Вопросы о Каменецком роддоме

Автор Terra, 28 Лютого 2011, 18:04:22

« попередня тема - наступна тема »

ashberry88

Хочу поділитись своїм уявленням про Кам'янецький пологовий. Якшо ви читали якусь літературу чи взнавали інформацію в неті, то маєте знати, що коли в жінки починаються перейми вона їде в приймальне відділення, де її оглядають і переводять в передродову, а якщо у жінки вже почалося розкриття шийки матки (ШМ), то по логіці, її мають зразу вести в родовий зал. В нас же зовсім інша політика, передродових не існує чи як? Жінку кладуть в патологію в палати, де лежать інші жінки (на збереженні тощо) і залишають мучитись з переймами, поки не відбудеться достатнє розкриття ШМ, а це може тривати годинами, а то і днями :o І при цьому інші пацієнтки це бачать і чують-так можна і передумати родити, надивившись таких жахіть :o
Особисто я стала свідком 3 таких випадків напротязі кількох днів. Благо хоч додому відпускали на ніч, бо спати під ці стогони та зойки просто неможливо :(
Коли потрапила на екскурсію в пологове відділення, нам показали лише сам родзал. Ну що можна сказати, звичайна простора кімната, чиста, побілена зі спеціалізованими ліжками (одне явно схоже на дибу :)). За перегородкою майданчик для полегшення перейм: матрас, драбинка на стіні, спеціальні гімнастичні м'ячі. Питання, чому ж жінка цим всім не може скористатися для полегшання болю, а мусить корчитись на ДОСИТЬ НЕЗРУЧНИХ ліжках патології, при цьому, лякаючи тих бідних жінок, на яких це ще тільки чекає через місяць, а то й кілька... :()
А як на рахунок партнерських пологів, які зараз стали такими актуальними, що самі лікарі їх пропонують? Адже в таких випадках має виділятись окрема палата чи родзал. Я задала питання акушерці, яка проводила екскурсію, та відповіла, що такого не може бути, мабуть всі родзали були зайняті, раз жінок клали в патологію. Але ж ми маємо 5  :o родзалів, і всі були зайняті???!!! :o
Одне можу сказати точно, в ПБ нема чого їхати поки перейми не стануть періодичністю 3 хв, або не відійдуть води, раніше їхати немає ніякого сенсу, все одно нічим не допоможуть...
Особисто я зараз в паніці, залишилось менше місяця, а цей вкрай незадовільний досвід перебування в патології відбив все бажання народжувати в Кам'янці...

Luiram

Не панікуйте, будь ласка, все буде добре. Насправді початкові перейми не такі страшні, а коли час між ними скорочується, породіль дійсно забирають з загальних палат, а тими самими м'ячами та драбинками активно користуються.
P.S.Маю надію, що народжувати Ви не передумали ? ;) ;D
В жизни бывает главное и не главное, а мы часто тратим силы на пустяки(с)

ashberry88

Та ні :) навпаки хотілось би вже пошвидше зустрітись та познайомитись з тим, хто мене вже просто закопав зсередини)))
Тільки боюсь, що після їхнього начебто лікування мені не вдасться швидко та легко народити :-[
Але нічого будем сподіватись на краще :)

Luiram

А мені перед пологами навіть шкода було животика :)
Поширена думка про те, що лікування під час вагітності ускладнює пологи, не має під собою ніякого підгрунтя, так що не хвилюйтеся так сильно
В жизни бывает главное и не главное, а мы часто тратим силы на пустяки(с)

nyka_

День добрый!
Мне тоже скоро рожать, и скорее всего в вашем городе. Пока только готовимся к переезду, ищем квартиру ( кстати, может кто подскажет варианты, буду очень благодарна).
Девочки (и мальчики :)) посоветуйте, где рожать ( у вас только один роддом?), у какого врача? А то страшновато как-то в чужом городе...

