Українська література

Автор Wadim, 04 Червня 2009, 11:35:50

« попередня тема - наступна тема »

Kapnyxa

Чего там спрашивать. Все - за :)  *Ukraine*
.

Graf

Тагда UA тебе и карты в руки!

С надеждой www.kam-pod.net ;D
"Найгірший ворог будь-якої пропаганди – інтелектуалізм"

По улице шла демонстрация,
Вокруг собиралась милиция.
Какая великая нация!
С какими ужасными лицами!

UA

Ну все, домовились.  *horce*
Якщо все пройде по плану, то залишається одне питання - як підписувати? "Для форумців www.kam-pod.net"?
"Якщо ти не розмовляєш мовою тієї землі, на якій живеш, - ти або завойовник, або гість, або тобі бракує розуму" (Шарль Бернар).

Graf

Це питання до Адмінів *umnik*

ИМХО "Для Буккросингу на www.kam-pod.net"

Какая великая нация!

skarlet

Почала читати "Записки..." Ліни Костенко.
Десь Граф вище, здається, писав, що герой виглядає нереально. Мені теж так здалося. Я не вірю герою, я бачу не інтелігента-очкарика, а добру чутливу жінку.
Не можу сказати, що твір мені дуже подобається. Цікаво читати, подобається вміння концентрувати думку в кількох ємних словах (це поети вміють). Не подобається безпросвітний песимізм і безапеляційний вирок суспільству.  :-\

Якщо поезія Ліни Костенко особисто мене "чіпляє" з перших рядків, то з її прозою у мене так не склалося...
"Кожна піч українська - фортеця міцна, там на чатах лежать патріоти".(с)

@

Яркого впечатления от прочтения не получила, много пессимизма и безысходности в произведении, но дочитала до конца, потому что все надеялась увидеть свет в конце туннеля. "Записки..." отнесла бы скорее к художественно-публицистическим заметкам из дневника, чем к роману.
  Вот цитаты из «Записок..», которые мне понравились и они актуальны спустя 10 лет, с того момента, как:

- " У нас було відчуття, що ми входимо у новий вимір Історії."

- " Суспільство мало того, що хворе, воно ще й виразно плебейське. Насамперед воно хоче хліба і видовищ."

- " Тільки наші життя, очевидно, нічого не варті."

- " Життя нудне й безпросвітне. Телевізор хоч не вмикай. У парламенті скаженіють шовіністи, брунькуються фракції, сповзають у водевіль патріоти. Кількох депутатів стабільно немає у сесійному залі, вони сидять деінде."

- " Важко належати до такого народу. Націю запрограмували на безвихідь."

- " Закономірно. Коли починається смерть культури, настає культура смерті."

- " Мене теж пориває виступити. Я маю що сказати. Але коли я побачив, хто виникає на тій сцені біля нашого лідера, я передумав. Щойно ж їли з рук тієї злочинної влади, приймали звання й нагороди, а вже переметнулися, вже вони тут. А що, коли ця сцена не що інше, як подіум, а всі вони поп-моделі, діджеї суспільної свідомості? Я ж не знаю, хто їм замовив музику, хто на який здатен кульбіт. Може, для них це шоу, акробатичний трамплін до влади. Ми повстали, а вони імітують. Може, й ці помаранчеві прапори, і стрічки, й шалики лише продукт політтехнологій, психологічно вивірений дизайн.
   І взагалі помаранч — це не наш овоч (лізе в голову: бананова республіка, Оранжева республіка). Наш прапор кольору поля і неба, за нього віддавали життя кращі люди всіх поколінь. І якщо вже нас не стає боротися під нашим національним прапором, якщо нам потрібен цей форс-мажор...
   Але я відігнав цю думку. Я хотів їм вірити.
   Всі хотіли."

- " Потроху міняється тональність Майдану, примовкає «Плач Єремії», пісні героїчні, стрілецькі й народні. Зникає дух опору, пафос протистояння, саркастичний національний бурлеск. І ось уже премила російська пісенька, знайома ще з радянських часів, починає домінувати над Майданом — «Оранжевые дяди, оранжевые тети, оранжевый верблюд!». Це вже як лейтмотив Майдану, як його позивні. А що вона російська, то ми ж не якісь націоналісти, ми прихильні до всіх народів. Ми добрі, ми великодушні, ми коли перемагаємо — даємо перемогти нас."

