|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blacky
Ветеран

репутация +24/-39

Екзарх
|
 |
« Ответ #19 : 14 Июля 2011, 22:51:50 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nik?-nik!
тру каменчанин, может больший тру. чем кто-либо...
Ветеран

репутация +70/-7

|
 |
« Ответ #37 : 10 Ноября 2012, 10:12:17 » |
|
мене це фото хоч порадувало як знахідка, але й дуже засмутило. таке враження, що спостерігаєш прибрану навесні могилу. могилу любого Старого міста. бо фашики постарались, гади... розпланована земля на місці старовинної житлової забудови... до наших претензій нема, бо кому воно було в голові щось відновлювати в сорокові, коли тра було латати більш-менш вцілілі домівки, та будувати банальні сараї та нужники. от би розкрутити ситу німчуру на 200-300 лямів еврів на тотальну реконструкцію... але якби і дали, то всеодно наші або вкрали би, або амадеусів з клєопатрами понапхали б. сумно...
|
|
|
|
|
|
|
Luiram
Ветеран

репутация +82/-1

Если не я,то кто?
|
 |
« Ответ #38 : 10 Ноября 2012, 16:14:49 » |
|
Повернемся до суті теми: що було колись, і як стало тепер. Зробити фото з такого ракурсу мені не світить, звісно, але я маю отаке: Фото не моє, і я навіть не знаю, чиє, але я його не крала, хтось дав, коли збирала перед поїздкою малого до Франції для презентації Кам'янця. Думаю, автор не образиться Отой будинок, що прямо на старому фото, стояв якраз на задвірках амадеусу чи як там його зараз називають. Це будинок мого дитинства, саме про нього я писала колись тут  [вложение устарело и удалено Администратором]
|
|
« Последнее редактирование: 10 Ноября 2012, 16:19:18 от Luiram »
|
|
В жизни бывает главное и не главное, а мы часто тратим силы на пустяки(с)
|
|
|
|
|
|
|
Filin
Новичок

репутация +2/-1
|
 |
« Ответ #43 : 24 Ноября 2012, 22:23:42 » |
|
Можливо, знято з балкону ратуші. В путеводителе по Каменцу от "Центра Європи" есть это фото, в подписи значится: "Вигляд Журавльовки з вежі ратуші".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Luiram
Ветеран

репутация +82/-1

Если не я,то кто?
|
 |
« Ответ #53 : 26 Ноября 2012, 18:56:23 » |
|
Можна і мені трохи офтопу в своїй темі?  Тут справа не в автентичності. Скільки б не поминали "незлим тихим" клєопадру, це вже нічого не змінить, її не знесуть - не з нашим щастям ( навіть якщо кОпати її на кожному слові вважається гарним тоном). З другого боку, не знаю, як кому, а мені зовсім незрозуміло, нащо все "відновлювати"? Не може бути все так, як було колись, бо тепер - вже не колись. Дай Бог, аби довести до ладу те, що збереглося - і було б супер. Хто мені пояснить, нащо захаращувати місто забудовою? Воно стане приности більше прибутків від туризму?
|
|
|
|
В жизни бывает главное и не главное, а мы часто тратим силы на пустяки(с)
|
|
|
|
|
|
|
Blacky
Ветеран

репутация +24/-39

Екзарх
|
 |
« Ответ #58 : 27 Ноября 2012, 09:07:14 » |
|
Найвідоміший дзиґармайстер України Олексій Бурнаєв кілька днів тому написав в листі, що "Київстар буде захищати в Києві гуманітарну акцію по відновленню нижнього ярусу годинників ратуші у Кам-Поді. З кожного боку буде час іншого континенту з написом міста у 24-годинному представленні часу. Якщо Київ погодить - також можливе завершення реставрації старого механізму ратушевого годинника і виставлення його як єдиний в Україні музейний експонат-годинник. (і це все поки що непогані новини, а тепер яа-а-а-а-ак шарахне)За це на кожному циферблаті додасться зірочка..." Налякалась кітчу, пообіцяв показати попередньо ескіз - і якщо буде таки невимовна біда, намагатиметься її коригувати. Ох. От що таке відсутність цілеспрямованої державної культурної політики. Нагадаю, мова йде про цей годинник: 
|
|
« Последнее редактирование: 27 Ноября 2012, 09:10:14 от Blacky »
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nik?-nik!
тру каменчанин, может больший тру. чем кто-либо...
Ветеран

репутация +70/-7

|
 |
« Ответ #63 : 27 Ноября 2012, 17:02:15 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Horus
Ветеран

репутация +50/-7

|
 |
« Ответ #67 : 30 Ноября 2012, 18:08:35 » |
|
Колись: - Німецький аерофотознімок Кам’янця-Подільського 17.04.1944 р. (джерело EtoRetro.ru)  - Яндекс map тепер  [вложение устарело и удалено Администратором]
|
|
|
|
Sol lucet omnibus
|
|
|
|
Horus
Ветеран

репутация +50/-7

|
 |
« Ответ #69 : 03 Декабря 2012, 02:15:12 » |
|
Нічого собі не змінилось ?  Зовсім інше місто. Якщо звернули увагу, аерофотознімок датовано - 17 квітня 1944 р. Виходить, що минуло всього три неділі, як місто звільнили від німців, 26 березня 1944р. Фото унікальне, це дані німецької аеророзвідки, на якому бачимо картину міста після звільнення. Сьогодні мав трохи часу і знайшов першоджерело цих знімків.  Справжній скарб - WWII Aerial Photos and Maps. Сайт містить карти і аерофотознімки Другої світової війни. Цифрові копії зроблені з оригіналів, які зберігаються в Національному архіві США та бібліотеці Конгресу. На цій сторінці знайшов Кам'янець. Дата:11.07.1944 Kamen-Podolsk 046.jpgДата:17.04.1944 Kamen-Podolsk 047.jpgНа першому фото вказано висоту "flughöhe" - 7600, і як я розумію оперативні цілі: мости, ж.д. станція, склади, також позначані батареї ппо. На цих фото можливо більш детально роздивитись місто. Видно, зруйнований новопланівський міст, будинки університету та історичного факультету стоять без даху, старий стадіон на якому зібрана техніка, легко знайти 8, 9 школу, індустріальний.
|
|
« Последнее редактирование: 03 Декабря 2012, 14:09:30 от Kapnyxa »
|
|
Sol lucet omnibus
|
|
|
|
|
|
|
|
Filin
Новичок

репутация +2/-1
|
 |
« Ответ #75 : 16 Декабря 2012, 15:30:01 » |
|
Принаймні знали стару назву Колибаївки - Янчинці. В 1945-м сменили название.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Filin
Новичок

репутация +2/-1
|
 |
« Ответ #87 : 26 Декабря 2012, 23:59:04 » |
|
Первоначально (после того, как здание построили в 1782 году) там находилась римско-католическая семинария, но не очень долго, т.к. уже в 1793 году (?) здание было конфисковано российскими властями.
Что касается семинарии, той, которая сейчас картинная галерея, то это была греко-католическая (униатская) семинария. Она вроде была построена даже позже римско-католической, в 1789-1790 годах, потому в статусе семинарии существовала ещё меньше - буквально года три, после чего и это здание было конфисковано российскими властями.
|
|
|
|
|
|
|
Mc_Fox
Пользователь

репутация +0/-0
|
 |