wawawa

Вижу,никто Вам не хочет что-то посоветовать.Тогда я скажу следующее:
- приходите и ничего не бойтесь
- хотите выбрать доктора - не проблема,а вот кого -  это уже Ваш выбор и советовать в этом вопросе каждый будет по-своему.Лучший вариант это дежурный доктор,который на месте и ему ненадо приезжать издому и немножко спешить обратно.
- отношение персонала в основном - нормальное,но немножко отличается от смены к смене.
- и самое главное! Подготовтесь к родам прочитав максимум литературы что бы понять что с Вами происходит в родах и как себя вести, и самое главное - определитесь с партнёром который будет вместе с Вами.
-на все остальные вопросы я думаю Вы уже нашли ответы в данной теме,на предыдущих страницах.
-роддомов у нас два- городской  и районный и находятся почти через дорогу.Так что можно легко перепутать.
УДАЧИ!!! *Ukraine*

Yoko

Здравствуйте! Мы еще не определились, будем ли рожать в Каменце, так как планируем естественные безмедикаментозные роды. Скажите пожалуйста, был ли у кого опыт таких родов в каменецком роддоме? Практикуется ли контракт с роддомом о регламенте процедур? Какие расценки на отдельные палаты для партнерских родов? Спасибо!

Debris

Що таке "естественные безмедикаментозные роды"?
"Вулицею Грушевського колонами, мов броньовані мурахи, сунуть українські міліціонери, що за наказом української влади ідуть розганяти українських громадян, які вийшли захищати українську мову"

Свобода начинается со слова "нет", когда ты упрямо мотаешь головой, утираешь ледяной пот и встаешь один против всех...

105

То воно і є: природні і безмедикаментозні пологи. Це означає, що дитині дають можливість народиится тоді, коли їй прийде час, не проводячи непотрібних медичних маніпуляцій: проколювань міхура, "гарячих уколів" та інших штучних стимуляцій, "щоб звільнити родзал до кінця зміни" - тих речей, без яких сьогодні практично жодні пологи не обходяться. Коли жінка сама вирішує, коли і як їй народжувати зручніше, а не змушена лежати навзнак на спині, щоб лікарю було зручніше доступитись.

Взагалі-то у нашому пологовому останнім часом нібито створені такі умови, але краще за все домовитись про це з лікарем, котрий також підтримує ідею природніх пологів - для цього треба з ними особисто поспілкуватися. Краще за все також наперед домовитись про окрему платну палату, щоб комфортно почуватись весь час пеерймів і пологів, і щоб мати можливість взяти з собою чоловіка або маму.

wawawa

В черговий раз прошу не вводити в оману вагітних і наводити на них страх. На даний момент пологи ведуться тільки строго по протоколах затверджених МОЗ України.Дотримується принцип- не нашкодь! Медикаментозна допомога надається тільки по абсолютних показах і про це інформується роділя та її партнер або родичі і обвязково отримується згода.Про "гарячі" уколи потрібно забути раз і назавжди - їх просто не роблять уже років 10!!!! Штучний розрив робиться тільки по строгих показах і після інформативної згоди.Про родзал та палату домовлятися немає потреби так як ніхто незнає коли ви будете народжувати і палату спеціально тримати не будуть.Усі пологи по бажанню - партнерські.Кожна жінка народжує в окремому родзалі.Інше питання,що партнер повинен підготовитися,розуміти що відбувається і які у данному випадку його функції, а незадавати питання на кшалт  - "вже пройшло 2 години а вона не народжує!,сусідка родила за 1 годину! і т.д і тп."Роди можуть продовжуватися до 15 годин, і в кожної жінки по-своєму.

105

Ну і чудово. якщо тепер підхід до пологів змінився. Я народжувала не 100 років тому - старшого сина 7. а молодшого - 5 років тому, і було все по повній програмі: і розрив міхура, і стимуляція, причому мені толком не пояснювали що й до чого і не запитували дозволу: просто поставили перед фактом. що це необхідно. Я була добре підготовлена до пологів, але ж я не медик, щоб розумітися на таких маніпуляціях.

