на автобус и на пленер.

Лёха

опрос на засыпку.

Кто имеет какое-либо отношение к фотоклубу, отпишитесь в этой ветке. Интересно просто узнать сколько человек этим интересуется.

105

З тих, того я знаю - це адмін Мітрій (один із співзасновників клубу), забанена Blecky, і Бульбашка. Хоча я не фотограф, а мала відношення лише до організаційних моментів із виставками, ну і скраєчку поучаствувала кількома фотками. На пленер скорше за все не поїду - коровка моя, хазяйство, запаси на зиму *dead*

kIta

мое мнение - зачет!  ;)

характер - это судьба

kIta

с.Рыхта

http://fotki.yandex.ru/users/passing/album/41215/

характер - это судьба

kIta

с.Чорнокозынци

http://fotki.yandex.ru/users/passing/album/41215/?p=1

характер - это судьба

kIta

р.Днестр

http://fotki.yandex.ru/users/passing/album/41215/?p=3

характер - это судьба

kIta

с.Кудрынци

http://fotki.yandex.ru/users/passing/album/41215/?p=4

характер - это судьба

Лёха

Предложение админам.

Может перенесите тему в фотораздел.

Лёха

/

Лёха

.

Лёха

.

Лёха

.

Лёха

.

Лёха

.

Лёха

1

Лёха

/

105

Остання: "Вся такая воздушная, к поцелуям зовущая" *fucking*

105

До речі, а не скажеш, що то молодички у вишиванках з вами каталися? Членкині клубу? *вау, запалюеш*

Йосип Барода

А когда у вас следующий мастер-класс ФШ будет? Про этот жаль, не знал, пропустил...

kIta

не знаю, сам бы сходил :)
характер - это судьба

Лёха

Водопьянов, так приходи в понедельник, 9- числа на 17-00 к ДК, там разбор полётов будет насчет пленера, там и с людьми разными познакомиться можно будет, и фотки разные поглядеть, и о бытии дальнейшем поразглагольствовать.

Наша секта с нетерпением ждет новых послушников ..... хе-хе >:D

:)

Лёха

Вот еще из серии "шота типа под старинку"

Лёха

1

Лёха

1

Лёха

.

Йосип Барода

Хорошо, прийду, познакомлюсь.
Вопрос: это выставлено лучшее с пленэра, или все шедевры припасены на сбор клуба?

105

Фоти Мітрія з пленера можна побачити тут: http://community.livejournal.com/kam_pod/792761.html

Лёха

Я выставил то, что мне понравилось.

vitart

Викуся украинка настоящая!

Лёха

http://poglyad.at.ua/

Пробуем делать сайт фотоклубовский.
Может у кого идеи есть толковые, подсказывайте как что дополнить,  а то он пустой пока совсем, скучаеть  :)

Snake

чота на заставке Каменец не узнаю *вау, запалюеш*

Лёха

Москва там, а как вместо нее каменец поставить - я не знаю.
Как компенсация - фотка крепости ;)

Лёха

Доброго времени! :)
Когда последний раз собирались у меня в гараже, говорили про пленер в Черновцах, по-моему, Блэки.
Кто в курсе насчет этого события, расскажите конкретнее, что к чему, а то я тогда прощелкал и не все узнал, что хотел. Или создайте тему про пленер и держите в курсе про события. Можно и сцылку туда, где в знают :)
Спасибо. ;)

Лёха

Лёха

Оновлено інформацію про фотоклуб "Погляд

Народ, таке собі питання на засипку.
Хто що хоче знати про фотоклуб, кому це птрібно, що ви хочете бачити на сайті?