- " Просто в мого покоління ще є відчуття змарнованого життя, а в цього, можливо, вже не буде. А втім, хтозна. Кожному поколінню сняться свої кошмари."

Думать надо головой, любить - сердцем, чуять - *опой... И самое главное — ничего не перепутать!

105

ЦитуватиПоэтесса Лина Костенко завершила работу над двумя новыми книгами – «Чернобыльские повести» и второй частью романа «Записки украинского самасшедшего»
http://focus.ua/culture/175985

Життя рухається швидше, ніж ми за ним встигаємо ;D

105

Цитувати" Просто в мого покоління ще є відчуття змарнованого життя, а в цього, можливо, вже не буде. А втім, хтозна. Кожному поколінню сняться свої кошмари."

На наше покоління ще вистачить кошмарів :( У 30-річних уже за плечима совок, пєрєстройка, розвал Союзу, схожий на кінець світу, кучмізм, крах Помаранчевих надій...

Як каже Ліна Костенко, "У нас відлік часу від поразок до катастроф"...

Graf

Камрад UA где?

Цитата: Graf від 18 Березень 2011, 13:50:48
И обязательно репортаж с места событий!!!!  *hack*

Ждем.... *allahacbar*

Какая великая нация!

UA

"Якщо ти не розмовляєш мовою тієї землі, на якій живеш, - ти або завойовник, або гість, або тобі бракує розуму" (Шарль Бернар).

UA

Тепер залишилося знайти спосіб безкоштовної доставки книги в Кам'янець-Подільський. Гроші за книгу не потрібно давати, краще перекажіть гроші на зйомки фільму за книгою.

Одержувач: Шкляр В.М.
Банк: Приватбанк
№ р/р 26202601729257
МФО: 305299
ЄДРПОУ: 14360570

Graf

Какая великая нация!

Kapnyxa

Цитата: UA від 25 Березень 2011, 21:31:54
Гроші за книгу не потрібно давати, краще перекажіть гроші на зйомки фільму за книгою.
*respekt* и уважуха!
Але на фільм ми точно не назбираємо. :) Хіба кожен по краплиночці.

Цитата: UA від 25 Березень 2011, 21:31:54
Тепер залишилося знайти спосіб безкоштовної доставки книги в Кам'янець-Подільський.
Якщо є можливість відправити перевізником - це буде коштувати приблизно 10 грн. За рахунок отримувача.
.

UA

Повідомлення переніс в тему "Василь Шкляр".

Graf

ИМХО история с продолжением.

Открою тут новую тему *umnik*

Какая великая нация!

UA

Анатолій Крим
"Бенкет шакалів над розтерзаною українською літературою"
http://culture.unian.net/ukr/detail/191011

Цитувати
Мишача істерія «протестувальників» проти романа Василя Шкляра «Чорний Ворон» гідно продовжила традиції «фаллопошуку» в сучасній українській літературі. Спадкоємці Валуєва укотре оголосили світові: ніколи в Україні не буде нічого українського, і рівень української культури, вкарбований в усі телеканали країни образами співучого ректора і зоряного трансвестита, що косить під хохляндського месію, став державним еталоном «художності», порушувати який не дозволено нікому.

Що ж до граду звинувачень, то, по-перше, у мене виникла величезна підозра, що переважна більшість викривачів роман не читали і відповідно до радянської традиції гуртом крикнули: «Але засуджуємо»! А не читали вони тому що, по-перше, не знають мови, якою написаний роман, а по-друге, тому що вся їх, вибачте на слові, «ідеологія» стоїть на двох тезах: щоб суспільство забуло про існування «мови», якою можна створювати добротну літературу, а вже якщо не виходить заборонити писати українською книжки, то бити і топтати ногами все, що виходить за рамки хуторянства і жлобства.

Graf

Какая великая нация!

UA

Graf

Спойлером (от англ. spoiler — портящий, прерывающий, яп. ネタバレ) в интернетах обычно называют информацию, раскрывающую сюжетные подробности какого-либо художественного произведения. Нередко дальнейшее знакомство с произведением после прочитанного спойлера становится бессмысленным и скучным занятием.