Крім того. все ж таки старі лікарі не настільки швидко "перебудовуються", щоб відійти від старих методів. Роділі самій треба бути дуже "підкованою" і відстоювати свої права.

wawawa

При чому тут старі чи молоді лікарі? Потрібно зрозуміти одне- усі працюють по протоколу,що є закон. ці протоколи розроблені на базі доказової медицини асоціацією канадських акушерів і застосовуються у всій Європі! А те,що робили Вам,я думаю було обгрунтовано і на то були покази.А якщо про "старих" лікарів - то не треба забувати про їх багаторічний досвід та практику.

фанат

Таке питання: чи є показом для кесаревого обмотана навколо шийки плоду пуповина? Бо знаю випадки придушення дитини пуповиною, а перед цим лікарі наполягали на природніх пологах і запевняли, що усе буде добре.
В моєї дитини перед пологами УЗД показало два витка пуповини, але лікар все рівно вмовляв народжувати самим. Якби ми не зайняли жорстку позицію, не знаю чим би все закінчилось.
Взагалі складається враження, що принцип "не нашкодь" стосується лише матері, а з дитиною як бог дасть.

wawawa

Ні , не являється!В протоколах такого показу не відмічено.А тепер розберемо ситуацію-що таке обвиття пуповини навколо шиї плоду(шийка це щось інше).Пуповина плоду містить у собі три судини,які забезпечують життєдіяльність плоду.коли лікар УЗД виставляє діагноз "обвиття пуповини навколо шиї" то він повинен бачити  в розрізі шість судин,а якщо двократне обвиття-девять судин . Дуже багато випадків коли приходять з таким діагнозом,а в родах виявляється,що обвиття ніякого немає і навпаки вагітні яким ні одного разу не був виставлений такий діагноз - народжують дітей з обвиттям пуповини навколо шиї.УЗД - це є додатковий метод дослідження і багато залежить від людини-лікаря який проводить це дослідження,мається на увазі,що вагітну жінку повинен дивитися лікар-акушер, а не лікар загальної практики.При УЗД дослідженні -  самим основним критерієм є визначення плацентарно-плодового кровотоку, і якщо він в нормі - то хвилювання повинні залишитися десь по-заду.
А якщо усі так будуть "переконувати" лікарів так як Ви, то  в найближчому майбутньому усі жінки будуть із порізаними животами і втраченим інстинктом материнства.Кесарів розтин - це не панацея і проводиться він тільки по строгих показах,бо є дуже небезпечним по відношенню до здоровя роділі.Кожна жінка повинна народжувати самостійно через природні родові шляхи!!! Так закладено природою.....
І відповідь на останнє речення- це тільки ваше враження......

фанат

Цитата: wawawa від 22 Червня 2011, 00:16:58
Ні , не являється!В протоколах такого показу не відмічено.

Тому і народжуються сині діти.

А якщо усі так будуть "переконувати" лікарів так як Ви, то  в найближчому майбутньому усі жінки будуть із порізаними животами і втраченим інстинктом материнства.

Думаю, якби я не переконав лікаря, зараз мав би проблеми з розумово відсталою дитиною, або не мав би дитини. А так маємо лише невеличкий шрам на животі.

Кесарів розтин - це не панацея і проводиться він тільки по строгих показах,бо є дуже небезпечним по відношенню до здоровя роділі.Кожна жінка повинна народжувати самостійно через природні родові шляхи!!! Так закладено природою.....

Отже, принцип не нашкодь стосується в першу чергу матері, а з дитиною - як бог дасть.
Дякую, що підтвердили мої здогади. Значить я правильно вчинив, пішовши ризик заради дитини.

Ruslan_V

У мене народилося 2 дітей з 4 , з обвитою попувиною двічі, усе нормально, синіх не було, розумово відсталих немає. Багато чого  залежить від акушера. Один родився у Києві, інший у Кам"янці.

wawawa

Цитата: фанат від 22 Червня 2011, 08:37:48
Ні , не являється!В протоколах такого показу не відмічено.

Тому і народжуються сині діти.