Відпишіться, щоб знати в якому напрямку рухатись, на що робити опір. :)

yunyk

для примера посмотрите сайты и блоги других фотоклубов.. вам надо стараться развивать клубное общение.. вот для примера блог киевского клуба 9х12..

http://blog.i.ua/user/595614/

Лёха

Да, с общением на сайте туго. Но я не об этом.
Сегодня закончили монтировать выставку в ДК. Открывается она в среду в 14.00. Всех желающих милости просим ;)

Як виставку монтували

Лёха

Открытие состоялось. Все, кто желает взглянуть, как это было - адрес тот же

http://poglyad.at.ua/   ;)

Йосип Барода

Потрясли масштабы выставки, нашли только с помощью вахтеров 8)
И почему так высоко все висит? Мне при росте 1,95м приходилось голову задирать

Лёха

Ну, до крупномасштабной выставки как раз твоих работ и не хватило. :)
А чего так высоко - не знаю, наверное, полнолуние повлияло ........ :)

Йосип Барода

Ну, я просто читал на сайте "погляду": "усім підготувати десять робіт форматом 30х45 см", потому настраивался на большее. Сопоставив прочитанное с увиденным, можно сделать вывод, что в фотоклубе состоит примерно 1,8 человека ;D

Лёха

Ну, если ты увидел там хоть одну работу размером больше 25х38, то дядька Холмс отдыхает. ;D
А если серьезно, то 30х45 только в понедельник поедут печататься и будут выставляться в феврале и не по 10 от автора, а где-то по 4 (с поправкой на ветер ;)). А печатать по 10 штук будут, чтоб было с чего выбрать.  *umnik*

А на этой выставке от автора было по одной-две работы (там фамилии под ними ;)). Так что тут всё намного проще ......  8)

Wadim

Цитата: vodopyan0ff від 11 Грудня 2008, 22:05:45
Ну, я просто читал на сайте "погляду": "усім підготувати десять робіт форматом 30х45 см", потому настраивался на большее. Сопоставив прочитанное с увиденным, можно сделать вывод, что в фотоклубе состоит примерно 1,8 человека ;D
Я очікував ще більшого. Виходячи хоча б з того, що на виставці "Тerra Heroika" фотографій було вдосталь (чого не скажеш про якість). А цього разу лише розмови - прийшли, пофотагрували одне одного... Та й про мистецтво треба говорити, відкинувши фотошоп або роз'єднати ці теми на окремі виставки. А то студенти з університету Огієнка роблять кращі виставки, хоч і якість не така зафотошоплена...

Snake

Цитата: Tim від 14 Грудня 2008, 17:39:03
Та й про мистецтво треба говорити, відкинувши фотошоп або роз'єднати ці теми на окремі виставки. А то студенти з університету Огієнка роблять кращі виставки, хоч і якість не така зафотошоплена...

отсюда можно подробнее?

Лёха

........ Смотрел я и студентскую выставку. Да, есть неплохие работы. Но их мизер по сравнению с теми, которые повесили потому, что нужно стену заполнить.

А по выставке - выскажи конструктив. Скажи что конкретно не понравилось, что именно (хотя бы на примере нескольких фото) тебя смущает. Только по существу, без "водички" ;)

vitart

Лёха а че на сайте так фоток мало и в основном фото самих фотографов.конечно родина должна знать своих героев, но и их работы тоже не мешало б видеть.

Wadim

Цитата: Лёха від 14 Грудня 2008, 23:05:25
........ Смотрел я и студентскую выставку. Да, есть неплохие работы. Но их мизер по сравнению с теми, которые повесили потому, что нужно стену заполнить.

А по выставке - выскажи конструктив. Скажи что конкретно не понравилось, что именно (хотя бы на примере нескольких фото) тебя смущает. Только по существу, без "водички" ;)
По-перше, на мою думку, варто відокремити фотошоп від фотографії і зробити окремі виставки. Наприклад, Костик свого малого гарно сфотографував, а от чайки чи ніж у яблуці - це кльово, не заперечую, але це ж робота з компом, а не з камерою. А виставки студентів ви бачити не могли, оскільки вони планують її виставити з завтрашнього дня!

Лёха

Тим, Выставку я видел на зарванской в здании кулька на стенах ступенек между первым и вторым этажом. А Вы говорите о ВТОРОЙ выставке, которую действительно еще не открыли. ЕЕ обязательно приду посмотреть.

Витарт, откровенно говоря, интузизизма с электронной частью жизни клуба вообще туго. Мало кто умеет пользоваться инетом и, соответственно, выставлять на сайт свои работы. А я за всех это делать не могу.
А насчет разделения на ФШ/ неФШ - это довольно абстрактно. Снейк уже выразился по этому поводу.

