Покращення життя вже сьогодни

Автор Primary, 10 Червня 2010, 12:14:11

« попередня тема - наступна тема »

Парильщик

Цитата: Luiram від 21 Липня 2012, 19:52:39
.Новий закон дозволить Нацбанку відстежувати величезний обсяг платежів, які сьогодні йому практично непідконтрольні.

[/quote]В  данному  посту  написано  все  чітко  та  ясно-  нацбанк  буде  відстежувати  непідконтрольні  раніше  платежі...
Якщо  ви важаєте  що  від  цього  потерпатимуть  товстосуми  -  помиляєтесь.  В  них  всі  навіть  найбрудніші  гроші  відмиті.  А натомість  -  якщо  ви  все  життя  збирали  на  будинок  -  то  тепер  маєте  пояснити  де ви  взяли  гроші  ,  або  принаймі  заплатити  новий  податок.  
Але  це  все  римарки  Суть  в  іншому.  Тут  аналогії  з  іншими  країнами  не  діють-  в  них  таки  велика  частина  громадян  попадає  в зону  комфорта  ,  яку  створює  держава.  В  нас-  в  зону  комфорту  попадає  тіко  великий  бізнес.  А  з  народу  будуть  вимагати  звіту  -  де  він  взяв  бабоси....  На  будинок  (а  де  податки??)  на  машину ( а  за  які  шиши)  на  бензин (за  які  доходи)  В  цю  систему  дуже  чітко вписується  податковий  кодекс-  за  несплату  податків -  забирають  майно , трудовий  -  з  детінезацією  зарплат.  
Чіткий  направлений  курс  до  покращення....

bushold

Питання не в законі, а у його виконанні. Якщо його застосовувати, насамперед, до чиновників, ментів, гайців, податківців, то елементарно за 1-2 роки мають посадити 95% начальників та замначальників цих управлінь. Відповідно автоматично зникне 90% корупції на нижчих рівнях. Але ж, ни х..ра, вони візьмуться за мілких підприємців та громадян, які усе життя на квартиру збирали *mad*

Luiram

Цитата: Debris від 22 Липня 2012, 11:20:26
Коп гроші брав, а витрати їх нормально не міг. Печаль.
Зараз заплачу від жалості до американських хабарників. Там же ніякісінького хабарництва і злочинності, вони тільки книжки про це пишуть і фільми знімають, від ностальгії. А повальна кредитна залежність - то просто благо, якого нам так не вистачало
  Ще Корейка згадайте, він теж не міг витратити гроші. І про що це свідчить? Про те, як чудово жилося на зорі Союзу?
   Перед тим, як казати, що це нормальна практика в розвинутих країнах, треба спочатку країну розвинути. З дрібного: всіх сільських жителів примусово перевели на приватбанківські картки, але чогось ніхто не переймається тим, що подекуди, аби забрати свою зарплатню чи пенсію, людям треба їхати 50 км. Я вже мовчу про те, що довіри до банків нема ніякісінької, сама не так давно мала проблеми з Надрабанком. З огляду на це указка, де тримати свої гроші громадянам, виглядає тільки як одна з ознак покращення  :(
В жизни бывает главное и не главное, а мы часто тратим силы на пустяки(с)

Мамарига

"Ось тобі бабуся і Юрїв день" :(Вибрали Бандюковича"на свою голову",правда я за нього не голосував.А тепер"чухайте потилицю". *hz*

Debris

Цитата: Luiram від 22 Липня 2012, 14:44:57
Зараз заплачу від жалості до американських хабарників. Там же ніякісінького хабарництва і злочинності, вони тільки книжки про це пишуть і фільми знімають, від ностальгії. А повальна кредитна залежність - то просто благо, якого нам так не вистачало
Не зрозумів написаного ???. Який зв'язок між кредитною залежністю і хабарництвом/злочинністю?

Загалом задумка позитивна. Але як завжди є багато "але". І саме перше зауваження. Якщо це боротьба з тіньовою економікою, то навіщо ходити навколо - введіть повний контроль видатків. Все.
Більше нічого не потрібно. Контроль видатків для всіх верств населення починаючи наприклад з суми еквівалентної 100 у.о.
За 1-2 роки стане ясно ху із ху.

А взагалі якщо пропроцьовувати такі речі як видатки і інше треба оголошувати податкову амністію капіталів, щоб почати з певної точки відліку. Перезагрузка.
Але податкова амністія не просто така, що накрали бабла і зараз по чесному заживемо, всім все прощається. Треба ввести плату за легалізацію :).
Зробити це все поетапно:
перший рік - 1% від капіталів за легалізацію;
другий рік, для тих хто в танку - наприклад 5%;
третій рік - починаємо конфісковувати і саджати.