А якщо усі так будуть "переконувати" лікарів так як Ви, то  в найближчому майбутньому усі жінки будуть із порізаними животами і втраченим інстинктом материнства.

Думаю, якби я не переконав лікаря, зараз мав би проблеми з розумово відсталою дитиною, або не мав би дитини. А так маємо лише невеличкий шрам на животі.

Кесарів розтин - це не панацея і проводиться він тільки по строгих показах,бо є дуже небезпечним по відношенню до здоровя роділі.Кожна жінка повинна народжувати самостійно через природні родові шляхи!!! Так закладено природою.....

Отже, принцип не нашкодь стосується в першу чергу матері, а з дитиною - як бог дасть.
Дякую, що підтвердили мої здогади. Значить я правильно вчинив, пішовши ризик заради дитини.

Всё хорошо,что хорошо заканчивается.Незная последствий-человек не боится.Победителей не судят!Все остальные дети,будут рождены только путём кесаревого сечения и с каждым разом риск будет  возрастать!

фанат

Цитата: Ruslan_V від 22 Червня 2011, 11:10:19
У мене народилося 2 дітей з 4 , з обвитою попувиною двічі, усе нормально, синіх не було, розумово відсталих немає. Багато чого  залежить від акушера. Один родився у Києві, інший у Кам"янці.

Вам круто підфортило, бо є багато випадків, коли і з одним витком душили.

Цитата: wawawa від 22 Червня 2011, 12:06:09
Всё хорошо,что хорошо заканчивается.Незная последствий-человек не боится.

Ви праві, тут потрібно зважувати ризики.
Які ризики у дитини з двома витками пуповини при нормальних пологах, і які ризики в абсолютно здорової матері при кесаревому? Хто може відповісти?

ЗІ. А у пологових часом немає звітності перед міністерством по проценту природніх пологів від загальної кількості?

wawawa

Ризики є навіть при нормальному перебігу пологів!На даний час абсолютно здорових людей немає,а сама вагітність хотя і є природнім станом жінки,але нерідко приводить до виникнення ускладнень яких передбачити неможливо.Тому жінки і народжують не вдома.а в лікувальному закладі.А пуповина навколо шиї - повірте мені це не дуже великий ризик у порівнянні з іншими ризиками,які можуть привести до смерті.Звітність подається регулярно щоквартально і 75 відсотків жінок народжують самостійно. На рахунок "синіх дітей" 90 відсотків дітей народжуються у стані легкої гіпоксії - що заставляє їхній дихальний центр спрацювати вчасно і зробити перший вдих.,а легка синюшність це є норма!

Debris

Я був присутній при родах. Коли побачив дитину, злякався, синій колір шкіри. Але пізніше колір шкіри помінявся.
"Вулицею Грушевського колонами, мов броньовані мурахи, сунуть українські міліціонери, що за наказом української влади ідуть розганяти українських громадян, які вийшли захищати українську мову"

Свобода начинается со слова "нет", когда ты упрямо мотаешь головой, утираешь ледяной пот и встаешь один против всех...

фанат

Щось вас трохи не туди заносить. Сині - малося на увазі не легка синюшність, а придушені пуповиною діти, які відправляються в реанімацію, мають ушкодження гіпоксією мозку і як наслідок -серйозну затримку розвитку у майбутньому.

Цитата: wawawa від 22 Червня 2011, 14:07:53
А пуповина навколо шиї - повірте мені це не дуже великий ризик у порівнянні з іншими ризиками,які можуть привести до смерті.

wawawa,
То де ризик менший для дитини - при природньому народженні з двома витками пуповини навколо шиї, чи при кесаревому розтині?
Які ви маєте на увазі інші ризики, які можуть призвести до смерті?

Звітність подається регулярно щоквартально і 75 відсотків жінок народжують самостійно.

Отже, лікарі зацікавлені у збільшенні кількості природніх пологів.

Graf

Цитата: фанат від 22 Червня 2011, 17:05:38

Звітність подається регулярно щоквартально і 75 відсотків жінок народжують самостійно.