Лёха

Сегодня приехали из Винницы, напечатали гору фоток. В начале февраля будет выставка клуба, где будет представлено всего-навсего до 40 работ со всего клуба. А причина банальна и проста. Не во что оформлять работы. Нужны рамки, а, соответственно, деньги на них. Силами клуба осилить нужное количество рамок - тяжело, так что выкручиваемся как позволяет обстановка.

Йосип Барода

Кстати, только ФШ - зло? Я сейчас только в особо сложных случаях его пользую, в основном хватает возможностей ЛР

По поводу выставки - хочется видеть больше жанра. На представленной лишь одно фото тянет на жанровое

Лёха

Я использую фш, как еще один инструмент на равне с камерой, вспышками, фонами, знаниями о композиции и субъективном понимании прекрасного.
Фото бывают двух видов. Хорошие и плохие. Вне зависимости от инструментов.

А бить себя пяткой в грудь и громко заявлять, что фш - удел низших,- такого флуда на каждом тематическом форуме с головой.

З.Ы.

Водопьянов, разочарую по следующей выставке, из всех отпечатков (а это около 350 штук) жанр если и присутствует, то его мизер (я таких фоток не помню). :)

Йосип Барода

:'( Жаль... Шо, опять сараи и смазанные птицы, да Костик с очередной свадьбы че-нить подгонит?
Кстати, если не хватает рамок, то можно по очереди все 350 фото в 40 рамок вывесить, так даже интереснее будет ;) около 9 смен получается...

Лёха

Ну, шо есть .........
Хотя не только серия "о чем вижу, о том пою" ..........
Есть и фото со вкусом.;)

Wadim

Щоб не було безглуздих дискусій, опишу одним реченням свою думку - я вважаю, що мистецтво фото - це те, що бачить митець в об'єктиві, а не кореговане фото. Найпопулярніші роботи, яким понад сто років, і досі захоплюють дух, не дивлячись на те, що дагеротип робив один знімок понад годину.

Snake

Цитата: Tim від 17 Грудня 2008, 08:09:52
я вважаю, що мистецтво фото - це те, що бачить митець в об'єктиві

ой, я много чего вижу
а вот камера почему то нет, надо ей всякие настройки вводить, и еще много чем кумариццо
как быть?
;)

angar_19

Купи Nikon. А еще лучше - Pentax.

Снимаю, порчу, лишаю девственности.дорого.
Люди все женятся
Многие нет,
И покупают курей на обед
Тостеры, вещи и прочий комфорт,
Если не сделает сразу аборт.

Лёха

Цитата: Tim від 17 Грудня 2008, 08:09:52
Щоб не було безглуздих дискусій.....

Тут и собака зарыта.
Если я вижу на стене в рамке фото, которое притягивает, завораживает, в котором живет душа, то мне глубоко на#"рать, или его с пленки напечатали, или в электронном варианте этого фото в EXIF-е написано "Адоб ФШ".

Просто есть и другая сторона медали. Третьесортная обработка, а ля " а вот здесь вот я на тучку контрастику напущу, да побольше, чтоб красивее.", - это созерцать - мало удовольствия.....
Ищи в работе прекрасное, а историю создания оставь историкам ;)

Wadim

Нарешті ми знайшли спільну думку - УРА!
Про виставку серед студентів, то я мав на увазі студентів університету імені Івана Огієнка спеціальності "Журналістика". Цьогорічна виставка залікових робіт набагато слабша, ніж робили їхні колеги минулого року. І є думки, що кілька фото просто вкрадені з нету. Якщо буде бажання та можливість, то загляніть. Фотки формату 15*21, без рамок і тематики.
На лютий планують організувати конкурс студентського любительського фото "Мить кохання", присвячений Дню святого Валентина. Якщо є ідеї, буду радий прочитати!

Йосип Барода

Tim - а где конкретно посмотреть можно работы студентов?

Да, как я понял, пока смотрю в видоискатель - там фото, как только нажал кнопку - все, пиши пропало (ведь там сигнал с матрицы обрабатывается процессором с определенными установками, некоторые из них - о ужас! - можно регулировать ;D). В RAW снимать же вообще никак нельзя, ибо там почти весь тонмаппинг руками делается?