На большинстве интернет-форумов спойлеры предусмотрительно скрывают путем заключения текста в особые тэги (например, [spoiler]спойлер[/spoiler])

Спойлера это типа: Убийца - садовник, Дарт Вейдер - отец Люка, В фильме «Пила 1» маньяк прикидывается трупом, лежащим на полу и т.д и т.п.

Какая великая нация!

UA

Зрозумів.  ;D
Але це лише цитата, маленька частина, написана в рекламних цілях, ну щоб зацікавити перейти до всієї статті. Хто ж рекламу ховає? ;D

Graf

Цитата: UA від 26 Березень 2011, 22:07:57

Але це лише цитата, маленька частина, написана в рекламних цілях, ну щоб зацікавити перейти до всієї статті.

Так СПОЙЛЕР в самой статтье:

...Я кажу про художню цінність роману, бо ніхто з критиків – навіть тих, хто прийняв роман на ура – не відзначив зворушливу сцену, рівної якій я не пригадую в українській літературі всього двадцятого сторіччя. Це сцена, коли...

Я так понял одна из ключевых (ключевая) сцена.

Дальше я не читал ;D

Какая великая нация!

Graf

Случайно(?) перепутав книги магазин прислал мне книжку "Як козаки Кавказ воювали. Щоденник сотника Устима". УНСО в Грузії".

Решил посмотреть чё за книга, и ВОТ:
Що читаємо? Мемуарно-документальне видання "Як козаки Кавказ воювали. Щоденник сотника Устима" (Київ, видавництво "Зелений пес", 2009). Автор - один із командирів УНА-УНСО Валерій Бобрович, який брав участь у військово-політичному конфлікті між Росією та Грузією на початку 1990-х років.

Що цікавого? "У цій книзі діють реальні герої, всі події записано з перших вуст, лунають реальні, а не бутафорські постріли, ллється справжня кров". Видання подібного типу прийнято читати з похибкою на фантазію та кругозір оповідача.

Сам автор чудово це усвідомлює. Коли один із бійців розповідав йому про втрати противника - "700 осіб", Бобрович іронізує, що до таких спогадів треба застосовувати коефіцієнт 0,1.

...Поради часто подаються в алегоричній формі - "У бою ви повинні бути непомітними та небезпечними, як граблі в траві".
...Сотник "Устим" описує воєнні пригоди та друзів такими, якими вони були. Іноді - доволі кумедними. Стрілець "Шаміль" "боявся болю, боявся смерті, боявся до кольок у животі. Але найбільше боявся, що хтось про це дізнається. Щоб приховати свої емоції, він здатен був на будь-які героїчні вчинки".

Більшість українців мали мінімальний воєнний досвід, але були свідомі та дисципліновані. Грузинська ж армія не була готовою для серйозного спротиву російським окупантам. Менталітет такий: "Ми вже розуміємо, що окопи треба копати, але подолати себе несила".

Однієї ночі український вартовий підстрелив грузинського вояка, який відмовився назвати пароль і погрожував... надерти вуха. Комбат Вахтанг Кілаурідзе навіть засмутився, коли дізнався, що куля пройшла через плече по дотичній - "Шкода. Якби убив, могли б дисципліну підтягнути. А то лазять п'яні по ночах без діла".

"Арго" довелося забезпечувати таємний перехід міліцейського батальйону - "до двохсот багнетів" - на абхазький бік річки Гуміста. Але, коли ці "вояки" залишилися на самоті - розпалили багаття й повечеряли з горілкою, наприкінці ще й випадково всадили кулю в свого командира, який обходив пости. Гомоніли так, що через річку було чути їхню п'яну лайку.

...В іншому місці, здобувши позиції абхазів, знайшли пораненого в ноги юного кулеметника. Він затулився руками і благав грузинського офіцера - "Не вбивай мене, брате!". На що той нахилився, підняв його на руки і з сумом сказав - "Потрібна була війна, щоб ти зрозумів, що ми брати"...

...В тому злощасному бою постраждали кілька українців. Їх відвезли до Тбілісі й поклали до лікарні. Шефство за пораненими взяло на себе "Об'єднання українок Грузії", яке тоді очолювала Леся Гонгадзе, мама відомого журналіста. Потім домовилися про продовження лікування в київському військовому шпиталі, але там відмовилися їх прийняти, посилаючись на заборону СБУ.