Голосуйте за "Свободу"!
"Вулицею Грушевського колонами, мов броньовані мурахи, сунуть українські міліціонери, що за наказом української влади ідуть розганяти українських громадян, які вийшли захищати українську мову"

Свобода начинается со слова "нет", когда ты упрямо мотаешь головой, утираешь ледяной пот и встаешь один против всех...

Luiram

Зв'язку між хабарництвом і кредитною залежністю нема. Я про те, що повальне "окарткування" населення, як у США - не таке вже і благо. Розраховуєшся готівкою - дивляться на тебе з підозрою.
А наші банки діють за принципом: взяв картку - всучимо ще три кредитки в комплекті. От вам і тихе закабалення...
А як саме контроль має здійснюватися?

Debris

Про підозру. Правильно. А як же інакше? Звісно мова про суми з нулями, а не купівлю гумки.
Ну всучили так всучили, це називається додаткові продажі. Це бізнес. Користуватися ж ними ніхто не заставляє.

Контроль по різному. Перший етап - особисте декларування, другий - опосередкований збір інформації про видатки платника податків.
Все як в Німеччині :). Чутки, плітки, "а сусід приїхав на новенькій Ауді А8, сам безробітний, дружина вчитель".
"Вулицею Грушевського колонами, мов броньовані мурахи, сунуть українські міліціонери, що за наказом української влади ідуть розганяти українських громадян, які вийшли захищати українську мову"

Свобода начинается со слова "нет", когда ты упрямо мотаешь головой, утираешь ледяной пот и встаешь один против всех...

bushold

Усе воно добре, коли рпацює для всіх, або хоча б для 99.9% населення країни. А в нас гарантовано усе будуть використовувати проти "незручних" осіб.

vepryk

А який там буде готівковий мінімум?
Я не клон, чесно, чесно!

Luiram

vepryk

Тоді мені ну зовсім пералєльно:)
Я не клон, чесно, чесно!

Luiram

А мені - ні. Якщо я захочу купити в кінці кінців нещасну однокімнатну квартиру, то спочатку муситиму покласти назбирані гроші на рахунок, а тоді розраховуватися, сплативши, окрім усього іншого, ще й банкові? За що, питається? Та ще й пояснювати комусь, що це гроші, котрі я збирала все життя?

Horus

Цитата: Luiram від 22 Липня 2012, 14:44:57
А повальна кредитна залежність - то просто благо, якого нам так не вистачало
Через механізм держ.запозичень вона і так повальна, навіть якщо людина сама особисто в борг нічого не брала.
"Міністерство фінансів України розмістило п'ятирічні суверенні єврооблігації під 9,25% річних. При цьому сума бондів була збільшена вдвічі від запланованої - до 2 млрд дол, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Цитуватиза даними Мінфіну, держборг України за станом на 31 травня 2012 р. складав 375,3 млрд грн (46,9 млрд дол.)
....
Кабінет міністрів України затвердив середньострокову стратегію управління державним боргом на 2012-2014 роки постановою від 10 травня 2012 р. Згідно з постановою, фінансування держбюджету за рахунок боргових джерел в 2012 році планується в обсязі 98,5 млрд грн, з яких 61 млрд грн, або 61,9% складають внутрішні запозичення, а 37,5 млрд грн, або 38,1% - зовнішні запозичення.
18.07.2012
Sol lucet omnibus

dred

Цитата: Luiram від 22 Липня 2012, 20:27:14
А мені - ні. Якщо я захочу купити в кінці кінців нещасну однокімнатну квартиру, то спочатку муситиму покласти назбирані гроші на рахунок, а тоді розраховуватися, сплативши, окрім усього іншого, ще й банкові? За що, питається? Та ще й пояснювати комусь, що це гроші, котрі я збирала все життя?
А Ви зберігаєте такі кошти не в Банку?...

Horus

Сучасні паперові гроші це і є - чужі борогові забов'язання.
У вас немає грошей, у вас є чужі борги.
Коли ви розраховуєтесь в магазині, хтось в цей момент гасить борг перед вами,
власником банковської ноти.
Не буде боргів і це буде лише бумага.
Sol lucet omnibus

vepryk

Я не клон, чесно, чесно!

Luiram

Полистайте тему "Анекдоти", там є чудовий анекдот про кругообіг грошей
Цитата: dred від 22 Липня 2012, 21:00:38
Зараз розкажу Вам, де зберігаю, умгу. І ключ від квартири, де гроші лежать, теж дам  ;D

dred

Парильщик

Цитата: dred від 22 Липня 2012, 21:00:38

Мій  товариш  плакав  крокодилячими  сльозами  -  коли  судився  з  родовід  -  банком  ,  щоб  забрати   свої  кровні...  Де  зараз  він  зберігає  гроші  -  йа  незнаю....  Але  недовіра  до  банків  в  нього  думаю  залишиться  на  все  життя... 
І  ще  -  про  банківську  систему.  є  таке  слово  -  лихварство.  Буквальний  переклад- лихо  варять.  Саме  цим  займаються  банки  в  Україні... 
Є  інша  система  -  в  Китаї  ,  Японії  , арабські  банки  -  де  банки  цим  не  займаються  ,  а  натомість  обслуговують  грошові  потоки. 
От  і  думайте  -  де  тримати  гроші... 