Отже, лікарі зацікавлені у збільшенні кількості природніх пологів.

Канешна, им за это печеньку и медальку дают.
"Найгірший ворог будь-якої пропаганди – інтелектуалізм"

По улице шла демонстрация,
Вокруг собиралась милиция.
Какая великая нация!
С какими ужасными лицами!

wawawa

Я говорив про ризики з боку матері,або може вона Вас не цікавить?Лиш би з дитиною було добре а мамка як схоче то виживе!?Звичайно ризик менший при природніх пологах,тому вони і називаються природні(від слова природа).Ризиків (смертельних)як для дитини так і для породілі дуже багато і немає сенсу їх тут викладати,а от фото істинного вузла пуповини викладу.з січня їх дуже багато було і більшій кількості дітей поталанило і вони залишилися живимиа от одному - ні.Ця патологія не діагностується усіма любимим УЗД,а проявляє себе в родах або видно зразуж після народження - ніяк не впливаючи на дитину.

[вложение устарело и удалено Администратором]

маруська

Десять років тому народжувала в нашому роддомі.  Була із своєю лікаркою, з якою домовилася, тому всячини всілякої не приписували. (Чоловікові подружки дали список на 400 грн.  - тоді це були великі гроші - і дорогі вологі серветки, і креми і т.д. , без чого середньостатистичній сім'ї можна було обійтися). Дуже знервувало - коли виписували - неонатолог заповняла документи - сказала дитину залишити в палаті - а самій прийти в кабінет - маля плакало, а лікарка заповнювала, де працюю, де батько працює - директора фірми? а я такої не чула? а чим займається фірма? Ще трошки, і я б мабуть перейшла на ненормативну лексику. Коли везли з родзалу, ця сама неонатолог, замість документи писати, вголос дуже дивувалась довгим моїм косам, які звисали з каталки до самої підлоги. До мінусів ще б віднесла те, що потрапивши на прийом до участкової в ЖК (прийшла до своєї лікарки - не застала, а так як з роботи не було можливості часто відлучатися), почула - в стаціонарі полежати не хочеш? прокапатися, проколотися? Я запитала - А що, в мене проблеми? Погані аналізи, загальний стан? Чи може вам до плану на миючі засоби і на лампочки грошенят не вистачає? -Та ні, просто так спитали.      А все інше - було багато плюсів - і по ставленню, і все інше. (таракани, холод в палаті і холодну воду не рахую - тоді був такий час - чайник з дому дозволили, обігрівач теж - і на тому дякуємо). В медицині - як і в суспільстві - є гарні люди і не дуже.

wawawa

Усе пізнається у порівнянні! Приходьте ще! Вже через 10 років і напишите свої враження на даному сайті і в даній темі. З нетерпінням чекаємо Вас і усіх охочих!!!

Светлая

Поділіться, будь-ласка, свіжою інфою про наші пологові. Мені в серпні народжувати, а я ще не визначилась де краще в міському чи районному ???  Хоча більше схиляюсь до районного, бо сестра минулого року там народжувала і начебто всім задоволена була. І саме головне, які зараз ціни? Буду вдячна за будь-яку інфу.

KILLER.SG

лучше город, но наверное дороже будет
Грамматический словарь читал, не помогает

Nata1394

добрый вечер! сколько будет что стоить это все относительно. и ваше к этому отношение. Рожала в марте в городском роддоме там действительно лучше! а что касается денег то мы с мужем придерживаемся такой точки зрения каждый на своем месте и получает свою зарплату! и выполняет свою работу! не платили никому и ничего!!!! и хочу сказать работу сделали хорошо отношения тоже были хорошими! и никаких намеков типа надо а не хотели бы и т.п. не было. так что не бойтесь рожать и помните от врачей не все зависит и не будьте от них зависимы! У меня были партнерские роды и большую часть на себя взял муж моральной поддержки.

wawawa

Nata1394

остальную часть взяли доктора за что им еще раз спасибо!!!!!