...Сотнику "Устиму" довелося кілька місяців переховуватися в Беларусі, але його взяли, коли повернувся додому. Відсидів кілька місяців на Лук'янівці.

Фраза. "У бою потрібен не безшабашний героїзм, що межує з істерією, а мужність, не безрозсудство, яке може поставити під загрозу життя твоїх товаришів, а відвага, не скажена лють, а здоровий мисливський азарт".

Я решил книгу оставить. Пока, конечно, не прочитал. Поэтому своих мыслей не пишу.

Какая великая нация!

Dajotmetlers

Українська література, на мій погляд, одна з найбагатших в світі !

Визвольно-національний дух поетів доби повалення кріпацтва викликає неабияке захоплення !!!

Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся УКРАЇНКА - великі люди, читаючи вірші яких розумієш, як треба по-справжньому любити свою батьківщину та не піддаватися на провокації збоку ворога !

Низький їм уклін, честь та хвала !  *Ukraine*
Спокойно, Козлодоев, сядем усе !!!

Graf

"Хронос" Тараса Антиповича - футурологічний роман із винятково ефектним сюжетом і прискіпливо-болісним поглядом на світ найновіших технологій та
одвічних людських спокус. Сам автор зізнається, що його книга - із подвійним дном. Окрім фантастичного екшну, читач побачить алюзії до українських реалій.
Роман входить у ТОП-5 найкращих книг за версією рейтингу "Книжка року ВВС 2011"

2040-й рік. Новий науковий винахід - хрономат - кардинально змінює долі людей. Цей невеличкий пристрій здатен «переливати» час від донора до того, хто його потребує.
Професор Койфман, що винайшов хрономат, демонструє його дію в прямому ефірі, змінюючи вік власному асистентові. З цього часу це відкриття починають використовувати в медицині, косметології... Але людська жадібність, ненаситність та одвічні мрії про безсмертя беруть верх над благими цілями.
І хрономат перетворюється на зброю для вбивства. Біологічний час «висмоктується» з людей прямо в громадських місцях, його крадуть у беззахисних дітей, які за кілька хвилин старіють та помирають... Владу має той, хто має час, він не боїться смерті, не вірить у Бога...

Я пока не прачёл, но думаю купить... может кто читал и отсоветует?

Какая великая нация!

Graf

7 Київський Весняний книжковий ярмарок МЕДВІН пройде 5-7 квітня в КиївЕкспоПлазі, павільйон 3, вхід К (вул. Салютна, 2-Б, ст.м. Нивки)

РОЗВІРТУАЛІЗАЦІЇ – спілкування письменників з друзями із Facebook наживо.

Розвіртуалізація це:

– це можливість познайомитися з віртуальним другом-письменником в реальності;

– це столик у Літкав'ярні, за яким ви зможете поспілкуватися з письменником чи одразу декількома під час Весняного книжкового ярмарку МЕДВІН 5-7 квітня;

– це спеціальні ціни на книжки для друзів, тих, хто хоче дружити або підписався на оновлення на Facebook;

– а для тих, хто не буде в Києві 5-7 квітня – можливість замовити книжки друга-письменника за спеціальною ціною через інтернет.

У програмі Розвіртуалізації беруть участь:

Юрко Винничук, Ірена Карпа, Брати Капранови, Ірен Роздобудько, Андрій Кокотюха, Максим Кідрук, Міла Іванцова, Сергій Пантюк, Світлана Поваляєва, Антон Санченко, Лариса Денисенко та Світлана Балагула

5 квітня, четвер

17.00-18.00 Розвіртуалізація Facebook'y: Ірена Карпа, Максим Кідрук, Ірен Роздобудько, Андрій Кокотюха, Міла Іванцова.

6 квітня, п'ятниця

15.00-16.00 Розвіртуалізація Facebook'y: Юрій Винничук, Світлана Поваляєва, Світлана Балагула.

7 квітня, субота

16.00-17.00 Розвіртуалізація Facebook'y: Брати Капранови, Лариса Денисенко, Сергій Пантюк, Антон Санченко.

Какая великая нация!

velorun

Читаю так як дуже подобається, особливо книги Шкляра