Debris

2 Парильщик, в вас часто нормальні адекватні пости, але ось це -
Цитата: Парильщик від 22 Липня 2012, 23:37:05
...  Буквальний  переклад- лихо  варять.  Саме  цим  займаються  банки  в  Україні... 
Є  інша  система  -  в  Китаї  ,  Японії  , арабські  банки  -  де  банки  цим  не  займаються  ,  а  натомість  обслуговують  грошові  потоки. 
це маячня якась. Невже доросла людина яка вміє читати і писати, користуватися інтернетом і не тільки (мабуть) може бути такої думки про наші банки?  ???
Ззовні воно завжди не так як з середини.
Найкраще це розумієш коли починаєш щось робити сам. Наприклад вирішуєш зробити ремонт і складаєш розрахунок, а потім сам же з жахом розумієш що грошей не вистачить і треба докладати ще.
Так само і з банками. Ні ви, ні я не маємо жодного уявлення про тонкощі і складності банківської справи. Лихварство... Тьфу...

Парильщик

Debris
ви  мене  звинувачуєте  в  маячні  ,  в  дитячому  дилетанстві. 
Але  -  натомість  я  вас  прохаю  навчіться  уважно  читати мої  пости.
У  мене  слабе  уявлення  про  тонкощі  банківської  справи. 
Але  -  я  чітко  знаю  умови  кредитування  -  брав  кредит...
Також  я  знаю  умови  кредитування  на  заході.
Читав  про  економічні  кризи  ,  які  провокуються  збільшенням  грошової  маси  та  надання  кредитів  ,  а  потім  -  зменьшенням  грошової  маси  і  вимогою  повернення  боргів.   
Читав  ,  що  в  китаї  ,  японії  ,  арабські  банки - існує  зовсім  інша  система  надання  позик. 
Але  -  поза  цим  всім  хочу  сказати  -  наші  банки  відрізняються  винятковими  апетитами  щодо  відсотків  та  за  надання  послуг.  І  мають  виняткову  нестабільність... 
Може  це  в  якісь  іншій  країні  ,  а  не в Україні  до   цих  пір  не  виплатили  боргів  по  вкладах  збербанка  СРСР
Може  це  в  якісь  іншій  країні  ,  а  не в Україні  такі  часті  ,  та  такі  динамічні  коливання  національної  валюти і  така  девальвація
Може  це  в  якісь  іншій  країні  ,  а  не в Україні  банки  так  часто  обдурюють  своїх  вкладників
Може  це  в  якісь  іншій  країні  ,  а  не в Україні існують  такі  драконовські  ставки  по  кредитах
Держава  ,  банки  ,  народ  -  це  все  має  бути  одне  ціле  -  як  організм.  Держава  створює  умови  для  виробництва.  Банки  як  кровеносна  система  регулює  кругообіг  коштів. народ  працює  і  створює  матеріальні  блага..   
А  в  нас  -  на  Україні  -  все  навпаки  -  держава  знищує  виробництво.  Банки  висмоктують  останнє.  Народ  без  засобів  до  існування  потрохи самоліквідовується. 

Debris

Умови кредитування на заході... Он воно що :).
Ви про низький відсоток ставки? А ви знаєте причину такої низької ставки?
Вони намагаються втримати клієнтів, заохотити їх низькими ставками. Тому що кредити - розвиток їхньої економіки.
Так все по синусоїді плаває - криза - піднесення - криза - ... і так далі. Є різні за віком цикли, купа моделів.
Держава знищує виробництво. Жесть. Яке виробництво знищила держава?
Банки висмоктують останнє... Можливо вам вступити до КПУ? Вони теж про це говорять - банки/олігархи/накрали/заберемо/розділимо.

Парильщик

Візьміть  статистику  зайнятості  населення  20  р  тому  ,  і  зараз. 
Ви  побачите  ,  що  планомірно на  протязі  тривалого часу  знищуються  робочі  місця.  Про  те  ,  що  Кам"янець  був  промисловим  центром  молодь  вже  певно  і  забула... 
Чим  зараз  займається  населення  Кам"янця  ,  що  ми  виробляєм  ,  і  на  які  шиши  живем??невже  ви  вважаєте  ,  що  перепродаж  товарів  з  інших  країн   піднімає  економіку.. 
на  рахунок  синусоїдів- час  розкидати  камні  ,  і  час  збирати  камні  -  біблейська  теза  ,  або  чому  в  СССР не  було  криз. 
Далі  -  рентабільність  бізнеса  -  15  -  30  % Кредити  -  це  -  рушій  для  бізнесу.   Банки  дають  кредит  під  ті-  ж  відсотки. От  і  порахуйте  що  залишається  ,  додайте  покращення  життя.... 
І  останнє  не   треба  мені стренчити  комуністів  -  я  їх  недолюблюю.  Крім  того  не  раджу  вам  куди  вступати  ,  чи  ні  -  це  ваша  особиста  справа....   