З.Ы. Студенты-журналисты, небось, все на пленочку снимают? ;)

Debris

"Вулицею Грушевського колонами, мов броньовані мурахи, сунуть українські міліціонери, що за наказом української влади ідуть розганяти українських громадян, які вийшли захищати українську мову"

Свобода начинается со слова "нет", когда ты упрямо мотаешь головой, утираешь ледяной пот и встаешь один против всех...

kIta

характер - это судьба

Лёха

Итак, у кого что есть сказать насчет фотоклуба - милости просим. По остальным вопросам - создаем новые темы и общаемся себе и остальным во благо :)

Лёха

Отчетная выставка клуба .

06 февраля, в картинной галерее в 14.00.

Кому интересно, приходите. посмотреть есть на что ;)

Если что-то не ясно - задавайте вопросы.

yunyk

а с фотоклубами с других городов сотрудничаете?

Лёха

Есть знакомые в черновицком клубе, в хмельницком и во львове.
Но до общих выездов, пленеров пока не дожили :)

yunyk

знакомые у нас везде есть.. это не совсем сотрудничество.. могу организовать обмен выставками с киевским клубом "9х12".. можно и плэнер организовать.. можем даже к вам приехать..

nimacha

Привет !
А с Гладкевичем Сергеем работаете ? Он был у нас где то 2 года назад, мельком, успели познакомиться.

yunyk

С Гладкевичем мы дружим.. и еще с многими хорошими фотографами..

Митрий

Оголошення: Зібрання клубу "Погляд"

в понеділок 16 лютого о 18.00 у приміщенні конференцзалу НІАЗу (вул. Пятницька,9, Старе місто)
повістка дня:

1. План роботи клубу на 2009 р
2. Найближча виставка "Жіночий погляд" 28 лютого 2009. Орг.питання
3. Звітна виставка клубу 2008 р - "розбор польотів"

Питання по телефону 8-096-450-95-68
Савін Юрій

Лёха

Прес-реліз
Відкриття жіночої фотовиставки «Жіночий погляд» фотографічного клубу «Погляд»
Конференц-зал НІАЗ «Кам'янець»
28 лютого 2009 року

28 лютого у конференц-залі НІАЗ «Кам'янець» відбулося відкриття першої в історії фотоклубу «Погляд» фотовиставка, яка представила роботи жіночої частини клубу. Маючи назву «Жіночий погляд», виставка відобразила оригінальні, непрості та філософські ідеї 6 її учасниць: Валентини Сірої, Валентини Войткової, Олени Батушанської, Олесі Дубік, Ольги Василевич та Людмили Поторочіної. В експозиції представлена 81 робота, що переважно належать до жанру портрету та пейзажу.
Власне відкриття виставки, як зазначили організатори, стало унікальною подією у місцевому фотомистецтві. Дійство було побудоване на вражаючому поєднанні класичної музики, інтелектуального фото та літературних текстових елементів. У світ музичного мистецтва усіх присутніх занурив учасник міжнародних фестивалів у Республіці Польща квінтет «Camerata» («Камерата») (Юрій Синиця – скрипка, Віолетта Синиця – скрипка, Вікторія Дворяк – альт, Елеонора Паронян – віолончель, Віталій Бондін – контрабас) та вокаліст, лауреат Всеукраїнського конкурсу імені В. Заремби Анжей Міхайловський. Вони перетворили відкриття експозиції фотографій на міні-концерт, а всі присутні отримали масу позитивних вражень. Одним з елементів церемонії відкриття стало висловлення подяки голові фотоклубу Юрію Савіну, а також вручення квітів усім учасницям виставки.
Після завершення відкриття виставки жінкам-фотографам зробили ще один сюрприз. Коли вони вийшли на вулицю, мощену бруківкою, до них під'їхали двоє козаків на конях та вручили грамоту короля, в які й кожній з них було присуджено титул «графині з невід'ємною приставкою «фото». Таким чином, в останній день зими справжніх фото графинь у Кам'янці стало на 6 титулованих осіб більше.
Анна Сіра

Митрий

17-19 мая на Пасхальные праздники, в с.Нагоряны, съехались на пленер профессиональные фотографы с Каменец-Подольского фотоклуба «Взгляд», киевского фотоклуба «9х12», члены Хмельницкой областной организации фотохудожников Украины. Причиной такого собрания стало 550-летие села. Фотографы планируют к юбилею сделать выставку по результатам, полученным во время пленера. («Подолянин»)