Debris

20 років тому і зараз... Я вам нагадаю "20 років тому":
- орієнтація економіки на потреби СРСР;
- загальна орієнтація на потреби ВПК (вам потрібні дома накопичувачі з "Електроприладу"?);
- робочі місця і суцільний дефіцит, я навіть не знаю що обрати.
Я думаю цього достатньо.
Про бізнес. А кому зараз легко? Бізнесом здатні займатися 2 з 10, решта проїдає початкові інвестиції.

Ви Парильщик цікавий сплав соціалізму, комунізму і пофігізму :).

Дмитрик

Слухав за сніданком українське радіо, ХітФМ, і почалися вже ця агітація, комуністи "штовхають" пропозицію податку на багатство, від ПР звучить як стало все пучком і замічатєльно, ми маємо впевненість у завтрашньому дні. А далі буде ще краще. і через хвилину їдуть новини:
Студентам істотно урізали стипендії, в півтора рази

Кабінет Міністрів України вніс зміни в порядок індексації доходів громадян, у тому числі стипендій, що призведе до їх зменшення в півтора рази, заявили в студентській профспілці "Пряма дія".

У постанові уряду № 526 від 13 червня зазначено, що "обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації стипендії здійснюється, починаючи з місяця, в якому вона призначена".

Таким чином, студенти 1 курсу бакалаврату і спеціалітети або магістратури, які зараз отримують 720-800 грн, згідно з новою постановою, втрачають індексовану надбавку і відтепер отримуватимуть лише базову стипендію в розмірі 530 грн.

У разі якщо особа не отримувала стипендію або втратила право на її призначення, а в подальшому стипендія йому була знову чи вперше призначена (за результатами наступного семестрового контролю, у зв'язку з переведенням на навчання за державним замовленням, появою підстав для призначення соціальної стипендії, відновленням навчання і т.д.), обчислення індексу споживчих цін здійснюється з місяця призначення стипендії.

Профспілка зазначає, що навіть без скорочення стипендії на неї було нереально прожити, наприклад, в Києві, оскільки навіть ціни на гуртожитки за останній рік зросли в 2-3 рази.

Нагадаємо, що останнє підвищення базової академічної стипендії - до 530 грн - відбулося в вересні 2008 року. За 4 роки збільшувалася тільки індексація, що враховує рівень інфляції.

Чим не покращення?  *applouse*
Мы думаем, что убиваем время, а в этот момент оно убивает нас.

Horus

Нічого собі стипендія -  720-800 грн., це ж 140-160 пляшок пива,
а потім ще тару можна здати . ;D
«Я вот вчера вечером сдал бутылки, сейчас к полудню снова на двадцатку тары насобирал», — рассказывает харьковчанин Валерий. Его к собиранию бутылок вынудила непростая жизненная ситуация.
"Студент готуйся до покращення, здобувай нові фахові знання та професійні навички ©
Sol lucet omnibus

Дмитрик

А цигарки по 10-12 грн! А на "Плейбой"/"Жару" піти!
Мы думаем, что убиваем время, а в этот момент оно убивает нас.

Debris

Це точно... 530 як раз на один похід до "Жари" в пошуках "тьолок" і вистачить.

Horus

Справжній Батлхантер, не курить і не ходить на Жару, він заробляє бабки  ;D

"Батлхантер" - це звучить гордо.

Батлхантер Андрей – студент.
Он занимается сбором бутылок только месяц. Но заметил, что с каждым днем его доходы возрастают.
- Летом все равно заняться нечем. Устраиваться на работу не хочется, а пиво выпить в самый раз. Если относиться к сбору бутылок с ответственностью, то думаю заработать за лето на новый телефон. Я могу собрать за день бутылок на тридцать гривен точно, - с полной уверенностью утверждает Андрей.

Батлхантер Галина Степановна, пенсионерка, а в прошлом бухгалтер, благодарит каждого, кто оставил бутылку под скамейкой целой.
В Николаеве среди "батлхантеров" был обнаружен «Депутат»

Скоро центри зайнятості почнуть готувати професійних Батлхантерів. *вау, запалюеш*
Sol lucet omnibus

Zemljak

Це мабуть новий соціальний  клас  типу пролетаріат.