Митрий

4 апреля в выставочном зале НИАЗа «Каменец» открылась фотовыставка, организованная фотоклубом «Взгляд»

Митрий

Сегодня, в 18.00 состоялось очередное заседание фотоклуба. На повестке дня были вопросы о:
- принятии новых членов
-периодичности и месте сборов членов клуба на летний период
(каждый второй понедельник месяца в ДК),
-о выборе "Художньої ради фотоклубу" (наконец-то выбрали),
- о "положенні про Художню раду фотоклубу" (только проект),
- перетрясли и утвердили (с поправками) план мероприятий до конца сего года.

Приняли и утвердили "правила игры", т.е. технологию общения в рамках клуба.
Мило и организованно побеседовали в дружеской обстановке. всегда бы так!

nimacha

..не фотоклуб, но "погляд"...

[вложение устарело и удалено Администратором]

nimacha

..із серії "погляд"...

nimacha

..ой, а нас снимают...

nimacha

.. а это скорее "взгляд в себя"...

nimacha

из той же серии...

nimacha

...вопрос к ФОТОКЛУБовцам - почему жадничаете и не делитесь своим мастерством (работами) здесь в своей ТЕМЕ. Хотелось бы видеть Ваши работы, трудовые будни и т. д...   ???

nimacha

ПОГЛЯД

Zemljak

..вопрос к ФОТОКЛУБовцам - почему жадничаете ....
- Є риск заблокувати світову павутину, а що ж далі?

kIta

*unsure*

характер - это судьба

Митрий

26 червня 2010 року у суботу о 12 годині кам'янець-подільський фотоклуб «Погляд» проводить другу творчу зустріч «ДОСТУПНО ПРО СКЛАДНЕ»
Підлітковий клуб "САТУРН" вул. Данила Галицького, 20
Гість фотоклубу — учасник і дипломант національних та міжнародних конкурсів, член Національної спілки фотохудожників України — хмельницький фотохудожник Анатолій ІВАНОВ
По традиції, зустріч, насамперед, буде присвячена теорії творчого світлярства, але й деякі, суто практичні питання не залишаться по-за увагою.
В першій частині зустрічі, гість нагадає зібранню теоретичні питання попередньої зустрічі: основи психологічного сприйняття фотографії; поняття фотографічної композиції, базові принципи та елементи її побудови.
У другій частині зустрічі слухачам буде представлено комплекс тренувальних вправ для розвитку навиків композиційного бачення як при фотозйомці, так і при обробці фотографій найбільш популярних жанрів.
У третій частині зустрічі гість буде переконувати слухачів у необхідності зйомки у RAW-форматі, розкриє потенційні можливості творчої обробки RAW-файлів. Більшу увагу буде надано переводу кольорового зображення у чорно-біле або ж монохромне з урахуванням композиційного будівництва світлини.
Четверта частина зустрічі буде присвячена найбільш міфологізованій темі — настройці монітора комп'ютера у домашніх умовах. Крім суто теоретичних понять, як-то кольорова температура та інші, будуть дані практичні поради як організувати своє робоче місце по обробці фотографій та підготовці їх до друку.
Наприкінці зустрічі найбільш витривалі слухачі зможуть запитати гостя по любій цікавій їм, що до світлярства, темі.
Як бачите, зустріч планується дуже насиченою. Тривалість зустрічі: 6–7 годин (попередня зустріч тривала майже 10 годин). Філіжанка кави з печивом — гарантована.
На зустріч запрошуються усі небайдужі до фотомистецтва. Поспішайте — є чутки, що пан Анатолій збирається проводити наступні майстер-класи на платній основі. Майте на увазі, що підхід до питань, що пан Анатолій висвітлює, є, в основному, ексклюзивний!
P. S. До речі: персональна виставка світлин пана Анатолія має відбутися у Кам'янці в серпні цього року.
Попередній запис для участі в зустрічі у голови правління фотоклубу «Погляд» пана Юрія Савіна:
тел. 096-450-95-68,
Вхідна оплата 10 грн.
www.poglyad.fotoclub.info